zaterdag 20 augustus 2011

De eerste stap

En dan hebben we het gelijk over de belangrijkste én de moeilijkste.Jeetje, wat heb ik slecht geslapen vannacht. De helft van de tijd was ik wakker, en dat was maar goed ook, want de andere helft dat ik wel sliep had ik de meest verschrikkelijke dromen.

Ja, vandaag was het zover. De eerste keuken-klus dag.Gisteren al de voornaamste gereedschappen en aanverwante artikelen bij de Klusjesman gehaald en vandaag zou het dan echt beginnen. Het halletje eruit...

Het begon al goed. Mijn klusjesman had ergens een virusje opgepikt en was helemaal niet in orde. Mijn liefdevolle kopje thee en droge cracker bleven niet eens binnen, maar hij liet zich niet naar huis sturen.Dus toch maar rustig aan begonnen.


De deur eruit halen was natuurlijk geen moeite, dus maar aan dat deel beginnen.



Bovenlicht ook met succes verwijderd.Helaas zat er nog een glasplaatje in het bovenlicht, maar dat gaf Klusjesman de gelegenheid om even bij te komen, terwijl ik de rommel opruimde.

Al snel mocht ik a wat meer doen, omdat Klusjesman bukken niet echt goed af ging deed ik het laag-bij-de-grondse werk maar! Het hout zat met lange schroeven aan de gipswand vast, maar helaas konden we daar vanaf de andere kant niet bijkomen. Dan maar met een ijzerzaag afzagen.


Jammer dat die deur open was, anders.... Dan hangen we het plastic er toch voor. Er moesten nl nog 2 bovenlichten uitgetikt worden.....Dan blijft de (glas)rommel tenminste tot een kleine ruimte beperkt.Ok, twee linker handen misschien, maar wel goeie ideeën!!!

Zo vorderde het werk niet snel, maar toch gestaag.

En maakte ik zelfs promotie! Ik mocht al een decoupeerzaag vasthouden!!Echt mensen het valt reuze mee. Het ligt er gewoon aan met wie je klust, hoe handig je bent. Hoopte ik gisteren nog dat de Klusjesman veel geduld had, dat is vandaag wel bewezen. In alles moedigde hij me aan, en ik had er een lol in!De samenwerking had niet beter kunnen verlopen. Hij had van te voren al aangekondigd dat hij niet snel werkte, maar dat past prima bij mij, dan heb ik tenminste tijd om al mijn vragen en ideeën voor te leggen. En zo kwam er uit dat ik best nog heel wat inzicht heb

Tussendoor had ik nog even een boodschapje gedaan, en na dit avontuur met de decoupeerzaag ben ik nog even langs de keukenboer gegaan. Demoplankje ophalen, zodat ik voor plavuizen, tegels behang ed kan gaan shoppen.Ik hoop dat de kleur een beetje overkomt. Ocean metallic heettie...

Toen ik terug kwam bleek dat de scooterbuurtjes ook nog even poolshoogte kwamen nemen. Helaas was scooterbuur ook niet in orde, dus helpen zat er vandaag niet in.Maar al snel stonden de heren te discussiëren over verlaagde plafonnetjes ed. Het gaat echt nog wat worden met die keuken!

Maar goed, het halletje is eruit. Uiteraard moet er nog van alles afgewerkt worden, maar eerst afbreken, dan weer opbouwen.Alle rommel die niet via de container afgevoerd kan worden netjes bij elkaar gezet, die kan maandag met het grof vuil weg.



Ik voel me super.Trots, omdat ik best wel veel zelf heb gedaan. Zelfs bij het zware handzaagwerk heb ik mijn steentje bijgedragen. En blij dat het begin er is. Ik krijg er steeds meer zin in!Dank je Klusjesman. Niet alleen help je me bij mijn keuken, maar ook laat je me zien dat ik meer kan dan ik denk!

Tip van de dag: Waar een wil is, is een weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten