zondag 9 oktober 2011

Eindelijk!

Op het zeil na ( en wat kleine afwerkingen) is de keuken af! Joepie, want ik ben er nu ook wel klaar mee zeg maar.Maar daar zijn nog een paar daagjes buffelen voor nodig geweest.



Vrijdag, het blad plaatsen en gelijk weer stuk maken.....




Want hoe gaan we dit anders aanpakken?!?!?!




Tja, gewoon zagen dus.



En dan vliegen de stukken eraf!




Met een prachtig resultaat 




Overigens is vrijdag de meeste tijd gaan zitten in de elektra, en andersoortige (kleine) karweitjes die zo essentieel zijn voor de afwerking van de keuken.

En zo zijn we vrijdag geëindigd. De wasbak zat er wel al in, maar was nog niet te gebruiken, maar de kookplaat wel, dus konden we zaterdag beginnen met een goed ontbijt met een gekookt eitje!

Zaterdag zijn de laatste grote klussen gedaan, zoals bv de wasbak,kraan, alles aansluiten, en de wasmachine en de afwasmachine op hun plek zetten. Ik ben ondertussen een heerlijke (bananen) vlaai gaan kopen, om te vieren dat het grootste werk gedaan was. Mijn manier om nogmaals te laten blijken hoe verschrikkelijk blij ik ben met alle hulp die ik gekregen heb.

En zo kon ik zaterdagmiddag eindelijk beginnen met de keuken inruimen. Geen dag te vroeg. Ik moest nog een kleine boodschap doen voor ik goed en wel kon beginnen, en het heeft me geloof ik ene half uur gekost eer ik de deur uit was. Eerst stond ik beneden zonder portemonnee, daarna vergat ik mijn sleutels, en toen ik voor weer bij de lift stond, merkte ik dat ik alleen mijn huissleutels mee had genomen, en niet mijn scooter sleutels. Maar goed, de boodschapjes zijn er gekomen, en mijn keuken schoongemaakt en ingeruimd.



Langzaam maar zeker komen ook de accessoires van pas



En zo kon ik zaterdagavond voor het eerst koken in mijn nieuwe keuken!




Heerlijk, niet iedere keer naar de kamer lopen, om zout te pakken, of het bijpassende deksel te zoeken.

Vandaag hebben we ongelofelijk heerlijk lang en lui uitgeslapen.

Nou heeft de oplettende kijker vast al gezien dat er nog iets essentieels ontbrak in de keuken.Daar is vanmiddag professioneel voor gezorgd.


De buurman die meegeholpen heeft mijn keukenblad naar boven te sjouwen is een tegelzetter, en die heeft vanmiddag de muur betegeld.





En weer kan ik niet anders dan lyrisch zijn, wat passen de tegels perfect bij mijn keuken!



Tja, en dan is het nu wachten op mijn zeil.... En dat duurt dus helaas nog even. Niet zoals ik gehoopt had as vrijdag, maar pas 21 oktober komt het zeil. Dus de ijskast blijft nog even in de kamer staan, Maar verder heb ik mijn huisje zo goed als terug, en moet ik nog erg wennen aan mijn nieuwe keuken, waarvan de laatjes zo mooi dicht gaan, en de kastdeurtjes geen geluid meer maken omdat er ook een vertraging op de scharnieren zit.

Kleine karweitjes blijven nog over. We moeten het muurtje bij de verwarming nog afwerken, het barretje en de vensterbank monteren, maar op het grote geheel stelt dát niet zo veel meer voor.

En ik? Ik weet inmiddels dat ik stukken meer kan dan ik dacht, en er ook best lol in heb. Het is gewoon heerlijk om die keuken te bekijken, en te weten en zien wat  ik er zelf aan gedaan heb.Bovendien heb ik nog een week over van mijn vakantie, en al is het weer stukken minder dan een goede week geleden, ik vertrek nog een paar dagen naar Apeldoorn. Eindelijk genieten van de herfst, en misschien nog een paar hele mooie foto's maken.

Tip van de dag: Klussen is geweldig, ermee klaar zijn nog beter 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten