donderdag 26 augustus 2010

Dag Elf

Krokelvdalen ( Tromsø)- Sortland ( 407 km)

Eigenlijk hadden we dus nog een dag en nacht in Tromsø, maar we zijn dus toch maar vast doorgereden. Het was een lange reis vandaag. Tenminste, zo leek het in ieder geval wel. We zijn dan vanmorgen wel erg op ons gemakje vertrokken. Ik had nog internet, dus ook mijn verslagen nog even op mijn blog gezet, en zo gingen we ook niet echt vroeg weg. Het was een echte Noorse route vandaag. We hebben er zo'n beetje 6 á 7 uur over gedaan, zonder echt uitgebreid te stoppen onderweg.

We zijn nog wel bij een Samenverkooppunt/cafe gestopt. Ik heb daar een mooi Noors vest gekocht, die waren daar zowaar te betalen! Ook hebben we er koffie met een wafel genomen. De koffie mochten we zelf inschenken uit de geblakerde pot die bij het vuur stond, en de wafel was deze keer niet met room en jam, maar we kregen hem ogenschijnlijk * droog* Dat was dus ogenschijnlijk, want hij was dubbelgevouwen, en en zat volgens goed Samen gebruik ( je moet voedzaam eten) een dikke plak Gudbrandsdaler tussen. Gelukkig merkte ik dat nog precies op tijd en konden we hem er tussen uit peuteren, zodat we de wafel alsnog konden nuttigen. Ik lust veel van de plaatselijke keuken, maar daar valt Gudbrandsdaler ( soort geitenkaas) niet onder!

Verder was het onder het stralende zonnetje een prachtige reis. Helaas geen wild gezien. Wat aalschovers, maar die zien we thuis genoeg ( hoezo blasé?!?!?!)

We kwamen hier net even voor zeven aan, en moesten toen dus nog voor een slaapplek zorgen. We zijn eerst maar gelijk doorgereden naar de camping. Eens kijken of ons huisje al beschikbaar was. Bij de receptie stond een wat oudere mand, die niet tot nauwelijks Engels sprak. Wat hij er precies van begreep was ook niet duidelijk, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt. We hebben het huisje voor een extra nacht gekregen. Wederom een poppenhuisje, het gaat wennen.
Snel het stadje/dorp in om nog wat boodschappen te doen. Hier in Noorwegen hebben ze ruime openingstijden van de winkels, soms zelfs dagelijks tot elf uur! Dat was hier niet het geval, maar wel tot acht uur, dus ruim op tijd om nog wat inkopen te doen. En daar lag hij, de laatste Nystekte Kyling. T heeft er al de hele vakantie naar uitgekeken ( ik ook hoor ;-)), en eindelijk, daar zagen we hem dan, dus gelijk ingepikt!

Uiteraard kun je niet alleen op Nystekt Kyling leven, dus hebben we er als voorgerechtje Innbakt Scampi med Kvitløk bij genomen, en bij de Nystekt Kyling hebben we Pytt i Panne- Ost & Skinke gegeten. Bereid op de wokplaat uiteraard. Kortom, een feestmaal. We boffen overigens nog steeds verschrikkelijk. Omdat het weer zo mooi blijft, kunnen we de wokplaat iedere keer lekker buiten zetten. Want om dat in het huisje te doen.... dat lijkt me toch echt minder.

Overigens is dit de minst gefaciliteerde camping tot nu. Er is wel een gezamenlijke kookruimte, als je dat hokje waar twee dubbele kookplaten en een magnetron en twee afwasbakken zijn zo mag noemen. Helemaal geen pannetjes/borden/bestek ed aanwezig, er staan daar een paar tuintafels en stoelen, maar echt ruimte om dan binnen te gaan zitten zou het slecht weer zijn, is er ook niet. De douches zijn duur en niet echt super comfortabel, één dikke straal die de omgeving meer nat maakt dan degene die aan douchen is. Maar goed, tis vakantie, dan hoor je een beetje af te zien ;-) ( des te meer apprecieer je de luxe die je thuis hebt weer, dan mis je de mooie omgeving minder.) Overigens zitten we ook ver, heel ver van de toiletten vandaan.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten