woensdag 2 februari 2011

boeken, boeken,boeken

Op het ogenblik lijkt mijn leven erg in het teken van boeken te staan. Ik ben natuurlijk helemaal verknocht aan mijn e-reader. Die heeft mijn letterverslaving wel een nieuwe boost gegeven.Ik vind het zalig, ipv een krantje of een tijdschrift heb ik nu altijd wel een boek bij de hand. Zo ben ik deze week dus al aan mijn tweede boek bezig.Ik beschrijf het al in mijn eerdere blog, echt een boekenverslaafde ben ik niet. Als ik één boek in een week uitlas was dat een goede week, maar nu met de e-reader is dat dus wel een beetje anders geworden.

Dus toen een collega mij vroeg om mee te gaan naar dit evenement:

om een cadeau uit te zoeken voor een vertrekkende huisarts bij ons op het werk, dacht ik dat ( voor mijn portemonnee ) ook veilig te kunnen doen."Ik heb toch een e-reader, wat moet ik nou nog met *echte* boeken???" dacht ik onschuldig......

Ok, ik geef het toe. Errug naïef! Maar ja, that's me, ik geef het wel vaker toe.Op bepaalde vlakken zal ik vrees ik wel altijd naïef blijven. Hoe kan ik nou verzinnen, dat ik langs vele tafels met allemaal super goedkope en afgeprijsde  boeken kan lopen, zonder in de verleiding te komen zelf toch ook weer wat mee te nemen?!?!?!? Vooral de verlichte ( ook wel zweeftafel) tafel heeft me wat geld gekost, maar ja, met zulke leuke prijsjes kun je als alleenstaande vrouw toch een boek met de titel : Why men marry Bitches -A woman's guide to winning her man's heart- niet laten liggen. En als eeuwige tobber heeft ook een boek met als titel Diepzielduiken ook wel enige aantrekkingskracht.

Ik wilde eigenlijk nog schrijven over de apartere typjes die ook op zulke beurzen rondlopen, maar achteraf was dat eigenlijk alleen amusant omdat je even net het gevoel hebt in een soap te zitten. Sommige mensen kunnen buiten hun eigen onhebbelijkheden goed beschouwd eigenlijk maar weinig hebben
Ik heb in iedergeval een heerlijk uurtje gehad. En ja, we zijn, min of meer geslaagd voor de dokter, maar uiteindelijk toch stukken beter voor onszelf!

Tip van de dag: Ook morgen en overmorgen nog, waarschijnlijk ook bij U in de buurt.En anders kun je de goedkope boeken zelfs via internet bestellen ( klik op de foto voor meer info )

PS Zoete tranen heb ik uit. Was een aardig boekje. Had er wat moeite mee. De personages bleven wat tweedimensionaal, en toch ook weer niet. Ik moest doorlezen, omdat ik zo graag wilde dat het uiteindelijk dan toch een bevredigend eind zou krijgen. Gelukkig werd de grootste rotzak inderdaad goed gestraft, maar verder bleven wat mij betreft de personages wat oppervlakkig. Eigenlijk was het afgelopen, toen naar mijn idee het echte verhaal juist zou gaan beginnen. Maar dat heeft ook wel weer iets moois, want dan heeft het verhaal altijd een goede afloop En nu ben ik bezig in Schaduwleven van Erica James dezelfde schrijfster als van Zussen voor altijd )Weer zo'n prachtig indringend boek, dat je bijna niet neer kunt leggen, want je wilt zo wanhopig dat alles beter wordt voor de hoofdpersoon.....

1 opmerking:

  1. In Ahoy was ook zo'n festijn ... ben maar niet gegaan ;-) Deel 3 van Harry Potter is uit, ik denk dat ik Zussen voor altijd er maar tussendoor gooi... Een overdosis hekserij wordt ook saai :-)Die Zoete Tranen, is die van Madeleine Wickham ?

    BeantwoordenVerwijderen