zaterdag 30 juli 2011

Meeuwen en tapas

Donderdag hadden we weer eens een ouderwets moeder/dochter dagje.Dochter is altijd zo druk met stage/school/werk/hobby's/vrienden, dat er voor moeder/dochter-Quality-time niet al te veel ruimte overblijft. En logisch hoor, ik klaag niet, maar daarom geniet ik altijd dubbel van dit soort daagjes.

Dat we de dag zouden eindigen met tapas en een film stond al van te voren vast, en verder had ik een leuke reclame van een notebook gezien, dus daar wilde ik ook op af. En aangezien dochter altijd goed advies kan geven in dat soort zaken, vond ik het erg fijn dat ze mee ging.

Bovendien is dochter altijd handig op het vlak van vlotte jonge verkopers, die dij één blik in haar ogen vaak soort van eerlijkheidsserum lijken te hebben ingenomen. In iedergeval worden we dan vaak langer aan de praat gehouden dan strikt genomen nodig is.Vandaag was de blauwogige, zwartharige krullenbol ook weer erg behulpzaam. Reclame van notebook was echter niet meer aanwezig, en bovendien waarschijnlijk toch ook niet echt wat ik zocht, en het geboden alternatief, een prachtige laptop van HP was me een tikje te duur ( meer dan 3x dan waar ik op af was gegaan....) Wel met de verzekering dat ik mijn al weer vastgelopen in Gouda gekochte mp3speler daar kon ruilen, zijn we onverrichter zaken weer weg gegaan.

Dan maar naar de stad. Even bij de mediamarkt neuzen. Maar ook daar niets naar mijn zin kunnen vinden. Ja, voor wel een hele 14 euro korting kon ik een showmodel meekrijgen. Dacht het ff niet. Dan nog maar even doorzwoegen op mijn schat van een antieke computertje.

Op het Binnewegplein mezelf een Brammetje gegund. En ik weet het, we weten het allebei. Al die duiven en meeuwen die daar zitten, je kunt ze beter niet voeren. Zoals we in Alkmaar hebben gezien, ze kunnen knap lastig worden, en bovendien schijnen ze erg veel ongedierte met zich mee te dragen. Maar ja, schijnen, daar heeft mijn dochter nooit veel genoegen veel genomen. Zelf onder/uitzoeken, dat is meer haar motto.Dus binnen no time zat ze met een duif in haar handen. Tot groot vermaak van een knul die daar ook op zijn gemakje zat; "Hoe heb je die gevangene?!?!?!?!"

Och, een duif is niet echt een uitdaging. Zo slim zijn ze niet, en inmiddels zo tam geworden, dat ze die gewoon bij zijn pootjes pakte toen ik hem met een  patatje verleidde.De duif bleek overigens verrassen weinig ongedierte bij zich te hebben. Dit was sowieso een aardig gezond exemplaar, met mooie hele pootjes, schone oogjes, kortom, niet de gemiddelde stadsduif zou je denken.

Maar ja, toen was het hek van de dam. Dochter neemt geen genoegen met een duif, als er zulke mooie meeuwen rondlopen. Maar die waren toch een stuk voorzichtiger dan de duiven. Er zaten er een paar tussen die wel een patatje uit je hand durfden te pakken, maar dat ging toch een stuk sneller dan met de duiven.

Iedereen die mijn dochter een beetje kent weet dan wat er nu gaat komen....


Verbazend licht, volgens dochter, ok, het vliegt natuurlijk een stuk beter, maar een kip is zwaarder vond ze. Na ook even op beestjes te hebben onderzocht mochtie weer gaan uiteraard...



Overigens valt deze stunt wel onder - don´t try this at home, meeuwen hebben harde snavels, en als je niet zo goed weet wat je doet, ben je voor je het weet een oog kwijt!Een meeuw kan een knap gevaarlijk wapen zijn, in de verkeerde handen, want ze zijn razendsnel en hebben een heel beweegbare nek!

na het meeuwenincident zijn we nog even langs een skate winkel gegaan, wat info vragen voor dochter, diede smaak voor  het downhillen nu toch wel te pakken heeft, en toen was het langzaam tijd voor tapas en goede gesprekken.

 
Brood met smeerseltjes en een lekker glaasje sangria.
En uiteraard mogen de olijven niet ontbreken!



En heel veel zalige kleine hapjes, maar meer dan voldoende om toch een verzadigd gevoel te hebben!
Alle schaaltjes helemaal leeg, terwijl het gesprek steeds vertrouwelijker wordt. Langzaam maar zeker worden er meer dingen uit die , o zo moeilijke puberteit, een stuk duidelijker. Wat heb ik toch een wijze dochter, en wat heeft ze veel geleerd, dankzij/ondanks onze zorgen.




Was het opgevallen? Dat we die nog één keer hebben laten bijvullen?!?!?!






En als afsluiting van de dag nog naar de film. Omdat Blitz al een poosje draait, en die film toch door familie als goed waas bestempeld zijn we daar maar heen gegaan.



Een film waar de Bad Guys Bad Guys zijn, en de Good Guys even worse. Om nog maar even in het Engels door te gaan. Not our cup of tea. Hoog Steven Segal gehalte, waarmee ik bedoel, dat alles geoorloofd schijnt te zijn om de bad guy te pakken. Persoonlijk geloof ik daar niet echt in. Kwaad met kwaad bestrijden staat voor mij voor kwaad in het kwadraat, en da´s een heleboel kwaad. ik weet het wel, niet alles kan met fluwelen handschoentjes aangepakt worden, maar van een " coppa" verwacht ik toch wel enige professionaliteit en beheersing. Maar goed, als je wel van dit soort " rechtvaardigheid " houdt, by all means, dan is dit jouw film

Alles bij elkaar was het toch een heerlijke dag

Tip van de dag:Neem de tijd om met je dochter/vriend/vriendin/vul zelf maar in op stap te gaan.

1 opmerking:

  1. Nou, die dochter van jou mag dan (inmiddels) wijs zijn, maar ze is ook zo gek als een deur hahahaha. Komt me ergens bekend voor (vader misschien?), wel leuk hoor, maar zoals je al schreef, I won't try this at home LOL

    BeantwoordenVerwijderen