zondag 1 augustus 2010

Heerlijk

Ben nu flink moe, want ik heb vannacht niet best geslapen. Maar ik heb een heerlijke middag/avond achter de rug.Wat is het zalig om je toch weer ontspannen en vrolijk te kunnen voelen zeg. Het lijkt zo gewoon, maar voor mij voelt het als een luxe.

Zelfs toen dochter belde om te vertellen dat haar thuiskomst een dagje verlaat werd door flinke autoproblemen, kon ik dat rustig aanhoren. Vreselijk vervelend voor haar, maar behalve wat praktische hulp kan ik vanuit hier ( In Nederland) weinig voor haar doen ( daar in Duitsland). Ze had verder ook alles wel aardig onder controle begreep ik, dus afwachten maar naar haar spannende en meer uitgebreide verhalen morgen (of misschien zelfs wel dinsdag.

En wat heb ik dan verder gedaan vandaag. Eerst lekker gewerkt. Anderhalve dienst, want er was iemand ziek geworden, dus ipv met z'n drietjes waren we maar met z'n tweetjes. No problem, het is nog steeds niet echt super druk, dus beetje husselen, en iedereen is toch ( zelfs op een redelijk tijdstip) geholpen.

En vanmiddag wilde ik natuurlijk erg graag met mijn nieuwe speeltje op stap, en dat hebben we gedaan.Met een vaag plan in de auto gestapt, en door telefoontje dochter op een heel andere plek terecht gekomen dan min of meer gepland was. We zijn bij rivierreservaat De Blaauwe Kamer terecht gekomen. Prima om te wandelen, en ik heb naar hartenlust met mijn camera kunnen spelen.

 

Denk overigens dat die fotoworkshop helemaal geen kwaad kan, alhoewel ik dit kleine kikkertje wel prachtig heb kunnen vangen.

Op de terugweg (toeristische route, met restaurantstop onderweg) móést ik nog kersen kopen. Het is nog net het seizoen, dus nog maar even van genieten. Gezien het tijdstip waren de meeste stalletjes al leeg, dus toen we er één zagen waar de koopwaar nog uitgestald stond heb ik maar gelijk mijn slag geslagen.Toen ik op het stalletje toe liep kwam er een ontzettend lelijk hondje op me aflopen. Het leek wel of hij een punthoofd had. Het hondje (b)leek vrij oud te zijn, want zijn schedeltje was niet alleen misvormd, maar ook flink ingevallen.En toen kwam de kersenbaas naar buiten.....Pfff was dat schrikken....ze zeggen het wel eens dat hond en baas op elkaar (gaan) lijken, maar dat was in dit geval echt zo.Oef, wat was die man lelijk zeg. Hij keek met zijn linker oog in zijn rechter broekzak en leek net zo'n vervormde schedel als zijn hond te hebben.. Ik kon hem bijna niet aankijken. Ietwat nagiebelend kwam ik de auto weer in."Tja, dat heb je als je je fruit bij zon Sukkel koopt"zei vriend laconiek "Nou ja zeg," dacht ik nog, dat zeg je toch niet, en "Hoe kon jij dat zien vanuit de auto"was mijn tweede gedachte. Tot vriend droog op het reclamebord wees. Het was de beste man zijn naam! ( PS, ik ben er nog niet helemaal, want A: ik heb dit stukje herschreven ( midden in de nacht!!) en B: ik heb geen foto van het bord genomen om mijn verhaal te onderschrijven, want het is echt, echt waar!)

Dus ondanks dat ik dus erg moe ben, voel ik me ook goed. Zo'n heerlijke dag, lekker gelachen ook weer, dat was echt een poos geleden.Ik heb genoten!

Tip van de dag: Nederland kan zo mooi zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten