vrijdag 3 september 2010

Dag Achttien

Leira- Oslo (194 km)

Laatste dag in Noorwegen. Toch best wel rotgevoel. Aan de ene kant ongelofelijk veel gezien en gereisd en gedaan, aan de andere kant omgevlogen. Leuke camping trouwens in Leira, de leukste tot nu toe! Aan een meertje, super uitzicht, schattig huisje. Zou je in de zomer zomaar een weekje zoek kunnen brengen. Zwemmen in het meer, bootje huren, misschien zelfs nog wel eens een hengeltje uitgooien. En bovendien zit er vlak bij een prima chinees! Maar ja, we moeten door, de gevleugelde woorden van deze vakantie.

Vanochtend heerlijk alles op ons gemakje gedaan. Douchen ( genieten hoor, die volle drie minuten voor vijf kronen!) ontbijten, huisje beetje vegen en nog even de camping goed verkennen en nog wat foto's maken.
 Nogmaals het paadje van de toilet naar het huisje.....
veenbessen, ze groeien hier overal!


rechts naast de paal, ons laatste huisje

Maar toen moesten we echt. Nog wel even in het dorp de supermarkt in, om een soort van Norsk overlevingspakket met de lekkerste dingen samen te stellen, om mee te nemen voor dochter. En toen super op ons gemakje richting Oslo. Bij Reinli nog het bordje Stafkirke gevolgd.

Mooie was dat trouwens, weer heel anders dan de andere die ik al gezien had, zonder toren deze keer. Jammer genoeg uiteraard niet meer te bezichtigen ( out of season) maar toch nog wel mooie foto's van kunnen maken. Verder nog wat watervalletjes, maar dat was het wel zo'n beetje.




Onderweg ook nog lekker de tijd genomen voor een laatste lunch in Noorwegen. Heerlijk smorebrod met omelet en een welbekende wafel.Leuk restaurant trouwens, met wat oude gebouwtjes erbij, oa een koetshuis.Binnen stond een grote verzameling opgezette dieren, en buiten nog een  pracht van een ( stenen) eland. Laatste cheesy foto, en door maar weer.......



We waren ruim op tijd voor de boarding in Oslo. En naast wie staan we ? Onze reisgenoten van de Hakonreis! Onvoorstelbaar toch!De boarding ging allemaal niet zo gesmeerd als bij de Colorline.Om te beginnen was de boot er helemaal niet, en die kwam pas over zessen. En dat terwijl we dus om half acht gepland stonden voor de afvaart. De hele boot stond nog vol vrachtwagens, aanhangers en auto's, dus die moesten er eerst nog af. Boot ziet er ook wat sjofeltjes uit, wel een heeeeele grote winkel aan boord, met een heeeeele grote sortering van alle sterke dranken die je maar kunt verzinnen. Tot en met omaatjes toe lopen je bijna van je sokken om erbij te komen. Nou ja, morgen mogen we er om 7:30 weer af, of ietsje later, we zijn nl ook ietsje later vertrokken....

Dan gaan we nu maar richting het buffet. Beter laat dan nooit ( 21:30), maar het zal onderdehand best wel smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten