woensdag 9 februari 2011

Iemand

Een mooie uitspraak. Jammer genoeg niet goed te vertalen in het Nederlands, simpelweg omdat wij eigenlijk geen woord hebben voor anybody. Ja misschien als je iets aan de klemtoon verandert zou je het met iemand kunnen vertalen, maar ja somebody is ook al iemand en dan gaat de clue eigenlijk een beetje verloren. Wat de lading het beste dekt is -zomaar iemand-  Maar ja, dan gaat de *flow* weer een beetje verloren.

Anyhow. Ik ben ook dol op de Engelse taal, alleen al maar om dit soort dingen, dus ben ik compleet tevreden met de quote zoalsie is.

En waarom wil ik het over iemand hebben? Ik denk. nee, ik weet het trouwens zeker dat het belangrijk is dat iedereen -iemand- heeft. En -iemand- kan vele gezichten hebben. Soms heb je iemand van je familie hard nodig, of iemand van je collega's, het hangt er helemaal van af. En de speciale iemand hebben, dat is natuurlijk helemaal geweldig.Maar ik heb het nu over iemand, waar je echt ook wat aan hebt in tijden van nood. Hoge nood zelfs. En daarom schrijf ik vandaag dit blog.

Zoals wel duidelijk mag zijn, heb ik mijn nood tot ongekende hoogten op laten lopen. Ik dank de storm daarvoor. Storm is ook zoiets aparts. Als er een storm woedt geeft die veel onrust. Alles wordt tot grote hoogte opgeworpen en wild in het rond gewaaid en gewapperd. En tijdens zo'n storm kun je je zo klein en onbetekenend voelen. Maar als de storm gaat liggen kun je iets moois zien. Al die oude blaadjes liggen ineens prachtig op één hoop ergens op één plek. Oude takken , die toch al niet zo goed vastzaten, en derhalve eigenlijk alleen maar ballast zijn, zijn afgerukt. Hebben plaats gemaakt voor nieuw leven. Je kijkt om je heen na al dat tumult, en je ziet dat alles ineens een stuk opgeruimder is, dingen zijn op zijn plaats gevallen. En zoals de storm eind vorige week en het weekend door Nederland raasde, heeftie dat ook door mij heen gedaan. En net als alle oude blaadjes, netjes in een hoek gewaaid, zie ik ( mede door de hulp van iemand) zaken duidelijker dan ik ze een tijd lang heb gezien.

En bij deze wil ik iemand bedanken. Voor dat eerste o zo belangrijke luisterende oor. Voor het geduld, het begrip, het voorzichtige eerste advies, en boven al, voor het zo gewoon vinden er voor mij te zijn op dat moment.

Iedereen heeft iemand nodig

Tip van de dag: Be Somebody!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten