vrijdag 20 augustus 2010

Dag Vijf ...vervolg

Slagnäs – Kronogard (214 km)

Vandaag beetje afgeweken van de beschreven route. Die nam de 45, maar onderweg kon je nog uitwijken naar de Storfossen. Dus het daar dichtstbijzijnde plaatsje hebben we bij Miep ingevoerd, en zo werden we een andere route gewezen. Op een gegeven moment draaiden we een weg in, waarvan ik zei dat dat een uitgelezen weg was om elanden te spotten. En je gelooft het of niet, maar we hebben ze ( eindelijk) inderdaad gezien! Moeder en kind. Moeder had ons al gelijk in de smiezen, maar achtte ons ongevaarlijk vanaf de afstand waarop wij ons bevonden. Telelens opgeschroefd en foto's gemaakt. Ik kon het uiteraard niet laten om wat dichterbij te komen, en dat is me tot op zekere hoogte ook gelukt. Toen had junior ons in de gaten, en toen vond moeders het wel welletjes! Maar we hebben ze gezien!!
Moeder én kind staan op de foto'kijk maar goed !

Daarna kwamen we dus bij de Storfossen. Een immense waterval en stroomversnelling in de Piteälv ( älv = riivier in het Zweeds) met een verval van 80 meter over een afstand van 5 km. Wij kwamen aan bij de * onderkant* van de waterval, en er is een prachtig wandelpad/brug langs de waterval gebouwd. De waterval is ook een beetje aan banden gelegd, de breedte is ietwat beperkt. Maar dat is wel schitterend gedaan, want ( van onderaf) is dus de waterval aan de linkerkant, en aan de rechterkant een prachtig wandelgebied, waar je ook hele mooi kunt zien wat zo'n rivier/waterval met het landschap en de stenen doet.

Daar hebben we een heerlijke wandeling naar boven gemaakt, uiteraard de nodige foto's, en genoten van het zalige weer. Wie loopt er nou te mieren dat het aan/boven de poolcirkel koud is?!?! We hebben tot nu toe het schitterendste weer van de wereld gehad!

Na de waterval op ons makkie doorgereden. In het dorpje vlak voor de afslag naar de camping nog wat boodschappen voor een feestmaal gedaan. Althans, dat was de bedoeling, maar de supermarkt combi benzine station had niet echt super vele te bieden. Sowieso geen vers vlees, dus maar voor een pakje frozen hamburgers ( die we nog gratis kregen ook, omdat die op de vervaldatum was, en worsten. Uiteraard ga ik voor het avontuur, dus ipv worsten waarvan we wisten wat ze waren heb ik voor de Isterbandworsten gekozen. Ze zagen er lekker uit, en wat kan er mis gaan?

We hebben een interessante maaltijd gehad zal ik maar zeggen. De hamburgers bleken schapevlees te bevatten. Dat proef je gelijk! De worsten lieten zich slecht bakken en barstten al snel open. Nou ja, niet het grootste probleem, want je kunt ze toch nog wel bakken en eten. We hebben uiteindelijk niet echt thuis kunnen brengen waar ze nou precies naar smaakten, maar ehhh interessant is denk ik wel een goed woord ervoor!Gelukkig hadden we ook nog een fles rosé om ze mee weg te spoelen. Hihi, nee nu laat ik het net klinken of ze niet lekker waren, maar dat was helemaal niet zo. Ze waren echt best te eten, maar wel enigszins zware kost. Nou ja, als we weer internet hebben dan zal ik wel eens zoeken of we er achter kunnen komen wat het nou precies voor worsten waren.

En dan gaan we nu nog ene klein wandelingetje maken, en dan nog een film kijken. We zijn eindelijk op een beschaafd tijdstip aangekomen om dat te doen!

Overigens, tot nu toe worden de huisjes er allen maar beter op. Eerste huisje prima, erg mooi, ip alles aanwezig, dan bedoel ik potten/pannen en borden bestek ed, maar wel water in een jerrycan halen, die er overigens wel stond, dus prima. Douches gratis, en goed. Tweede huisje ongeveer vergelijkbaar, douches wel betaald, maar wel veel heter water. Derde huisje had van zichzelf stromend water en super bedden. Douche wel gratis, maar pet wat warmte van het water betreft bij mij. En vandaag? Niet te geloven, een super groot huisje, met twee slaapkamertjes ( joepie geen gesnurk vannacht!!) en een wc/douche IN het huisje zelf! Niet naar buiten vannacht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten