maandag 27 februari 2012

Gevonden!

We hebben de weg naar de bioscoop teruggevonden! De laatste keer dat we waren geweest was 5 februari, naar het PAC-festival. Toen hebben we dan ook wel gelijk 5 films op één dag gezien, maar dat was niet de reden waarom het zo lang duurde eer we weer gingen. Nog even kort over dat PAC festival trouwens. Dat is echt super om te doen. Heel erg gezellig, want je zit de hele dag op hetzelfde plekje, en PAC staat voor: Pathé Alternative Cinema, oftewel filmen met nét even iets meer dan de gemiddelde bioscoopfilm. FIlms waar je met kippenvel naar zit te kijken, of waar je simpelweg over na moet praten ( shame!) omdat je er anders geen koek van kunt bakken.Een lange dag, maar absoluut de moeite waard.

Maar goed, we hebben de weg weer gevonden. Het was de afgelopen tijd simpelweg te koud, en ik was te moe om zin te hebben om naar de bios te gaan. Mijn nieuwe rooster gaat nog even niet in mijn koude kleren zitten, maar het went langzaam aan. En het wordt ook weer langer licht, dus zo kwamen we vrijdag eindelijk weer eens in de bios terecht. We zijn toen naar Yourney 2 geweest.

Errug leuke film, en al ben ik niet dol op het hele 3D gebeuren, in deze film zaten wat leuke dingetjes! Een heerlijke feelgood avonturenfilm om weer helemaal in te komen. En zonder verder iets te verraden. Ooooo wat was dat olifantje schattig. Zo één wil ik wel!

En omdat het zo goed beviel zijn we zaterdag weer naar de film geweest. Ik wilde erg graag Warhorse nog zien voor hij uit de bios gaat. Eerst zijn we bij This Means War terecht gekomen, simpelweg omdat het nog te vroeg was voor Warhorse. Zonder echt te weten waar we precies bij terecht kwamen hebben we verschrikkelijk genoten. Heerlijke film, veel humor, en ondanks dat het leek dat er geen goed eind meer aan te breien was, toch met een goede ( en bevredigende!) afloop.

Daarna zouden we dus naar Warhorse gaan, maar daar konden we alleen nog maar neklôge zitten, dus hebben we die nog maar even opgeschoven.Zo kwamen we bij Woman in Black terecht. Goed in elkaar zittende horror/thriller. Vaak puntje van je stoel, en ik vond het verhaal af.

Omdat ik toch echt Warhorse in de bios wil zien, gaan we vanavond weer....

Tip van de dag:Vergeet niet wat je leuk vindt

vrijdag 24 februari 2012

Het begin is er....

Ik weet het. Er is nog geen hommel gesignaleerd, en ik heb ook nog geen vleermuizen gezien, maar het allerprilste begin van de lente lijkt zich toch te laten zien.

Want als Apeldoorn en Rotterdam elkaar in Utrecht weer op de scooter treffen is de winter toch echt op de terugtocht.

Onderweg al wat lente-signalen gezien.Om te beginnen was het gewoon heerlijk rijden, mijn handen kriebelden al weer in mijn winterhandschoenen, die dus nu meer dan voldoende zijn om mijn handen goed warm te houden. Twee weken geleden stapte ik op mijn werk ( ritje van 5 km!) nog misselijk van de pijn in mijn handen van mijn scoot, ondanks diezelfde dikke handschoenen. En nu? Zelfs een foto nemen is weer gewoon een plezier.


En 's morgens is het water nog zo mooi strak! Een perfecte spiegeling.

En de heren der schepping laten zich weer in volle pracht bewonderen....


Of het een lente-teken is weet ik niet, maar de wilgen zijn weer prachtig geknot.


Ik vond het in iedergeval opgeruimd lente-achtig staan!

Vanuit Utrecht zijn we heel anders dan de *normale* route terug gereden. Gewoon om er lekker uit te zijn. Super op ons gemak, onderweg nog even stoppen, kletsen.Kortom, genieten van elkaars gezelschap en het feit dat we weer tijd vinden om er op de scooter op uit te trekken.Dus het begin is er, een hint van zeg maar, een knipoog naar de lente.

Zo af en toe piepte zelfs het zonnetje er nog een beetje door. Maar ook als dat niet het geval was, was de lucht prachtig.


Vandaag zijn we naar Zoetermeer geweest. En eerlijk gezegd viel het me knap tegen. Maar ja, Eén scootertochtje maakt nog geen lente.....

Tip van de dag: Maak je eigen lente.

dinsdag 14 februari 2012

Valentijnsdag

Tja, wat zegt dat in Nederland? Voor ieder waarschijnlijk dat, wat hij of zij zelf vindt. Laat ik nou toevallig vandaag vrij zijn ( courtesy to my new workroutine  ). Dus had ik verzonnen dat we er dan maar een leuk dag van moesten maken.

In de eerste instantie had ik Vlinders aan de Vliet in gedachten, maar helaas, die opent zijn deuren ....vrijdag pas weer. Maar aangezien het droog was vandaag besloten we maar eens naar Blijdorp te gaan. Kleine eeuwigheid geleden dat ik daar was geweest, en een dierentuin is altijd leuk.

Uiteraard heb ik weer té veel foto's gemaakt, dus kijk maar of je ze allemaal wilt zien 



Who's watching who?!?!?





Wij jullie dus, lekker puh!



Witkop-buffelwever.
Glansspreeuw



Hop
Eendje ( het zijn er duidelijk geen twee!)



Lepelaar ( hoe heette dat computerspelletje ook al weer zus?Ja, je weet wel welke ik bedoel!)


De giraffen moeten in Blijdorp op een houtje bijten.


Maar gelukkig staan ze wel lekker warm.




Uren kan ik het volhouden bij dit soort diertjes...
(Stokstaartjes)


Klipdas ( totaal geen verwantschap met de das, maar wel met de zeekoe en de olifant!)


Prairiehondjes, echt té schattig voor woorden, en in Blijdorp kun je er zo bij!



En ze dus van zo dichtbij als maar mogelijk fotograferen!

Iets minder schattig, maar toch ook best wel fotogeniek (en helemaal niet bang voor het ijs) de hyena's, en de gieren.



Van al dat lopen worden we koud en een beetje hongerig,dus heel valentijn-achtig delen we een bordje friet en een cola.

Tijd voor het zwemmende gespuis. Wat is dat Oceanium van Blijdorp toch geweldig. Zeker op zo'n enigszins koude doordeweekse winterdag. Heerlijk rustig, geen gillende kinderen, en alle tijd en rust om er lekker te gaan zitten en te genieten van de dieren om je heen.




Als je de zeeleeuwen zo ziet zitten genieten, zou je denken dat er een zalig zonnetje schijnt...Wij zijn al blij dat het droog is!

Deze zat zich gewoon geweldig uit te sloven. Eerst een grotere zeeleeuw weggejaagd, en nu met een air: "Zien jullie mij allemaal wel?!?!?!"





Ergens nog een foto van dit lieve uiltje gemaakt.




En als laatste dit prachtige plaatje. Het hoeven tenslotte niet alleen dierenfoto's te zijn!Het is nog steeds winter en als ik dat mooi vast kan leggen, dan kan ik dat niet laten 

Tip van de dag: Vertroetel je geliefde een beetje 
Get Blogger Falling Hearts