dinsdag 14 september 2010

Wat issie leuk !!!

Dit valt geloof ik weer in de categorie -precies-wat-ik-nodig-had. Mijn nieuwe agenda. Hebben jullie dat nou ook wel eens? Dat alles zo leuk op zijn plekje valt? Van de zomer heb ik het weer een poosje erg moeilijk gehad. dat depressiemonster zal altijd in zekere mate, in verschillende vromen om me heen hangen vrees ik. Je hebt van die mensen die altijd opgewekt en lief zijn. tenminste, zo lijkt het voor mij soms, die hebben vast ook hun moeilijke tijden en sombere buien, maar ik zie ze dan niet. Altijd gelijkmatig gehumeurd, en zelfs als dingen hen niet bevallen, kunnen ze dat op een leuke, aardige, of in ieder geval redelijke manier vertellen.

Ik niet. Ik ben zo'n mens die dan zo naar kan ontploffen, of in en in verdrietig in tranen uit kan barsten. En dat wat je dan wilt vertellen komt dan al helemaal niet meer aan. Maar ik ben aan het trainen. In redelijk zijn, goed communiceren, en bovenal : loslaten. Mensen zijn er niet op uit mij te kwetsen, dingen gebeuren niet enkel en alleen maar om mijn leven moeilijk te maken.Goede raad wordt niet gegeven omdat ze me dom vinden, men weet best dat ik het zelf ook kan verzinnen, maar het is een manier van lief zijn, bezorgdheid uitspreken.

En daar ben ik dus hard mee aan het oefenen. Niet dat het concept me geheel nieuw is hoor. Ik oefen al heel mijn leven! Maar het wordt toch wel iets makkelijker naarmate je ouder wordt.Hoe vaker je iets doet, des te makkelijker wordt het, dat geldt toch voor alles?!?!?!

En dan soms, soms geeft het leven je zomaar ineens weer ene cadeautje. Zoals de Flow agenda! Waar alles wat je jezelf al weer een poosje aan het vertellen bent gewoon in staat! Zomaar!

Krijgen, begint met LOSLATEN

Tip van de dag: Laat ook eens wat los!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten