maandag 26 maart 2012

Rondje Zeeland

Vorige week vrijdag hebben we een heerlijk rondje Zeeland gemaakt. Scooterbuur gaat die tocht met de club op 22 april rijden, maar aangezien wij dan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op de Fantasy Fair rondlopen, waren we maar wat blij dat we toch de kans kregen om de route te rijden. Scooterbuur ging alvast proefrijden, en we konden gezellig mee.


Een prachtige tocht van bijna 150 km. Gelukkig ligt het begin en eindpunt zo'n beetje in onze achtertuin, dus het was prima te doen. Met een beetje vertraging, omdat ondergetekende niet echt op gang kon komen en weer eens van alles en nog wat niet kon vinden gingen we iets voor half elf ( tien uur was de planning) van start.

Gelukkig was het heerlijk weer, zodat mijn humeur, dat door de *rocky* start enigszins afgezakt was, al snel weer opklaarde. Wat wil je nu nog meer? Prachtig weer, mooi uitgezette scooterrit, Vriend en hond erbij, gaan met die banaan.

En wederom zag ik dat ik nog maar een pietsie van Nederland ken. Ik was al eerder bij de Haringvlietdam geweest, maar nog nooit via de (mooie) route zoals we vrijdag reden.




Tijd voor wat vocht en versnaperingen...




Daarna weer verder. En Zeeland is zo heerlijk Nederlands. Zo plat en leeg als een pannenkoek! Maar wat een leuke huisjes kom je zo af en toe tegen. Verder zagen we op een gegeven moment wel vijf grote roofvogels heerlijk drijven op de thermiek, en zo af en toe om elkaar heen dartelen. Zou dat met de paring te maken hebben?!?!?



Bij Brouwersdam weer even gestopt, de zee!!


Lekker plekje zo, maar niet echt een goeie manier van reizen.Dan maar weer lekker bij vrouwtje in de jas.

Het dorpje Brouwershaven, zo'n beetje halverwege,  is de geplande lunchstop, dus daar hebben we heerlijk een terrasje gepakt.

Omdat ik al braaf vier boterhammetjes op had, mocht ik van mezelf een biertje! Als dit niet het plaatje van het goede leven is, dan weet ik het niet meer


( Wat gaat je haar toch altijd charmant zitten van zo'n helm...)



En when in Rome Zeeland, dan eet je natuurlijk mosselen. Wel erge grote hier hoor.....


Eén van ons liet helaas zijn heerlijke patatje vallen, maar geen nood, de opruimingsdienst stond al gretig te wachten....




We hadden onze hielen net gelicht toen ze gelijk aan de gang gingen!

Onderweg werden we trouwens nauwlettend in de gaten gehouden. wat zal deze grote jongen op 22 april opkijken, als er een hele grote stoet van die gekke dingen langs komt.....



Laatste stop, voor een lekker ijsje. Hier scheiden 22 april de wegen van de Brabanders en de anderen. Mooi punt voor hen om af te buigen...

Daarna nog *even* door de Heinenoord tunnel ( die Toto heel erg eng vond!) en toen waren we al weer zo'n beetje thuis. Goed 150 km en zeven uur verder dan we begonnen waren.

Het was weer een heerlijke rit, mede te danken aan Scooterbuur, die hem navigeerde. Niks fijner dan een mooie route achter iemand aan rijden, want dat geeft je volop kans om lekker om je heen te kijken, en al het moois in te drinken, zonder dat je bang hoeft te zijn om je verloren te rijden.

Dus bij deze nogmaals, Thnxxx Scooterbuur het was weer genieten!

Tip van de dag( vooral voor kymcoclubleden): Als je enigzins de kans hebt, rij die route gezellig mee.

1 opmerking:

  1. Ziet er uit als een hele leuke rit en zo te lezen hebben jullie weer genoten ;-) Hoop dat de dokter wat aan je voet kan doen!!

    BeantwoordenVerwijderen