maandag 17 januari 2011

Heerlijke zondag

Op alle fronten natuurlijk. Om te beginnen was het werkelijk zalig weer. En wat kan je dan beter doen dan in de bioscoop gaan zitten?!?!? haha, verschrikkelijk veel natuurlijk,maar ja laat die bios nou toevallig op onze planning gestaan hebben. ok, die loopt niet weg zou je zeggen, maar sommige films doend at wel, en voor één van de twee films had ik ook al kaartjes, dus vandaar, toch maar naar de bios.

We wilden eigenlijk naar de meest foute film van het jaar. Als je een Pathépas hebt, dan doe je dat, gewoon zomaar voor de lol! Welke? New kids Turbo natuurlijk, dat spreekt voor zich Fouter dan dat komen ze volgens mij bijna niet. Maar ja, wilden, want die bleek dus gewoon zondagmiddag om drie uur UITVERKOCHT! Geweldig, zo'n film die echt te fout  voor woorden is, al meer dan een maand in de bios, en gewoon op een prachtige zondagmiddag, drie uur, helemaal uitverkocht!!!Vind ik mooi Maar die komt dus nog wel een keer. ( Of niet, ook geen halszaak  )

Dus maar naar een bijna net zo foute, maar ontzettend leuke film gegaan. Tucker & Dale vs Evil
Hoe krijgt iemand het verzonnen, vraag ik me bij dit soort films altijd af. Ik vond hem geweldig, als je van platte humor, en het op de hak nemen van cliché's in film houdt, een aanrader. Je moet wel een beeeetje tegen spetters kunnen.....

En als we het dan toch over spetters hebben, we hadden gewoon echt foute film dag, want als tweede hebben we Saw 3D gekeken. In 2009 hebben we het jaar uitgeluid met een Saw-marathon, dus was het nodig met degenen waar we dat toen mee gedaan hebben, deze film ook te kijken. En omdattie 3D is, was het wel zo leuk in de bios natuurlijk. Ach, wat zal ik zeggen. ben je een fan van het genre, dan wassie weer smakelijk. Het 3D effect nou niet echt om over naar huis te schrijven, en zoals de recensenten al schreven, alten we inderdaad hopen dat het nu echt de laatste was! Als je er niet van houdt, kijk dan vooral NIET de trailer, al is er in de trailer geen spetter te zien, die is dan zelf nog beter dan de hele film bij elkaar volgens mij
Als je ze allemaal hebt gezien ( en enigermate van hebt genoten), dan is het wel issie wel aardig. En anders. Vooral niet gaan


Maar alleen twee foute films maken natuurlijk niet echt een heerlijke zondag. Wat deze zondag echt heerlijk heeft gemaakt is het verjaarscadeau van vriend voor dochter. Om het heugelijke feit dat ze 21 geworden is te vieren heeft hij ons  getrakteerd op een etentje bij O'Pazzo.
Alleen het restaurant is echt al een feestje om heen te gaan. Met hun mosaik-in-inktvisvorm-pizza-bakoven, de geld boom ( van echte muntjes gemaakt, de prachtige ornamenten aan het plafond en de ontzettend voorkomende en aardige bediening!( kijk even naar het filmpje voor een impressie )

En het was een traktatie! Dochter en ik hebben gekozen voor het menu van de chef. Eens even kijken of ik mijn enigzins aangeschoten aantekeningen nog kan ontcijferen ( ik kan erg slecht tegen witte wijn....)

Om te beginnen werd er een bordje met ( heet dat zo???) antipasti op tafel gezet. Wat brood, een schaaltje chorizo, een schaaltje olijven, 2 soorten, hele kleintjes, maar zooooo smaakvol en groene, en nog een schaaltje met iets wat we zo snel niet this konden brengen. ik meende er ingelegde kruisbessen of zoiets in te herkennen, maar het waren dus hele jonge perzikjes, maar dan heel erg jong ( denk formaat flinke druif) idd ingelegd. Erg smakelijk!



Als amuse kregen we een stukje olijvencake, met een rolletje pastrami en een krokantje erop.

En dan het menu van de chef:

*Tonijn met korianderpesto en een ingelegd uitje. 

* Saltimbuco a la Romania ( met prosciuto ham en paddenstoeltjes)


* Gegrilde zeebaarsfilet op een bedje van groenen en groene asperges met groene kruiden saus
Waarbij tagliatelle met mosselen en veeeel knoflook en verse tomaat


En als toetje:
* Champagne taartje met vanille ijs en framboosmousse

En omdat vriend niet zo vis minded is had hij zelf wat samengesteld, maar daarom niet minder smakelijk!

*Carpaccio van kalf



*Griet aan tafel bereid met tomatenthee met ravioli




* Ribeye op een bedje van spinazie met bospaddestoelen en risotto


En als toetje 
* Lasagna
( chocolade met cocosmousse en amaretto)
En bij dit alles een heerlijke fles Amedeo

En ow ja, natuurlijk, dit hoort er helemaal bij!!!!

Als dat geen feestje is,dan weet ik het niet meer. En zoals ik al schreef, witte wijn en ik doen het niet zo goed ( of juist heel erg goed,d at kan natuurlijk ook!) samen, dus ik was aangenaam aangeschoten. We ( dochter en ik ) hebben met volle teugen van al dit lekkers en moois genoten. Op naar de volgende 21  

Tip van de dag: Dat kan er natuurlijk maar één zijn:Als je wilt genieten van Italiaans eten, ga eens naar O'Pazzo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten