zaterdag 5 november 2011

Dineren in Rosso

Gisterenavond hebben we ons eens heerlijk verwend.En wel in een restaurant dat zó chique is, dat er op internet genoeg te vinden is, behalve de prijzen...We zijn bij restaurant/wijnbar Rosso geweest.Zoals ik al zei een heel chique gebeuren Nou zaten wij er met een Groupon, want anders denk ik niet dat ik er ooit terecht gekomen zou zijn.En wat dat betreft dan dus : "Lang leve de Groupon", want genieten doe ik zeker wel van dit soort dingen.

Het is echt een trendy club om te zien, en je kunt ook aan de bar eten. Dat klinkt wat *weggestopt*, maar in een tent als deze is dat juist misschien -the place to be seen-.


Achterin de zaak een wand met negen vakken, waarvan de middelste gezellige vuurtjes zijn. Allemaal makkelijke fauteuils, ipv strakke stoelen, en een paar hoge tafels.En dat alles in overwegend, maar zeker niet opdringerig rood.

Wij hebben daar genoten van de zes gangen proeverij. Zij stellen dan zelfs een menu samen, rekening houdend met je wensen. Dat betekende dus twee keer een afwijkende gang voor ons, omdat Vriend geen vis lust.


Ik zal een zo goed mogelijke beschrijving geven van wat we gegeten hebben.Bij iedere gang wordt uiteraard netjes verteld wat je aan het eten bent, maar dat gaat, en ik heb natuurlijk geen uitgebreide aantekeningen gemaakt , maar wel snel het één en ander in een boekje gekrabbeld.Dus hier komtie dan:

Bij ons aperitief  kregen we een appetizer. Zelf gebakken kaasvlinders, gemarineerde cherietomaatjes, toastjes en tonijnmayonaise.

In soja gemarineerde tonijn met mangochutney en sojasuas
*
Kalfstartaar met spoom van spek en sjalotjes
~~~~
Risotto van bospaddestoelen en een hoefeitje met een toefje snijbonen en een schuim van het één of ander
~~~~
Schol met shiitake, op een bedje van spinazie met kruiden risotto
*
Gebakken hertenbiefstuk met wortelpuree op een bedje van linzen met cranberries
~~~~
Lendenbiefstukin rode wijnsaus, met een aardappel carré omwikkeld met spek, spruitjes in schorsenerenpuree 
~~~~
Kaasplankje, met een Franse geitenkaas, ?, oude opgelegde Hollandse, en een Frans blauwschimmel kaas 
~~~~
Rode wijnijs, in rode wijn gekonfijte vijgen, crème fraiche-ijs met kruidkoek

Alle gangen waren absoluut met zorg bereid en eigenlijk allemaal even lekker en smaakvol. Het was wat jammer, dat wij geen rekening hadden gehouden met het kaasplankje, anders hadden we kunnen zeggen dat we beiden niet zo dol op kaas zijn. Allebei lusten we jonge kaas op brood, en goudkuipje, maar dan houdt het toch wel een beetje op. Jong belegen is al bijna te oud. Ik lust dan nog net brie, maar camembert vind ook ik al te sterk van smaak,dus als er dan zo'n welriekend plankje voor je neus gezet wordt, dan verschiet je wel een beetje. Uiteraard hebben we niets gezegd, en toch in iedergeval drie van de vier kaasjes geproefd. ( al krijg ik er nog zoveel voor, ik hoef echt geen blauwschimmelkaas)..

Gelukkig kregen we na dat kaasplankje nog dit overheerlijke dessert, dus dat maakte een hoop goed.

Alles bij elkaar, hebben wij een super gezellige en smaakvolle avond gehad. Het personeel was erg aardig, en we hebben ons geen moment niet op ons gemak gevoeld. De gangen waren allemaal prima, zeker geen muizenhapjes, zodat we zeker voldaan naar huis gingen.

Het leuke van dit soort dingen vind ik toch vaak, dat je dingen eet die je zo één twee drie niet zelf zou bestellen in een restaurant. Ikzelf ben (ook wat eten betreft) nogal avontuurlijk aangelegd, en zal zeker dingen bestellen die ik niet ken, maar zo is natuurlijk niet iedereen. En als je je dan laat verrassen op deze manier, kun je toch wel eens kennis maken met dingen, waarvan je wel eens stiekem afvroeg, waarom mensen zoiets bestellen.

Tip van de dag: Laat je eens verrassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten