vrijdag 28 oktober 2011

Gebakken peren...vervolg

Vandaag zou ik gaan oefenen. Kijken jullie even over mijn schouder mee?


Je begint met een heeeele grote zak peren. Gekocht, direct bij de boer, voor één hele euro.



Dan kijk je in de kast wat je voor spulletjes om te bakken hebt....


En met een van internet afgeplukt recept ga je dan aan de gang. Gelukkig had ik ook alles in huis.
Het deeg.


 
Terwijl je dat even laat rusten, schil je de peertjes.



Daarna de amandelen, die al in het hete water stonden pellen.


Vervolgens bedek je de bodem van de vorm met dunne plakjes boter.Makkelijke huisvrouwen gebruiken daar een kaasschaaf voor.




Dus heb je binnen no-time dit...




Daaroverheen, gaat heel decadent, een verschrikkelijke laag suiker.



Waar de gepelde amandeltjes op uitgestrooid worden.



En dan eindelijk komen de peertjes weer eens in beeld!




Dit alles moet dan 20 minuutjes op het fornuis pruttelen, tot de boter en suiker een karamel-laagje vormen.



In die tijd kun je het deeg mooi uitrollen tot de juiste grootte.



Dat het echt staat te pruttelen kun je hier zien.



We zijn bijna aan het eind, het deeg kan over het geheel.



Twintig minuten later komt het dan zó de over uit...




Maar dan ben je er nog niet. Het geheel moet even vijf minuutjes afkoelen, en dan omgekeerd worden... Als dat maar goed gaat......

Tadááááá, gebakken peren!

Dan rest er nog maar één ding...



Gezellig onder een spelletje een lekker stukje van de taart proeven.Aan zijn blik te zien heeft Vriend toch nog wat twijfels over de gebakken peren.




Dit is dan het uiteindelijke oordeel....

Conclusie van de eeuw:En toen bleek ik niet alleen geen twee linkerhanden te hebben, maar ook nog eens een keukenprinses te zijn.

Tip van de dag: Verras jezelf.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit. Als je er zaterdag weer een maakt mag je maandag gerust een stukje langs brengen.

    BeantwoordenVerwijderen