dinsdag 27 juli 2010

Opgeknapt 2

Nee, niet weer over de kat. Alhoewel die weer goed vooruit gaat. Hij zit zelfs al weer zijn vaste brokjes te knabbelen, en toen ik vanmiddag na mijn werk even lekker op balkon ging zitten haalde hij het al weer in zijn gekke kop om niet alleen al weer op het balkon te komen, maar zelfs zijn kop door de spijl;en te steken. Onnodig om te melden dat ik hem gelijk het balkon afgescholden heb, en toen ik zelf van het balkon ging de deur stevig achter mij dicht getrokken heb. Twee keer is meer dan voldoende.

Maar goed, waar heb ik het dan over? De tuin van mijn paps is af !! Na mijn werk gelijk even langs gegaan om te kijken hoe het geworden was. Ongelofelijk, wat een grote tuin! Alleen het schurtje moest nog in elkaar gezet worden. De tuinaanlegmeneer had er wel één op de offerte gezet, maar dat *schuurtje* van 1,80 bij 1.00 meter moest bijna 1200 euries kosten. Ja echt!! Dus had ik op internet zitten neuzen, en van dezelfde afmetingen iets gevonden, geheel kunststof ( lees : onderhoudsvrij!) voor de luttele prijs van 385 euro.Dus die hadden we besteld.

na een telefoontje met zwager tot de conclusie gekomen dat vanavond de enige avond was dat we allebei konden..... Daar ging mijn luie film avondje.Eerlijk? Ik lag al in mijn bedje Op het ogenblik wil het gewoon echt niet met me, en kom ik vaak 's 's middags met enigzins koppijn thuis, en dan ga ik *even* liggen. En dan na het eten, als het even kan lekker lui tv kijken. Boehoe, K-Pax op tv, die wilde ik zoooo graag nog eens zien. Nou ja,het was net half acht geweest, snel naar pa, schuur in  half uurtje, dat lukt wel,kan nooit zo moeilijk zijn, zeker met z'n tweeën,  kan ik nog net de film zien.

Ok, dat half uurtje was natuurlijk ietsje te optimistisch. Zwager en ik zijn dik anderhalf uur bezig geweest. Allebei soms dankbaar dat de ander er was. Zwager was soms blij met ijn plaatjeskijk techniek,en ik hem zeer dankbaar voor zijn kracht!

Vaders had nog een stelling uit het oude schuurtje bewaard, die  kon mooi in de nieuwe, dat was makkelijk...
Toen ik van de week nog even bij hem was, en de stelling in de tuin zag staan had ik al gezegd dat die niet ging passen in de nieuwe schuur. "Jawel" zei hij, "dat hebben we toch gemeten" Ik heb maar even niks meer gezegd, en dacht"Dat zien we dan wel weer...."Zwager hield vol, toen we bezig waren met de schuur"Het past wel!" En eerlijk is vals, hij had gelijk, alleen dan wel op z'n kant.........

Maar goed, de tuin is erg opgeknapt. Paps erg trots op zijn nieuwe schuurtje. Stoelen moeten weer terug komen. En dan nog naar een tuincentrum voor een nieuwe tafel, een parasol en  voor een  beetje gezelligheid wat plantebakken met wat gezelligs erin, en dan is de tuin echt helemaal af!

Tip van de dag: Schuurtje van Keter, in anderhalf uur weet je beter



PS. Poes is tijdens het schrijven van dit stukje weer oud en vertrouwd op mijn schoot gekropen!!! Joepie, hij is echt weer helemaal beter.
PS 2 Dit was mijn 100ste bericht alhier!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten