vrijdag 7 mei 2010

Onze vakantie



Ik zou nog een klein verhaaltje, mét foto's plaatsen over onze vakantie. Het was zalig. Heerlijk om er zo even met je grote dochter tussen uit te piepen, en een gezamelijke hobby te beleven.De heenreis was maandag, zoals ik al schreef ( kort stukje op loggy) helaas een stuk natter dan ik optimistisch via buienradar had voorzien. En dan naar een plek rijden waar je nog nooit bent geweest heeft dan veel weg van een puzzeltocht. Dankzij onze op-het-laatste-nippertje-aankopen van zondag ( een prima walkie talkie met headset en twee prima regenbroeken) is het toch nog een redelijk comfortabel reisje geworden. Ondanks gewoon de hele rit regen ( vijf uur!!) zijn we droog over gekomen. Onze (oude)jassen en (nieuwe) broeken zijn niet doorgeregend. Alleen waren uiteraard de handschoenen weer doorgesopt, maar het is niet te geloven, zelfs dat went!
In het huisje ( nou ja veredelde caravan) aangekomen hebben we de verwarming op 25 gezet, lekker gedoucht en waren we eigenlijk zo weer warm. De fles wijn en amaretto-achtige zooi die we bij de inderhaaste boodschapjes gekocht hadden hielpen daar ook wel een beetje aan mee, moet ik toegeven. We hadden geen puf meer om ergens wat te gaan eten, dus hebben we het bij de crackers met allerlei lekkers en die flessen drank gelaten. Nog gezellig wat met de (tarot en skipbo) kaarten zitten stoeien, wat naarmate de flessen leger raakten steeds leuker werd. Maar zo'n vijfurig nat ritje gaat niet echt in je kouwe kleren zitten, dus zijn we rond elf uur lekker in bed gedoken.
Gelukkig liet het weer zich de volgende dag van een betere kant zien. Nog steeds niet echt warm, maar daar kun je je op kleden, en de wereld ziet er gelijk een stuk gezelliger uit. Dus na een heerlijk ontbijt zijn we lekker weer op de scoot gestapt om de buurt een beetje te verkennen.Onderweg werden we af en toe wel aangekeken, met alle snoertjes die ons aan onze scooters verbonden, dus op ene gegeven moment zo'n oud menneke maar vriendelijk gevraagd of hij misschien een foto van ons wilde nemen. Dat deed hij heel vriendelijk, maar hij wist niet hoe snel hij de camera weer aan me terug moest geven, dus of hij het nou zo leuk vond!Overigens hadden we een goeie 150 km over de reis gedaan, dus werd het wel zaak om toch weer ergens een tankstation te vinden. Dát valt nog niet mee in al die kleine plaatsjes, dus toch maar weer even gevraagd. Uiteraard was het weer een oud menneke, die ook echt heerlijk Brabants praatte. "Ow, dan moetege naar Knegsel . da's almaar rechttoe en dan komt ge bij bij Neukes" " "Ehhhh, Neukes zegt U ???" Het zal wel dacht ik , zal wel door het accent komen. En inderdaad, eenmaal gevonden bleek het tankstation Neutkes te heten! Maar goed, je snapt wel, voor twee meiden zoals wij volop lol. We hebben dinsdag voornamelijk in de omgeving rondgetourd, en zijn nog even bij het E3 strand bij Eersel terecht gekomen. Nou ja, terecht gekomen, het had nogal wat voeten in aarde, want met de auto gaan er zeker 6 wegen naar toe, maar met de fiets/scooter is het ietsie moeilijker te vinden!Dochter had daar eens een Dominator Party gehad, en het leek haar wel leuk het terrein in zijn originele staat te zien. Was ook erg leuk, we hebben de plas helemaal rondgewandeld en een diepgaand moeder/dochter gesprek gehad. Sommige dingen hoor je pas jaren later, en misschien is dat maar goed ook!En toch leuk om te horen dat je opvoeding niet zo erg gefaald heeft als je in de diepste momenten denkt! Zij komt er wel, sterker nog, ze is al een heel eind op weg, mijn wijze, leuke, lieve dochter.

Na het E3strand nog wat doorgereden in de omgeving en voor je het weet ben je daar de grens over, en zaten we dus in België. Maar aangezien we hadden gereserveerd voor het avondeten op het park zijn we toch weer langzaam richting *huis* gegaan.  's avonds dus van het vakantiebuffet genoten, terwijl Koos het Konijn nog gezellig langs de tafeltjes ging. Tja, je zit op een kindervakantiepark of niet! Maar de complementary cocktail was best te drinken, en het buffet was prima.

Overigens zat er vlak bij het park een War Cemetary zit hadden we ook al besloten aldaar de 4 mei herdenking eens mee te maken. Soms kan ik trouwen wel heel naïef zijn hoor. Ik dacht we gaan daar *even* stilletjes herdenken, maar uiteraard was er een hele ceremony geregeld. Heel indrukwekkend trouwens hoor. Super druk om te beginnen, en uiteraard werden er de nodige toespraken gedaan. Ook werd er gepaste muziek gedraaid en las ene kind een ongelofelijk ontroerend gedicht voor over vrijheid. Het mooiste in de speech van de Burgemeesterse vond ik trouwens dat ze op een subtiele wijze vertelde dat iedereen op zijn eigen wijze herdenkt, en dat dat ook mag. Ze vertelde nl dat ze na iedere herdenking vele reacties krijgt, waarin de ene zegt: "U zei niets over slachtoffers in jongere oorlogen, of juist wel, en dat vond ik niet goed, of juist wel" En ze zei dat op zo'n aangename manier, dat ik in iedergeval het gevoel kreeg:
-Het maakt niet uit hoe je er bij stil staat, als je er maar bij stilstaat. oorlog beïnvloed alles-
( de foto die bij dit stukje hoort staat op mijn dochters toestel, en die verdient misschien sowieso een eigen blogje....)

Ondanks dat het toch weer koud was, was het ook woensdag best weer. Eerst even naar Geldrop gereden om twee vergeten items te gaan kopen. Dochter een sjaal ( toch wel wat frisjes rond de nek) en ik een riem ( die had ik bij de broek van de reis niet nodig) Beide waren vlot gevonden, al was de riem die ik gekocht had net iets te groot. Maar geen nood, middenstand Geldrop was helaas nog niet bedrijd ,dus kon ik de plaatselijke schoenmaker binnen lopen met de vraag of ik een paar gaatjes kon kopen.Ietswat tegenstribbelend heeft de schoenmaker dat gedaan, want hij had er eigenlijk geen bezwaar tegen als mij de broek afzakte!! Maar goed, met op maat gemaakte riem kon ik met een gerust hart, en niet meer zakkende broek ook weer verder.Lekker België in dus. Wat een ongelofeloze huizen zie je daar toch zeg, gewoon kleine paleisjes. Overigens heb ik deze vakantie niet veel foto's genomen. Ik had vrij, op alle punten ;-) Dus alles wat we gezien hebben hebben we gewoon samen beleefd. Op zich is moeder en dochter niet de meest beschaafde combinatie die op vakantie gaat, zo'n beetje een geval van -je neemt-ze-mee-maar........, en dan om de beurt hè!!! In Lommel zaten we in een zaakje waar we een kopje thee met een zalige Belgische wafel hebben genomen. Maar de zakjes thee waren van Lipton. je kent ze wel, van die piramids, maar dan per stuk verpakt. En ik kon het niet laten.... Dus ik liet mijn zakje knallen. Uiteraard was de knal veel harder dan je zou verwachten, en de dame die langs onze tafel liep sprong bijna een gat in de lucht. Genoeg voor een gigantisch slappe lach van ons samen natuurlijk!

's Avonds zijn we Eindhoven nog in geweest. We zouden een klein hapje eten, en daarna naar de film gaan. Maar Eindhoven heeft eindeloos veel leuke en gezellige eettentjes en zo werden we door een bord : woensdagavond cocktails voor dames 5 euro bij de Mundial binnen gelokt. Helaas was de Sunsplash niet meer te krijgen, daar miste een ingrediënt  voor, maar de aanbevolen Quarente y très sour die daarvoor in de plaats werd aanbevolen was grandioos. Dochter had een Pornstar Martini ( links in beeld) Het eten is ook super daar, en omdat we toch ook nog naar de film gingen hebben we ons nog aan een tweede cocktail gewaagd. Dochter de Chambord sour en ik de Bramble. Een vergelijkbaar cocktail, met iets van frambozen achtige drank, maar ze konden onze eerste cocktail toch echt niet evenaren.
Met onze Pathé unlimited Ironman II gezien. Gave film, leuke effecten, maar we hopen allebei dat er geen 3 meer komt. Hoe we bij terugkomst op het park ontvangen werden had ik al opgeschreven, en na weer een doorleefde dag belanden we tamelijk vermoeid in bed.

En toen was ons laatste dagje alweer aangebroken. helaas moesten we een nachtje overslaan, wegens activiteiten op het thuisfront, maar achteraf gezien was dat eigenlijk prima. Donderdag lekker uitgeslapen, nog wat gewaterfietst ( of is het watergefietst?!?!?!),en na een goeie maaltijd het huisje even gesopt en gezogen en rond ene uur of vier op pad. Eindhoven......pfffff wat ene rotstad zeg. Zo snel als je er vanuit geldrop in zit, zo lang duurt het eer je er aan de andere kant weer uit bent. Staan er drie bordjes richtig Oirschot, ineens geen bordje meer te vinden. Maar dankzij een goed richtingsgevoel, gezond verstand en een flinke dosis geluk toch de goede kant op Eindhoven verlaten. Zoals ik al zei, scooter rijden heeft veel weg van een puzzeltocht, helaas dat er wat aanwijzingen zoek zijn, en je dus veel op goed geluk moet doen. Maar regen of geen regen, de reis op de scoot naar en van Eindhoven duurt, met pauze zo'n beetje vijf uur. Alleen zonder regen is het toch wel een stuk gezelliger rijden. Dus wat dat betreft mogen we echt blij zijn dat we donderdag naar huis gegaan zijn. Als we vrijdag hadden gegaan, hadden we sowieso  voor tien uur het huisje moeten verlaten, dus weinig uitslapen, plus dat we weer een dag in de regen hadden gereden. Zie je nou wel dat heksjes altijd geluk hebben ;-)

Tip van de dag: Ieder nadeel heb se voordeel ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten