woensdag 1 juni 2011

Pretfles

Op het Kymcoforum is een (nieuw) spel begonnen.En wel het Kymco pretfles spel

A: ik hou van spelletjes, B: ik hou van touren  C: ik heb nog vakantie, en D: het was schitterend weer vandaag.

Via google maps/streetview had ik de locatie al snel gevonden, en ja hoor: 

En omdat  het de bedoeling, is het spel wat levend te houden door de fles binnen 24 uur weer elders te leggen en dat de aanwijzingen weer op het forum te zetten, heb ik de fles vandaag  maar gelijk weer verstopt.

Dat was overigens een avontuur op zichzelf. Maar dat verslag komt pas als de fles weer gevonden is, anders zou ik misschien te veel van de plek verklappen.

Alles bij elkaar heb ik een heerlijke dag gehad, alles bij elkaar zo'n dikke 250 km gereden en zo'n beetje al mijn hobby's gecombineerd. Met ene muziekje op lekker scooteren, en overal prachtige foto's nemen. En tijdens mijn uitgebreide lunchuurtje lekker liggen lezen in de zon..... Als dat geen vakantie is?!?!?!

Tip van de dag; Zoek en gij zult vinden

PS Uitleg van het spel


 (tekst van KTN forum gekopieerd) 
Beste Kymcovrienden,
Ik vroeg mij af of jullie het leuk zouden vinden om een spel in onze club te organiseren waarvoor de scooter uiteraard gebruikt kan worden maar fiets of auto is ook toegestaan.
Het is spel is bedacht door een lid van een zusterclub genaamd DBS ( met dank aan Rick uit Amsterdam) waar het spel sinds enkele weken met veel plezier wordt gespeeld.
Het leek me wel een leuk idee om het hier ook te introduceren maar de keus is aan jullie.

Kymco Pretfles spel
Een soort geocaching spel wat gespeeld kan worden met behulp van Google maps en dus niet met GPS coördinaten.
Niet iedereen beschikt n.l. over een GPS en het is de bedoeling dat iedereen met dit spel kan meespelen.

Het plaatsen van de Kymco pretfles:
Zoals de naam van het spel al doet vermoeden wordt er gebruik gemaakt van een plastic fles waarin opgeborgen een logboek (A4tje) en een balpen.
Er zal tevens een bericht aan de buitenkant te zien zijn voor de vinders die niet aan het spel deelnemen om zo sportief te zijn deze fles te laten liggen met dank namens de KTN leden.
Deze pretfles wordt ergens in den lande weggelegd.
Diegene die de fles heeft weggelegd maakt op het forum middels foto`s bekend waar de fles zich bevindt.
Het moet uiteraard een zoekspel blijven en het is niet de bedoeling dat je de plaats en straatnaam bekend maakt.
De belangrijkste hint is een close-up foto op het forum plaatsen van een ANWB bewegwijzeringspaal waarop diverse plaatsen en de afstanden in km. staan vermeld in de directe omgeving van de pretfles zoals onderstaand voorbeeld.
Afbeelding
Daarnaast 1 of 2 foto`s van herkenbare punten in de directe omgeving zoals daar zijn, verkeersborden, paaltjes van energiebedrijven, afbakening, etc. zoals dit.
Afbeelding
Een (vergezicht) foto van de omgeving gezien vanaf de plaats van de pretfles is ook welkom.
Afbeelding
Als laatste een close-up foto van de fles zelf waaruit de zoeker kan opmaken hoe de pretfles exact is verstopt cq geplaatst.
Afbeelding

Met de bovenstaande (voorbeeld) foto`s zou je dus in principe de plaats moeten kunnen bepalen :!:

Het is wel aan te bevelen om deze pretfles niet in de bebouwde kom te verbergen maar in een buitenaf gebied.
Foto`s van tijdelijke borden langs de weg zoals braderies en andere festijnen hebben geen nut omdat die niet te zien zijn op Google Maps.
Zorg er zelf wel voor dat de foto`s niet te groot worden geplaatst, waarbij de afmeting 320X240 in mijn beleving groot genoeg is.
Heb je problemen met het plaatsen van foto`s op het forum dan kan daarbij evt. hulp geboden worden.
Deze foto`s dienen dus als referentiepunten bij het zoeken naar de “Kymco pretfles”.

De zoektocht naar de Kymco Pretfles:
Het zoeken kan nu dus beginnen en daarbij maken we gebruik van de handige website Google Maps.
De foto van de ANWB paal geeft je de belangrijkste info omdat je hierop de afstanden in km. kunt zien vanaf de Kymco pretfles naar bepaalde plaatsen.
Het oranje popje in Google Maps kan het je nog makkelijker maken als er op de verbergplaats “streetview” beschikbaar is, hetgeen in Nederland voor 90% het geval is.
Verplaats het oranje popje naar de plaats waar jij denkt dat er gezocht moet worden en je ziet de situatie ter plaatse op een duidelijke foto.
Ben je zeker van je zaak en is de te rijden afstand voor jou acceptabel, haal `m dan op en vul de simpel gevraagde gegevens in het logboek in en stop dit weer terug in de fles.
Geef de Kymco Pretfles binnen 24 uur een nieuwe plaats zodat er een nieuwe zoektocht gestart kan worden door andere KTN leden.
Vooralsnog vind ik het niet nodig om hier verdere uitleg betreft Googlemaps/ Streetview te geven omdat de meeste van jullie wel bekend zijn met dit fenomeen, zoniet dan kan die uitleg alsnog gegeven worden.

De vindplaatsen kunnen evt. bijgehouden in een database waarvoor de vinder dan wel de coördinaten per PB of mail moet doorgeven.
Het is uiteraard niet de bedoeling dat wanneer je fles visueel hebt gevonden dit bekend gaat maken op het forum zonder dat je deze zelf gaat ophalen, dan is de gein er af.
Zou leuk zijn als deze KTN pretfles een reisje door Nederland en mogelijk daar buiten gaat maken waarin elk KTN lid betrokken kan worden.


Het is maar een idee om jullie een beetje bezig te houden , je bent er dus niet mee van de straat.:mrgreen:
ik wacht jullie reakties af. 

 (tekst van KTN forum gekopieerd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten