dinsdag 22 november 2011

Eindelijk Texel

Het is al weer even geleden maar ik had nog een blogje over Texel beloofd. De foto's zijn uitgezocht dus komt het er eindelijk van. Zal er maar weer een *stripverhaaltje* van maken...

Voor de *grote* reis goed beginnen, Boerenlandroute ( van Lelystad naar Enkhuizen),  nog even omkijken.We waren erg vroeg vertrokken om eventuele files voor te zijn dus de lichtjes branden nog op de Batavia.
Welk dorp dit precies is weet ik eigenlijk niet meer maar het lag er zo mooi bij.

En voor we het wisten waren we al in Den helder aangekomen. Daar zijn we in één keer doorgereden terwijl het een stad is met prachtige oude gebouwen. 

Maar ja de boot kwam er al aan en we waren ten slotte op weg naar Texel....

Vrijdag was het erg koud en guur toen we aankwamen. Nog wel het dorpje de Koog doorgelopen, maar eigenlijk alleen maar een muts gekocht tegen de koude oren en snel terug naar het hotel. 

's Avonds wel nog in het dorp gegeten bij een grieksachtig tentje. Voor wat we betaald hebben ( weinig dus) hebben we heerlijk gegeten. 

De volgende dag was het heel ander weer. Strakke blauwe lucht en een heerlijk zonnetje, dat maakt al weer heel anders foto's. Drie maal Cocksdorp.



De Kerk
De postvlet ( replica)


Winkeltje met leuke hebbedingetjes "De Oude Tijd".




Vanaf Cocksdorp zijn we langs de oostkant van het eiland weer naar *beneden* gereden.Vooral veel vogels gezien...O.a. deze schattige gans. Hij zag er zo *fluffy* uit.



Maar ook deze molen.

En nog wat vogels...


En heel veel verschillende soorten eendjes.


Dit soort *halve* schuren zie je heel veel op Texel. Staan ze op een bepaalde manier op de wind? We zijn er eerlijk gezegd niet achter gekomen maar ze waren wel leuk om te zien.
Oudeschild het vissersdorpje....












's Middags zijn we naar het strand geweest. We hebben ons beiden aan onze eigen hobby overgegeven. Dat betekend dat Vriend is gaan *piepen* en ik wat foto's heb genomen en verder heerlijk op een terrasje heb zitten lezen.

Nee dit is geen meeuw. Geen flauw idee hoe het vogeltje dan heet maar het zijn heel schattige kleine vogeltjes die voornamelijk langs de kustlijn lopen te foerageren.



's Avonds zijn we weer uit eten gegaan. Deze keer hadden we de chinees van de Koog gekozen. Kun je je geen buil aan vallen zou je denken. Hmmm, guess again!! Vooraf kregen we soep maar de gevraagde kippensoep was spontaan in tomaten veranderd.Het was een lopend buffet maar de keuze was erg beperkt en bovendien was het in de eerste instantie zelfs koud. Toen we daar wat van zeiden, werd ons verteld dat de andere klanten het juist erg heet vonden. Toen hadden wij eerlijk gezegd gegeten en gedronken en zijn we maar gaan afrekenen. Waar ik een halve rolberoerte kreeg.Verschrikt vroeg ik wat in vredesnaam die Texelse biertjes moesten kosten als we dat bedrag werkelijk af moesten rekenen. Toen bleek dat er wat extra was gerekend voor het buffet.... Dacht het ff niet en een fooi, forget it. Goed duidelijk mag wel zijn dat de tip van de dag zeker niet is dat je naar de chinees in de Koog moet gaan. Eerder het tegenover gestelde.Normaal ben ik meer van de positieve commentaren, maar dit moest ik even kwijt. Een restaurant kan natuurlijk altijd wel eens een beetje tegenvallen, maar als je dan door het personeel zo incorrect wordt behandeld en ook nog eens een extra gepeperde rekening krijgt dan s wat mij betreft een waarschuwing wel op z'n plaats!.

De tijd gaat al weer erg hard, dus ons zondagse avontuur met de solexen bewaar ik nog voor een ander keertje....  

Tip van de dag: Er zijn genoeg goeie eettentjes op Texel  

1 opmerking:

  1. Leuk een stukje mee op Texel.

    Mooie foto's en ik ben nu eenmaal vogel gek dus vooral die zijn prachtig. Kan het een drieteenstrandloper zijn?
    Volgens mij heb je onderhand op je buik gelegen om die foto te maken?

    Begrepen niet bij de chinees eten;-)

    Liefs Debby

    BeantwoordenVerwijderen