donderdag 22 december 2011

Kerststress?

Je hoort er zo vaak over, en hoe dichter je bij de kerstdagen komt, hoe erger het schijnt te worden. Maar ik heb er eigenlijk nog niks van gemerkt.

Vandaag vroeg het bed uit. Ik zou en moest nog naar de kapper voor de kerst, en aangezien je bij mijn kapper geen afspraak kunt maken, maar gewoon aan moet sluiten, is het handig om er zo vroeg mogelijk te zijn. En zo zaten we dus om negen uur al bij de kapper, en zat er inderdaad maar één wachtende voor ons. En die wilde door perse door die ene kapster geholpen worden, dus waren we eigenlijk gelijk aan de beurt.

Daar geen stress dus.....

Na de knipbeurten ( Vriend heeft zijn haar ook gelijk weer netjes laten knippen) maar gelijk door om de laatste(?) boodschapjes te doen. Uiteindelijk bleek dat toch nog een kar vol te zijn, Naast alles wat er op het lijstje stond schoten er in de winkel toch nog wat andere dingen te binnen, en zie je toch altijd weer dingetjes die je ook lekker lijken, of waarvan je denkt dat je de feestdagen echt niet zonder door komt.  Maar alles was prima te vinden en we grepen nergens mis, en het was betrekkelijk rustig in de winkel.Bovendien zorgde de leuke bonus van de baas ervoor dat er bij de kassa ook geen stress was.

Dus ook daar geen stress.....

Thuis gekomen lekker broodje gemaakt en even op ons gemak gezeten. Bij het opruimen van de boodschapjes leek er even iets van stress te komen. Van de week moest de woningstichting in mijn meterkast zijn, waardoor we de plankjes die daar zaten eruit moesten halen. En dat leek wel een Chinese geduldpuzzel om ze er weer in te krijgen. Gelukkig ben ik daar tamelijk goed in, dus dat is ook met ene minimale hoeveelheid stress toch nog goed gekomen. Zo konden we alle boodschapjes netjes opbergen, en kon ik goed zien dat ik de aankomende maand waarschijnlijk wel doorkom met minimaal booschappen doen...

Minimale stress geldt niet als kerststress.....

Als laatste toch nog maar even erop uit om dan toch die echt allerlaatste dingetjes te scoren. De dadels die we bij Lidle en AH niet gevonden hadden, cocktailprikkertjes, omdat we eerste kerstdag in charge van de borrelhapjes zijn, en een mooi overhemd voor Vriend. Alle kleine dingetjes zijn gelukt, zelfs zonder verdere schijnbaar onmisbare maar overbodige dingen te kopen. Helaas is het overhemd niet meer gelukt, maar ben ik zowaar wel over een leuk rokje voor mezelf gestruikeld.

Kerststress bij anderen dan? Nou, eigenlijk niks van gemerkt dus. In tegendeel, eigenlijk hebben we vandaag voornamelijk leuke dingen meegemaakt. Zo waren we tussendoor even bij McDoanlds. Ineens sloeg er een onoverkomelijke trek toe, dus even een makkelijk hamburgertje scoren. Ook daar was het niet druk, en toen Vriend vroeg of ik nou niet eens de garnalen aldaar moest proberen, stopte de dame die ons hielp ( ws bedrijfsleidster) spontaan een doosje met vier stuks en saus in onze zak met hamburgers. "Kun je ze uitproberen", zei ze simpelweg.En toen Vriend even later terug ging om toch nog even een cola voor me te halen, kreeg hij die ook nog gratis! Bij de C&A kwam een verkoopster ( een voor haar leeftijd, heel aantrekkelijke, zelfs, volgens Vriend) ons spontaan en heel vriendelijk helpen, en zelfs het toch wel tamelijk drukke verkeer was ons goed en vriendelijk gezind. Een bus wenkte ons om door te rijden, en in zus haar dorp liet ook een automobilist met een flinke slier achter zich ons even voor gaan. We maken het wel  eens heel anders mee.

Kortom, een drukke, maar toch stressvrije dag. Zo mag ik ze graag beleven   

Tip van de dag: Zonder stress is het een stuk leuker.

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijke en fijne dag gisteren.
    Dat zijn allemaal kleine verassingen waar normaal kerststress zou verwachten.

    Liefs Debby

    BeantwoordenVerwijderen