zondag 2 mei 2010

Proefritje....

Zoals ik gisteren al schreef zou het vandaag een druk dagje worden. En daar is geen woord van gelogen.Ons ritje Gouda is onverwacht ietsje uitgebreid. Dinsdag, toen mijn dochter mij naar de scooterboer sleepte was het wel erg makkelijk contact houden toen wij allebei onze telefoon in onze helm hadden gefrommeld. Dochter heeft een iets te ruim telefoonabbo genomen en zo nog heel wat belminuten over, dus voor zo'n klein stukje van 25 minuten is dat een prima oplossing. Maar een ritje Mierlo gaat dan toch wel enigzins kostbaar worden, dus dachten wij aan walkie talkies.

Nou gaan *gewone* helaas niet werken, omdat daar geen headset bij zit en die geen voice controle hebben, dus het setje van zus lenen was helaas geen optie. Dus hadden we besloten vandaag even in Gouda ( omdat we daar toch al moesten zijn) te kijken of we iets geschikters konden vinden. Kijkshop had helaas niks, maar vriendin van dochter kwam op het briljante idee om even bij Halford te gaan kijken. Nou hadden die een geweldig setje voor niet al te veel, maar helaas met de nadruk op -hadden-. Want dit geweldige set gaat helaas uit het assortiment, dus kon ook niet meer besteld worden. Maar de prima verkoper ging wel gelijk even kijken of er bij filialen elders in het land nog wel een setje op voorraad was. En dat was zo, in Alphen aan de Rijn.... Niet zo gek ver van Gouda vandaan.... Maar goed, het weer was nou ook vandaag niet echt om over naar huis te schrijven, en we waren al drijfnat in Gouda aangekomen. Maar ja, aan de andere kant het was wel een superprijsje...
Och, we waren nu toch al nat, dus als we nog even doorgingen. Pffff alles bij elkaar hebben we dus vandaag, ook in de gestaag, en soms zelfs meer dan gestaag doorstromende regen, zo'n dikke zestig kilometer gereden. Waarvan de helft zonder regenbroek zelfs, want het *ommetje* Alphen aan de Rijn was natuurlijk niet echt ingecalculeerd! Omdat we werkelijk plasje stonden te veroorzaken in de Halfords van Alphen aan de Rijn heb ik nog wel 10% extra korting weten te bedingen.Ik vond eigenlijk ook wel dat we die door onze volharding hadden verdient, en dat was onze super aardige verkoper ook wel met ons eens!!! Maar morgen kunnen we dus onderweg heerlijk met elkaar kletsen.

Dus nu zit ik in een snikhete kamer, in de hoop dat schoenen, handschoen en jas morgen weer droog zijn voor de volgende rit in de regen. Maaaar, dan wel met een goeie regenbroek ( ook bij de Halford gescoord). En ik moet zeggen, tegen de tijd dat je handschoenen helemaal doorweekt zijn krijg je een soort duikers effect. Er vormt zich een soort lucht laagje tussen je huid en je doornatte handschoenen, en je handen blijven alsnog ( betrekkelijk) warm!

We weten nu wel dat we goed regenbestendig zijn, maar als het aan mij ligt, liever een zonnetje morgen

Tip van de dag: Goeie planning is het halve werk

1 opmerking:

  1. Fijn dat het toch nog gelukt is !! Hoop, dat alles nog droog wordt en wens jullie, ondanks het slechte weer, toch een hele fijne vakantie. Doe voorzichtig ;-)

    BeantwoordenVerwijderen