woensdag 30 november 2011

Terug naar af

Gisteren had ik het even te kwaad, dat mag wel duidelijk zijn, dus vandaag terug naar af. Waar was dit blog ook al weer voor bedoeld.....

Om het wonder van het leven te zien in de kleine dingetjes. Figuurlijk is nog te snel, maar letterlijk heeft het zonnetje vandaag wel ( en voor mijn gevoel ook speciaal) voor mij geschenen, en daar heb ik dan ook even bewust bij stil gestaan....



Tip van de dag: Als het leven op zijn donkerst is, zijn de lichtpuntjes extra helder.

What's the use?!?!?

Zoals zo vaak als ik er niet meer helemaal uit kom, ga ik over in het Engels .Ik vind dat een prachtige taal, en het lijkt mij soms wel of dingen krachtiger over komen. Maar ja da's dus puur mijn gevoel natuurlijk.Tja, dan gooi ik er nog maar een Engelse zin in. Who am I kidding??!?!?

Tja, voornamelijk mezelf denk ik dan. Het leven is leuk.... Dat is het helemaal niet, maar ja, door maar zo vaak mogelijk leuke verhaaltjes op te schrijven, en de boel zo positief mogelijk in te zien, lijkt het af en toe wel leuk. Zus had er laatst ook al last van. Weltuntergangsstimmung, zou mijn moeder zeggen. Is het de tijd van het jaar?  Laatst had ik er zelf ook last van. Dat een blogje over een nieuwe computer *zomaar* veranderde in een filosofietje.

En dan gaat *ineens* je collega dood, en zit je met een dochter die het allemaal even helemaal niet meer ziet zitten. Poef, weg nieuwe generatie waarvan je zo hoopte dat zij de antwoorden wel hebben. Als die al gaat verzuchten: "Wat mij betreft mag de wereld in 2012 wel vergaan", waar blijf je dan als *ouwe* tobber.

Ik weet het, nu is alles ineens anders, zwart, gewoon echt even niet leuk meer. Als je je, ( ja, het moet echt 3x!)je hele leven de pestpokke mag werken, om vervolgens er door zo'n rotziekte gewoon ineens zomaar uitgetrokken kan worden, dan nogmaals: "What's the use?!?!?!" Zelfs als dat niet zo is, dan nog: What's the use?!?!?!?!?!"

En weet je wat het meest ironisch is? Aanstaande vrijdag hadden wij als team ons teamuitje gepland. Ook omdat een collega afscheid neemt, zij gaat gewoon lekker super verdient met de VUT, was dat in december gepland.En nu gaan we inderdfaad met het hele team op stap... Maar dan naar een crematorium. Is dat geen ziek grapje van het leven dan?!?!?

Tuurlijk heb ik mezelf en iedereen altijd voorgehouden dat je het leven zelf een beetje leuk moet maken. Maar het nadeel van die gedachte is, dat als het niet leuk is,dat dat dan aan jezelf zou liggen. Nou mooi niet. Nu even niet. Nu mag ik gelukkig even schoppen tegen alles wat er in deze wereld niet deugt. Slechte mensen, rotziekten, het ligt niet aan mij, het ligt aan alles, behalve aan mij!

Ik was vorige week het spoor al een beetje bijster, maar nu ben ik het echt even helemaal kwijt. Ik wil net als zus, een winterslaap. Even die deken over de kop trekken, en pas weer wakker worden als het zonnetje letterlijk, maar zeker ook figuurlijk weer schijnt.

Natuurlijk zijn er nog wel dingen in mijn leven die goed zijn. Maar ik heb nu wel het gevoel , dat omgekeerd evenredig geldt wat er altijd wordt gezegd van die donkere wolk, die zijn zilveren randje heeft. Mijn roze wolk heeft nu toch een lelijk donker randje. Misschien horen ze wel gewoon bij het leven, en zou je niet zo blij kunnen zijn met de goede dingen als er nooit iets vervelends gebeurde, bla, bla, bla. Geef mijn portie maar even aan Fikkie.

Ik kruip onder de dekens. Al is het alleen maar voor de nacht....

De tip van de dag is tijdelijk buiten gebruik. Als je de antwoorden niet meer hebt, en even geen weg meer weet met de wereld, kun je volgens mij beter even je mond houden....

zondag 27 november 2011

Tijdelijke stilte

Soms is het leven gewoon echt even niet leuk. Wegens het overlijden van mijn collega zal het hier even stil blijven.

Ik zit wat om woorden verlegen, niet iets waar ik snel last van heb. Ondanks dat ze al een poosje afwezig was, zal de plek die ze nu achterlaat een oorverdovende stilte achterlaten.

We zullen je missen!

donderdag 24 november 2011

Neeeeee

Jaaaaaa.... Het is echt waar. Ik zit nu op een gloednieuwe computer. Mijn eerste echte zelf gekochte, gloedjenagelnieuwe computer. Dat betekent natuurlijk ook dat ik nu dan eindelijk onder Windows 7 aan het werken ben. Tot nu toe heeft het nog niet echt super grote problemen opgeleverd. Sterker nog, het enige *probleempje* wat ik tegen kwam is al weer opgelost!

Waar heb ik al die tijd zo tegen op gezien?!?!? Behalve dat alles goed werkt, geen haperende muis meer, geen plotselinge herstart, midden in een belangrijk stukje typwerk ( mijn blog uiteraard!!), alle programma's die open staan allemaal even snel. Msn, muziek, diverse internetpagina's, alles kan tegelijk lopen! Geweldig.En eigenlijk, ehmmm, merk ik er verder niet zo veel van. Tenminste, ik kom helemaal niets tegen wat het niet wil doen.

Ach zo zie je maar.Een mens lijdt dikwijls het meest, door het lijden dat hij vreest.Ok, niet te veel eer naar mezelf, ik heb het tobben over zaken die nog niet gebeurt zijn niet uitgevonden, maar ik heb het hier en daar zeker wel bijgeschaafd en geperfectioneerd. Enne, hoe ouder ik wordt, hoe meer last ik er van krijg. Vroeger moest ik altijd lachen om mensen die niet tegen veranderingen konden. "Hoort bij het leven hoor, gewoon meedoen, alles verandert nou eenmaal"Dat waren zo'n beetje mijn dooddoeners, en nu? Nu moet ik die regelmatig mezelf voorhouden.

Wat is het ouder worden toch geweldig hè! Het is één grote reis, en het leuke daarvan vind ik dat je steeds vaker jezelf tegen komt.En het leukste van jezelf tegenkomen, want dat kan natuurlijk alleen maar in spiegels, is dat het lachspiegels zijn. Wat had ik vroeger een berg zekerheden. Ik was overal zo verschrikkelijk van overtuigd, nee, ik wist het wel hoor, anderen snapten er helemaal niets van. En langzaam maar zeker begin ik in een ander te veranderen. Ben ik degene die er steeds minder van begrijpt. Ben ik degene die steeds minder antwoorden weet.

Gelukkig staat er al weer een hele nieuwe generatie te trappelen. Misschien weten zij het wel allemaal beter 

Tip van de dag; Verwonder je!

woensdag 23 november 2011

Zondagse solextocht op texel

Gisteren was het niet meer gelukt. Met al die foto's duurde het toch even langer dan ik ingeschat had om te bloggen. Maar nu begint mijn weekend, dus morgen mag ik uitslapen, en kan ik dus nog wel even bloggen.

Vorige week zondag op Texel scheen het zonnetje weer. Helaas een iets dunner zonnetje dan de dag ervoor, maar in iedergeval goed genoeg om er nog een leuke dan van te maken. Voor de zekerheid hebben we de solexverhuur nog gebeld. We wilden natuurlijk wel zeker weten dat er nog een solex stond. Hmmm naief? Gewoon een beetje dom? Uiteraard! Het is half November de verhuurmeneer heeft er 200 staan wat denken we nu? Dat die allemaal al weg zijn??!?!? Die man was überhaupt blij dattie er nog twee kon verhuren. 

Maar goed na het uitchecken op naar Cocksdorp. Ja zo heet dat dorp echt, kan er ook niks aan doen check de foto's een eindje verder maar. Maar goed toen we daar waren vroegen we ons af waar de verhuur eigenlijk precies zat. Wel telefoonnummer opgezocht en in welk dorp maar geen adres....Ach ja, gelukkig zijn we allebei zo warrig dan hoef je elkaar niets te verwijten  

Gelukkig zat het nummer nog in de telefoon dus even nagebeld waar de verhuur nu eigenlijk zat. Bleek dat we een half eiland te ver gereden waren!Nou scheelt het dat het eiland ook weer niet zó groot is natuurlijk.

Na dat telefoontje hadden we het echter snel gevonden dus konden we na een korte uitleg lekker op onze solexjes stappen. Enige jammere was dat we omdat we met de auto gekomen waren helemaal niet aan handschoenen hebben gedacht, dus dat was wel een beetje frisjes zeg maar.

Goed zoals een heel bekend iemand ( geen flauw idee wie hoor maar het was een bekend persoon) heeft gezegd. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden....




Motortje op de band laten zakken......
aanduwen....
En karren maar!

Onderweg nog en filmpje gemaakt. Zo ziet dat er nou uit, ( en zo klinkt het ook!)



Onderweg nog even misverstand. Vriend dacht dat ik alternatieve route wist maar nee ik dacht dat ik iets gezien had. iets waar ik het hele jaar al over loop te zeuren waar ik er niet genoeg van kan zien zeg maar en ja hoor daar stond hij.... De witte reiger!!!!!
Uiteraard eigenlijk net buiten foto bereik maar met beetje knippen toch nog leuk in beeld!

Mijn solex reed trouwens net even minder lekker dan die van vriend en in de duinen was dat goed te merken. Als het bergje ( ok duintje!) op ging kon ik maar beter nog een beetje meetrappen anders ging ik bijna weer achteruit naar beneden maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. En eindelijk kwam de vuurtoren van Texel in zicht.


Zoals ik al zei was het zonnetje een beetje dunnetjes ietwat heiig is het de hele dag wel gebleven, maar toch super leuk om te zien. Daar hebben we ook even wat gedronken en opgewarmd, en tevens verjaarscadeau voor zwager gekocht. Helaas besloot ik op het moment dat vriend dat in de solextas wilde doen het solexdominoeffect uit te testen dus de cadeauverpakking was eeen beetje gesneuveld. De overheerlijke biertjes zijn gelukkig heel gebleven, en dat is tenslotte het belangrijkst!

Het leukste van so'n solex tocht is natuurlijk dat je stukken van het eiland ziet die je anders met de auto niet ziet en die met de fiets veel te veel inspanning kosten . Nog wat laatste foto's bewijs dat Cocksdorp echies zo heet en de  mooie beelden van een dorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. 


Het dorp heet trouwens Oosterend, en lag gelukkig tamelijk dicht bij het uitleen ( en dus ook inlever!) punt want we hadden inmiddels flink koude handen gekregen. 

Maar duidelijk is wel dat solexen over Texel een zeer aangename bezigheid is!

Tip van de dag : Als je in November gaat solexen over Texel, vergeet dan niet je handschoenen....


dinsdag 22 november 2011

Eindelijk Texel

Het is al weer even geleden maar ik had nog een blogje over Texel beloofd. De foto's zijn uitgezocht dus komt het er eindelijk van. Zal er maar weer een *stripverhaaltje* van maken...

Voor de *grote* reis goed beginnen, Boerenlandroute ( van Lelystad naar Enkhuizen),  nog even omkijken.We waren erg vroeg vertrokken om eventuele files voor te zijn dus de lichtjes branden nog op de Batavia.
Welk dorp dit precies is weet ik eigenlijk niet meer maar het lag er zo mooi bij.

En voor we het wisten waren we al in Den helder aangekomen. Daar zijn we in één keer doorgereden terwijl het een stad is met prachtige oude gebouwen. 

Maar ja de boot kwam er al aan en we waren ten slotte op weg naar Texel....

Vrijdag was het erg koud en guur toen we aankwamen. Nog wel het dorpje de Koog doorgelopen, maar eigenlijk alleen maar een muts gekocht tegen de koude oren en snel terug naar het hotel. 

's Avonds wel nog in het dorp gegeten bij een grieksachtig tentje. Voor wat we betaald hebben ( weinig dus) hebben we heerlijk gegeten. 

De volgende dag was het heel ander weer. Strakke blauwe lucht en een heerlijk zonnetje, dat maakt al weer heel anders foto's. Drie maal Cocksdorp.



De Kerk
De postvlet ( replica)


Winkeltje met leuke hebbedingetjes "De Oude Tijd".




Vanaf Cocksdorp zijn we langs de oostkant van het eiland weer naar *beneden* gereden.Vooral veel vogels gezien...O.a. deze schattige gans. Hij zag er zo *fluffy* uit.



Maar ook deze molen.

En nog wat vogels...


En heel veel verschillende soorten eendjes.


Dit soort *halve* schuren zie je heel veel op Texel. Staan ze op een bepaalde manier op de wind? We zijn er eerlijk gezegd niet achter gekomen maar ze waren wel leuk om te zien.
Oudeschild het vissersdorpje....












's Middags zijn we naar het strand geweest. We hebben ons beiden aan onze eigen hobby overgegeven. Dat betekend dat Vriend is gaan *piepen* en ik wat foto's heb genomen en verder heerlijk op een terrasje heb zitten lezen.

Nee dit is geen meeuw. Geen flauw idee hoe het vogeltje dan heet maar het zijn heel schattige kleine vogeltjes die voornamelijk langs de kustlijn lopen te foerageren.



's Avonds zijn we weer uit eten gegaan. Deze keer hadden we de chinees van de Koog gekozen. Kun je je geen buil aan vallen zou je denken. Hmmm, guess again!! Vooraf kregen we soep maar de gevraagde kippensoep was spontaan in tomaten veranderd.Het was een lopend buffet maar de keuze was erg beperkt en bovendien was het in de eerste instantie zelfs koud. Toen we daar wat van zeiden, werd ons verteld dat de andere klanten het juist erg heet vonden. Toen hadden wij eerlijk gezegd gegeten en gedronken en zijn we maar gaan afrekenen. Waar ik een halve rolberoerte kreeg.Verschrikt vroeg ik wat in vredesnaam die Texelse biertjes moesten kosten als we dat bedrag werkelijk af moesten rekenen. Toen bleek dat er wat extra was gerekend voor het buffet.... Dacht het ff niet en een fooi, forget it. Goed duidelijk mag wel zijn dat de tip van de dag zeker niet is dat je naar de chinees in de Koog moet gaan. Eerder het tegenover gestelde.Normaal ben ik meer van de positieve commentaren, maar dit moest ik even kwijt. Een restaurant kan natuurlijk altijd wel eens een beetje tegenvallen, maar als je dan door het personeel zo incorrect wordt behandeld en ook nog eens een extra gepeperde rekening krijgt dan s wat mij betreft een waarschuwing wel op z'n plaats!.

De tijd gaat al weer erg hard, dus ons zondagse avontuur met de solexen bewaar ik nog voor een ander keertje....  

Tip van de dag: Er zijn genoeg goeie eettentjes op Texel  

maandag 21 november 2011

Mistig

Niks nieuws onder de zon als ik het vandaag over de mist heb. Helaas niet de luxe van gisteren om lekker in mijn bedje te blijven liggen dus moest ik er door. Tja de rit naar mijn werk door het bos dan maar weer. Het is maar goed dat ik de weg goed weet want anders had het misschien nog wel eens een probleem kunnen worden.

Ergens daar moest ik rechtsaf slaan.Ik wist het betrekkelijk zeker. En dat was dus maar goed ook want ik zag de bocht pas toen ik er al was. Ik kan me echt niet herinneren wanner het zo mistig was dat ik er zelfs op de scooter zo'n last van had. Maar goed. Als ik de vooruitzichten mag geloven duurt het zeker nog en dag of twee eer de mist weer een beetje gaat oplossen dus we doen het er nog maar even mee.

Na het werk ( zal er verder niet te veel over uit weiden maar dat hakt er op het ogenblik flink in) lekker naar de bios gegaan. Vriend heeft ook een Pathépas aan laten maken dus dan kunnen we lekker naar de film wanneer we maar willen. Die heeft zijn ziekteverlof maar hier aangevraagd. Hier heeft hij tenminste een privézuster! En omdat het werk dus nogal wat gevergd had vandaag naar een lekker luchtige film geweest I dont know how she does it.Precies wat ik verwachtte dus dat was inderdaad echt ontspannen.



Tip van de dag: Laat de ellende waar hij hoort.....

zondag 20 november 2011

Cocoonen

Het was er vandaag uitermate geschikt voor. Cocoonen. Als je zoekt naar de betekenis, dan vind je meestal terug dat je dat op een regenachtige dag doet. Maar geloof me mensen, als het zo mist, en je woont op de dertiende, dan is dat ook een heel geschikte bezigheid!

De hele dag is er buiten niets anders dan een witte waas te zien geweest, dus wat kun je dan beter doen, dan met leuke films de hele dag lekker warm in je bedje blijven liggen. Af en toe er uit, om wat te eten klaar te maken, of iets te drinken pakken, maar dan snel, heel snel weer terug!

Van mij dan vandaag ook geen prachtige foto's of interessante verhalen. Niks van dat al, alleen maar lekker helemaal NIKS gedaan

Tip van de dag:  Ehhh, ehhhh, ehhh, nou, ehhh helemaal niks vandaag

donderdag 17 november 2011

Dwaze donderdag

Tja. Dat gebeurt wel eens vaker. Dat na een super woensdag een dwaze donderdag volgt. Hoe die er dan uitziet? Om te beginnen liggen je hormonen *gewoon zomaar* weer overhoop. Je hebt heerlijk geslapen maar wordt ondanks dat toch katterig wakker.

De hele dag willen je gedachten met geen mogelijkheid de goeie kant op. Het weer trouwens ook niet hoor. Ipv die heerlijke zonnige dag die je verwacht had, zodat de was die je de avond daarvoor optimistisch had gedaan, laat het mooi afweten. Dus kun je het wel vergeten hem lekker buiten te hangen, want met dit soort intense mist, wordt natuurlijk geen was droog.

En die gedachten blijven maar komen: "Als die dat en dat zegt dan zal ik es..." Neeee, spreek je jezelf berispend toen, want je verstand weet prima dat je je tegen niemand hoeft te verantwoorden. Maar de hormonen maken dat je nergens zin in hebt en dat je toch het gevoel hebt constant het verkeerde te doen.

En dan gaat de telefoon. "Het wordt wat later eer ik bij je ben..."hoor je dan."Ik heb nl een ongeluk gehad, er stak iemand zomaar het fietspad over zonder te kijken" Gelukkig was het niet echt ernstig maar vervelend genoeg voor een bezoekje aan het ziekenhuis, én een definitief total loss scooter.

Ach ja. Soms zit het me en soms zit het tegen. Om de tijd niet helemaal ijsberend door te brengen ben ik met dochter nog maar naar de film geweest tot het tijd was vriend van de trein te halen.



Ik heb uiteraard ook alle boeken gelezen en eerlijk gezegd vond ik het laatste boek dan ook het leukst. En de film is ook heel aardig gelukt.Zaten heel wat hilarische momentjes in Nu weer wachten op het tweede deel van het laatste boek!

En nu zitten we gezellig met z'n allen op de bank.Dat is dan weer het leuke als het koud is buiten. Binnen is het dan wel zo gezellig. Net Expeditie Robbinson gezien. Nog steeds die Nico niet weg errug jammer en daar waren we het allemaal ook gloeiend over eens. Dus het gaat spannend worden volgende week!

Tip van de dag: Een ongelukje zit in een klein hoekje.

woensdag 16 november 2011

Mooi.....

Na het schrijven van mijn blog nog even rondje blogs wat ik regelmatig lees gedaan. En op één daarvan stuitte ik op een mooi filmpje. En dan neus je zo'n beetje verder en dan kom je op iets wat je zelf ook graag wilt delen met de hele wereld.

Nou is dat misschien wat veel gevraagd, maar mijn lezers kan ik er in iedergeval van mee laten genieten.Het is een lang gedicht, en de tekst gaat snel. Het Engels is prachtig, en doorspekt met niet alledaagse woorden, maar de strekking sluit zo naadloos aan bij alles waar mijn blog voor staat.


Desiderata from R Smittenaar on Vimeo.

Desiderato

Go placidly amid
The noise and the haste
And remember
What peace there may be in silence

As far as possible
Whitout surrender
Be on good terms
With all persons

Speak your truth quietly and clearly
And listen to others
Even the dull and the ignorant
They too have their story

Avoid loud and aggressive persons
They are vexatious to the soul

If you compare yourself to others
You may become vain or bitter
For always there will be
Greater and lesser persons then yourself

Enjoy your achievements
As well as your plans

Keep interested in your career
However humble
It is a real posession
In the changing fortunes of time

Excercise caution
In your bussiness affairs
For the world is full of trickery

But let this not blind you 
To what virtue there is
Many persons strive for high ideals
And everywhere life is full of heroism

Be yourself
Especially do not feign affection

Neither be cynical about love
For in the face of all
Aridity and disenchantment 
is as perennial as the grass

Take kindly
to council of years
Gracefully surrender
The things of youth

Nurture the things of spirit
To shield you in sudden misfortune

But do not distress yourself
With dark imagining
Many fears are born of fatigue and loneliness

Beyond a healthy discipline
Be gentle with yourself

You are a child in the Universe
No less than the trees and the stars

You have a right to be here
And whether or not is clear to you
No doubt the Universe is unfolding as it should

Therefor be at peace with God
Whatever you conceive Him to be

And whatever your labors and aspiration
In the noisy confusion of life
Keep peace in your soul

With all its sham drudgery
And broken dreams
It is still a beautifull world

Be cheerfull
Strive to be happy

Tip van de dag: Deel.....

PS Voor mensen die net als ik alles willen begrijpen, vertalen.nu 





Superwoensdag

Woensdag behoort voor mij tot één van de leukere dagen in de week Om te beginnen, al is het nog maar voor even, het is licht als ik de deur uitstap om naar mijn werk te gaan. Maandag en dinsdag begin ik om kwart voor zeven, en woensdag om kwart voor acht. En het is net ene tikje makkelijker opstaan/weggaan,als het nog licht is.

En vandaag was super, omdat de zon zo mooi opkwam....

Verder is het doorgaans de laatste werkdag van de week. Ok, soms moet ik zaterdag en zondag nog werken, maar omdat ik dus altijd donderdag en vrijdag vrij ben is het weekend dat ik werk meer een vervroegd begin, dan dat woensdag niet de laatste werkdag is.

En vandaag was super, omdat zelfs mijn moeilijke klantje super gezellig was....

Mijn werkroute door het bos is altijd wel een leuk begin van de dag.Heerlijk om, ondanks dat ik eigenlijk toch gewoon midden in de randstad woon, de (werk)dag te beginnen met een stukje rust, bomen en kwinkelerende vogels.

En vandaag was super, omdat alles zo mooi wit was....

Langzaam maar zeker sluit de winter Nederland binnen. Wat heb ik het koud gehad afgelopen dagen. Dan is het toch wel een beetje afzien, overal op de scooter heen.Geen handschoen lijkt warm genoeg, waar is toch mijn thermo-ondergoed, had ik mijn motorbroek maar aangedaan, en die mist dringt overal in door,vooral in de botten lijkt het wel.

Maar vandaag was super, omdat het eindelijk begint te wennen.....

Ik weet niet precies wat het was,kwam het door het zonnetje dat al gelijk aan het begin van de dag zo vrolijk scheen, kwam het omdat alles gewoon goed ging en meezat? Maar vandaag is er eigenlijk niets bijzonders gebeurt, maar het was toch een Superwoensdag!

Tip van de dag: Tel de redenen waarom vandaag een superdag was!