maandag 28 februari 2011

Culinair genieten

En belofte maakt schuld. Het tweede hotel waar we verbleven was echt super. En ik had beloofd ze aan te prijzen in mijn blog, dus dan doe ik dat ook


In dat leuke dorpje waar de bejaarden ook al zo luxe ondergebracht worden. Verder ligt het in een prima omgeving met goed bewegwijzerde wandel- en fietsroutes. En als het weer niet zo goed is hoef je de deur helemaal niet uit. Prachtige kamers met een heerlijk ligbad. En als je daar niet genoeg aan hebt kun je je in het zwembad of de sauna ook prima vermaken. Mits je niet op maandag of dinsdag buiten de schoolvakanties zit hoef je er voor het eten zeker de deur niet uit. Want een geweldig restaurant. We hebben ons daar zondagavond schandelijk laten verwennen met het volgende menu:

Velouté à la moutarde de Montjoie
et sa crème au lard fumé

***

Poêlée de moules en feuille de brick
aux petits légumes et safran

***

Magret de canard aux échalotes et herbes de Provence, mélange de champignons savoureux

***

Crème "catalane" et sa glace à la banane
et crumble de meringues

Tiramisu maison, espuma d'amaretto
et glace au café

Neeeee, we hebben niet beide  toetjes gegeten ( had eerlijk gezegd ook echt geen plaats voor geweest), maar dat was de enige gang die we verschillend hebben gegeten.Dit alles weggespoeld met een superzalige fles wijn Yalumba Barossa Bush Vine Grenache. Klinkt dat goed of wat?

Gelukkig was het niet zo ver naar de kamer.......

Tip van de dag: Voor een culinaire verwennerij, Hotel Bütgenbach, zeker de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten