zondag 10 april 2011

Mijn eerste keer

De 3 Provinciën route
Gisteren was het zover.Jammer genoeg geen zonnetje bij vertrek, maar we hadden er allemaal goede hoop op dat die best nog zou komen. Dankzij het feit dat mijn *buurman* de rit georganiseerd had, kon ik lekker makkelijk gewoon voor mijn eigen flatje vertrekken.
Hier werd er ook al flink verzameld , en al snel vlogen de namen me om de oren. En zo hadden we al ineens een flink clubje bij elkaar voor vertrek.
Het officiële verzamelpunt was Zwijndrecht, maar onderweg hebben we her en der ook al mensen *opgepikt* 
Iedere keer weer handjes schudden, en er kwamen steeds meer namen bij."Helluppp, dat onthoud ik nooit" was het enige wat ik kon denken, maar dat gaf niet. Allemaal net als ik scooterfielen, en iedereen was wel in voor een praatje. Met een enkeling had ik op het forum al een berichtje uitgewisseld, dus dat was leuk, omdaar dan een gezicht bij te zien. Anderen, net als ik tamelijk nieuw bij de club, stonden er ook nog wat onwennig bij.
En wat is dat toch een geweldig gezicht, zoveel scooters bij elkaar, en nog steeds waren we niet compleet, bij de Moerdijk zouden zich nog wat mensen bij de groep voegen.Inmiddels begon trouwens het zonnetje zich ook voorzichtig te laten zien, dus alles voor een geweldige dag was compleet.
De Moerdijkbrug. Zo ben je er nog nooit over gereden, zo rijd je er in twee weken tijd voor de tweede keer overheen ( eerste keer...)

Wat zegt U? Maar een paar scootertjes? Oeps, ff de andere kant uit fotograferen!
Door het voorbijrazende verkeer werd af en toe enthousiast getoeterd. Die *paar* scootertjes vielen wel op. Daar met nog veel meer mensen kennis gemaakt, gewacht op de laatste deelnemer van de tocht en toen gingen we dan echt toeren. Ik kan denk ik slecht over brengen, zeker aan niet scooteraars(motorrijders) hoe dat voelt. Om zowel voor je, als in je spiegel zoveel scooters te zien. En dan rijdend door een prachtig landschap, met een stralende zon....Misschien helpt dit een klein beetje....
Valt overigens niet mee hoor, rijden en filmen, maar ach, het is maar voor de indruk.Ik vond het super bijzonder dat we daar door een motor-tour-rit werden ingehaald. Nou ja, ingehaald.... Onze eerste stop was bij Drimmelen, en daar bleken een aantal van die motor groep achter ons aangereden te zijn, omdat ze dachten dat we bij hen hoorden. Ze vonden het al zo leuk dat er zoveel scooters meereden!

Omdat het mijn eerste keer was had ik natuurlijk geen flauw idee hoe dit soort dingen normaal gaat. Nu heb ik inmiddels eea gelezen, en als de groep zo groot is splits je altijd in clubjes van ongeveer tien, omdat het anders toch te grote groepen en te gevaarlijk wordt. Maar bij iedere stop kwamen we elkaar gezellig weer tegen.
Bij de MacDonalds.....

Nog wat filmpjes onderweg....
Even keren, zelfs met een Truus ga je nog wel eens het verkeerde straatje in. Maar dat gaf mij mooi de kans de groep  er weer op te zetten, en hoe we door een dorpje rijden.

En dan weer door de mooie Hollandse landschappen. Zeg nou zelf.....
Zorgelozer kan het leven bijna niet worden ( niets wetende van het drama dat zich in Alphen aan de Rijn afspeelde....)
Laatste stop bij AC restaurant de Meern. Daar staat mijn scootertje. De meeste leden rijden op (grand)Dink's of PeopleS, daar steekt de mijne wat kleintjes bij af. Enne ik zal hem voortaan toch ook echt moeten gaan poetsen.....

Terwijl wij al zaten te genieten op het terrasje in de zon, van overheerlijke appeltaart of andere versnaperingen kwam de andere helft van de groep ook aan



En het was gelijk een gezellige drukte op het terras. De opmerkingen vlogen over en weer. Ik heb zitten genieten, en voelde me super welkom in de groep.

Dit is 'm nou, de *baas* van het hele zooitje

Ok, nog één keer dan, alle scooters bij elkaar:
Wat was die dag leuk, en wat was hij snel omgegaan, tenminste, de tijd was gevlogen. Rond zeven uur stond ik weer voor mijn flatje. Bij de benzine pomp afscheid genomen van wat er nog over was van de groep, want bij De Meern waren een aantal die elders in het land wonen al hun eigen weg gegaan.

Buurman: Bedankt voor deze geweldige rit. Ik wist al dat Nederland prachtig is, maar heb weer wat mooie nieuwe stukjes gezien!

Tip van de dag: Deel je hobby met zoveel mogelijk mensen die er net zoveel plezier aan hebben als jij!

5 opmerkingen:

  1. Schitterend verslag buurvrouw dat er nog vele mogen volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super verslag gemaakt Irene en mooi met foto's en de filmpjes.

    Ik heb het met plezier zitten lezen,

    ook leuk is dat je de eerste keer al gelijk mee gaat.

    Patrick

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Irene,

    Mooi verslag (nu weet ik wat ik gemist heb....!)Hopelijk ben ik er een andere keer wel bij!
    Groeten,
    Leonard (Strijen)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig Irene,

    Volgens mij ben jij je beroep misgelopen.

    groetjes , Arie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Irene,

    Toppie verslag, heb er echt van genoten.
    Verslaggever bij "Hart van Nederland" zou je niet misstaan.

    Peter

    BeantwoordenVerwijderen