zaterdag 10 juli 2010

Eénnakontje


Hoeraaaa, moeders/oma is 75 jaar! Wat is dat leuk zeg, met de hele familie in een huisje zitten. Je leert er een hoop nieuwe dingen bij. het begon eigenlijk al voordat wij er waren. De reis was voorspoedig verlopen, lekker rustig aan zoals ik al beschreef. Alleen bij het allerlaatste stukje raakten we de weg een beetje kwijt, en nadat we tweemaal bij dezelfde aquatonde (=rotonde met een waterwerkje erop) terecht waren gekomen hebben we maar even gebeld. Gelukkig wist zwager dé manier om van een rotonde af te komen.....Je moet een afslag nemen!!

Aan tafel kom je ook allerlei  nieuwe dingen te weten. Zo ben ik er achter gekomen, dat van een brood niet alleen het kontje, maar ook het éénnakontje niet te eten is. In dat gezin worden geloof ik sowieso alleen de middenboterhammen gewaardeeerd. Van zus begreep ik ook dat daar in huis ook het eerst die middenboterham uit de zak gefrommeld wordt als de zak open gaat.

Zo kwam het onderwerp toch weer, maar dat schijnt in huize oudste zus heel normaal te zijn, op toiletpapier. ook wel logisch, want er hangt in het huisje momenteel oranje papier op het toilet. Alle kwaliteiten van dit papier werden dan ook uitgebreid besproken. de grasgeur werd niet acht als voor of nadeel gezien, maar volgens nicht veegde het toch wel erg onnatuurlijk af....

Ook onder invloed van de rijkelijk vloeiende sangria ( die eigenlijk voor zondag bedoeld was....) werd de woordenschat nog wat uitgebreid. We werden er op een gegeven moment nl wat luidluchtig van!Toen op een gegeven moment de lichtgevende shuttle in de boom terecht kwam,wel makkelijk trouwens, want het was inmiddels al donker, kwamen we al niet bij. Maar toen zwager die shuttle er met een fles water uit probeerde te gooien, en die vervolgens ook in de boom bleef hangen kon je ons uiteraard opvegen.

We zouden eigenlijk gezellig met z'n allen naar de Apenheul gaan, maar aangzien zelfs de apen op apegapen liggen hebben we maar besloten te gaan zwemmen. De boodschapjes zijn binnen ( de sangria die voor zondag bedoeld was is weer aangevuld) dus we kunnen richting Bussloo...

Tip van de dag  Doe vandaag maar rustig aan...
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten