maandag 21 juni 2010

De Orchideeën Hoeve

Gisteren toen ik wakker werd was het helemaal mis. Ik werd met een verschrikkelijke buikpijn wakker uit een verschrikkelijke nachtmerrie, met een verschrikkelijke PMS. Dat laatste merkte ik pas toen ik even ontspannen nog een aflevering van Sex and the Ciry dacht te kijken. Shoot, shoot, shoot. Het is zondag, we zouden een dagje weggaan, en het weer was ook nog eens verschrikkelijk. Verschrikkelijk somber en koud!

Tijd voor een noodplan. Waar is het veilig, warm en mooi, zodat ik alle voorgenoemde verschrikkelijke dingen even heerlijk achter me kon laten. Ik kon eigenlijk maar één plekje verzinnen, de Orchideeën Hoeve Niet direct naast de deur, maar absoluut de moeite waard om heen te rijden. Er zijn verschillende tuinen zoals bv de  tropische, de Taiwanees, de Maleisische, en sinds 2008 ook een vlindertuin. In de diverse tuinen lopen en vliegen ook vogels, en zijn de overvloedig aanwezige vijvers bewoond door (koi)karpers en schildpadden. Voor de karpers kun je voor 50 cent een flinke hand vol ( wel twee eigenlijk) vissenvoer uit een soort van snoepautomaat trekken, wat natuurlijk geweldig is.Overigens vinden de schildpadden dat voer ook lekker, al krijgen die niet echt de kans !

Alles bij elkaar een super locatie om een dagje dor te brengen. Op verschillende plekjes staan ook bankjes strategisch opgesteld, zodat je ook rustig kunt gaan zitten als je daar zin in hebt. Via een route word je langs alle tuinen en later ook door alle kassen geleid, en kom je uiteindelijk weer bij de winkel uit.Naast veel *rommel* staan er natuurlijk ook de nodige orchideeën te koop, voor super leuke prijsjes.

De vlinderkas is echt ge-wel-dig! De vlinders vliegen je om de oren, maar voor de goede kijker is er nog veel meer te ontdekken. Loslopende leguanen, vogeltjes, zowel in de lucht als over de grond scharrelend, en uiteraaaard weer de koi karpers in de vijver.Zeker als je fotograferen houdt kun je hier je lol op, maar ook als dat niet zozeer je passie is, de rust en de schoonheid is overweldigend.

 

Tip van de dag: Trek eens een dagje uit voor de Orchideeën  Hoeve !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten