zondag 18 december 2011

Zonnige zondag?!?!

Vandaag zag het er weer zalig uit. En dat was het ook, volop zonnig. Geen berghok meer om op te ruimen, dus besloten we er lekker met de scoot een stukje op uit te trekken. Niet al te ver, want het was inmiddels al weer dik over twee eer we echt op gang kwamen. Het plan was via de zuid (? in iedergeval de overkant zeg maar)kant van de IJssel richting naar Gouda rijden. Daar even opwarmen en dan weer via noord ( net even op de kaart gekeken, beetje noord-west zeg maar, dat maakt de overkant zuid-oost) weer terug.

Het ritje begon zalig, het zonnetje maakte het nog prima te genieten.





Capelle vanaf de overkant van de IJssel.








En wat prachtige plaatjes uit Krimpen aan den IJssel.



De molen van Nieuwer- kerk, ook van de overkant.




En zo zag het er in de spiegel uit. Heerlijk, die lage winterzon....

Een stuk verder jeugd sentiment. Gouderak, waar mijn vader vroeger bij deze boerderij op dat eilandje een huisje had waar hij regelmatig heen ging om te vissen, en wij dus ook regelmatig mee gingen. Toen echter niets dan weilanden om de boerderij en het eilandje, waar toen overigens ook maar één huisje op stond.
In Gouderak zagen we ineens een auto rijden die onder de sneeuw zat. "Die komt uit Tirol" grapten we nog, maar dat bleek helemaal niet nodig, want in Gouda had het aardig huisgehouden.Op het plein stond een kerstmarkt. Niet al te veel kramen, maar toch best gezellig. Maar van één van de kooplui hoorden we dat het flink had gewaaid, en dat er aardig wat hagel was gevallen.

Dat laat de kerst- versiering duidelijk zien. Overigens beet de kou ons lekker in de benen, dus zijn we maar een gezellige tent in gedoken om ons te warmen aan een kop koffie/thee en een kop erwtensoep.






Nog een laatste foto van de prachtige kerstboom naast het Goudse stadhuis ( bestaan er foto's waar dat ding recht op staat?!?!) en weer op naar huis. Nu wel met de motorbroek aan overigens.






Tip van de dag: Je hoeft niet ver weg te gaan om wat moois te zien.

2 opmerkingen: