zondag 22 augustus 2010

Dag Zeven

Muonio – Skoganvarre ( 343 km)

Vanmorgen heerlijk ontbeten in het hotel. In Finland is het wel een uurtje later, dus moesten we voor onze tijd best bijtijds op. Geen probleem, ik was toch al wakker. Wat reis betreft was het vandaag een beetje een saaie dag. Het stukje Finland en Noorwegen wat we vandaag hebben gehad was vrij constant. Veel bomen, hier en daar een watertje, en ene lange, lange weg. Weinig wild gezien ook. Vijf rendieren, en één eekhoorntje. Ow ja, in de verte op een meertje zagen we ook nog een zwarte zwaan, en dat kwam voornamelijk omdat iemand met een hele grote lens * iets* stond te fotograferen.

Overigens waren we de grens tussen Finland en Noorwegen ineens bijna * zomaar* over. Geen borden: “Nu ga je richting Noorwegen”, maar pats, zomaar ineens een scheiding in de weg en ene bord : Iets aan te geven links, niks aan te geven rechts Dus zijn we maar rechts gegaan en konden we zo doorrijden.

In Kautekeino zijn we nog langs de beroemde zilversmid geweest (Juhls' Silver Gallery), maar dat was wel erg toeristisch, en bovendien niets van mijn smaak. Wel nog even geld gepind in die * stad*, want dat is natuurlijk wel makkelijk als we betaalmiddel hebben. In Karasjok hebben we wat proviand ingeslagen en zijn we maar doorgereden naar de camping. Het was niet echt lekker weer om buiten te picknicken, want de temperatuur is inmiddels gedaald tot 9 graden.

En het leukste van de dag was dus de camping. We zitten nu echt in een poppenhuisje Stel je de ouderavonden van groep één en twee voor, en dan T op zo'n soort stoeltje. Dan heb je wel ongeveer het beeld. En verder is dit dus het soort huisje wat ik me voorgesteld had bij de hyttes. Eén kookplaatje, en er staat nog een koekenpan ( waarschijnlijk vergeten door een andere camper) en that's it. Duzzzz vanavond komt het kookwonder van stal, want we hadden voorraden ingeslagen voor de fuseli.....

wordt vervolgd........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten