vrijdag 28 januari 2011

Blogregels

Het wordt hoog tijd om mijn blogregels een klein beetje aan te passen. Há, en wat is het toch leuk om zowel wetgevende als uitvoerende macht te hebben. Want de verandering betreft nl een plicht! Ik ga absoluut niet schroeven aan mijn rechten, daar is nog steeds niets mis mee Maar van de plicht om dagelijks te schrijven ( nr 6) ga ik mijzelf ontheffen. Zeg ik dat goed zo? Maakt lekker niet uit ( nr 5!!)

Ik stel niet graag iemand teleur, en al helemaal mezelf niet, maar dagelijks schrijven valt me op het ogenblik gewoon te zwaar. En aangezien ik van mijn hormonologe een lijstje moet maken van dingen die me energie geven, en dingen die energie kosten, en daar dan ook in moet gaan schrappen waar het kan, ben ik op deze verandering uitgekomen

Als ik me goed, of zelfs maar redelijk voel, dan geeft het energie om te schrijven, maar als ik weer eens last van een MHA heb, dan kost het me energie. Om de simpele reden dat ik dan echt niets kan verzinnen wat het leven leuk maakt. Terwijl dat als ik me mijn oude zelf voel juist vanzelf gaat.

Vandaag de dag heerlijk begonnen. Gisteren een hele slechte dag gehad. Naast opspelende hormonen ook ene vervelend grieperig/keelontstekingachtig gevoel. Of is het andersom? Omdat ik grieperig/keelontstekingachtig ben speelden de hormonen op. Nou ja, hoe het ook zit, kon weer nergens de lol van inzien, en iedere goed bedoelde opmerking van dochter kwam totaal verkeerd aan. gelukkig zijn we allebei inmiddels zo wijs dat we dan maar stoppen met praten, dat is de beste manier om zo'n bui over te laten waaien.

Maar goed, ik begon over hoe leuk mijn dag begonnen was. Hoe leuk? nou, zo leuk:
Ik was zo'n mooi boek aan het lezen ( Zussen voor altijd van Erica James) , en dat zou en moest uit! En poes is altijd gewillig om me dan optimaal genietend gezelschap te komen houden.Nou, is dat een goed begin of wat? En verder bleek toen mijn boek dan eindelijk uit was, dat er zich ergens weer goede zin in mijn hoofd had genesteld. Dus mijn Grote Plan voor nu:

Dagelijkse administratie bijwerken                                   Check
Hormoon/mood-dagboekje bijwerken
Hormonologe e-mail schrijven met dringende vraag
Bloggen                                                                          Check      
Naar buiten gaan en van het lekkere weer genieten

Een aardig lijstje zo zie ik al, maar de helft ervan ( optimistisch als altijd ) is al gedaan Om trouwens nog even op dochter terug te komen. Die belde net en we hebben een prima gesprek gehad weer. Zoals ik al schreef, we kunnen inmiddels beide heel aardig met mijn buien omgaan, maar ze vindt het heerlijk als ik weer in mijn goede doen ben. Dan hebben we eigenlijk weer aan een half woord genoeg. Want ik had haar mijn plannen verteld, en zij mij de hare, wat betekend dat wij elkaar zondag pas weer gaan zien. Tenminste, als we ons allebei aan onze plannen houden ( lees, ik mij aan mijn plannen!!) Want ze komt straks kortstondig even thuis om een aquarium te repareren en is dan dus zo'n beetje tot zondagnacht weg.Ik vertelde haar dus wel welke plannen ik had, maar sprak tevens de angst uit dat ik niet uit huis weg zou kunnen komen, nou ja, door, je begrijpt het wel. En eigenlijk tegelijkertijd zeiden we, dat als ik nog wel aanwezig was, op het moment dat zij even thuis was, dat ze me er dan maar uit moest/zou schoppen. Veel te lekker weer om de hele dag binnen te zitten

En dat enthousiaste plan om dan maar op de fiets naar de stad te gaan.... Dat zet ik nog maar een maand (of twee) in de ijskast

Tip van de dag: Geniet van wat er op je pad valt.

1 opmerking:

  1. Hmmm ... naar buiten ? Ik vind het gruwelijk koud ;-) Film, ja lijkt me leuk, zit stiekem ook over zo'n Pathepas te denken !

    BeantwoordenVerwijderen