maandag 30 juli 2012

Lekker zwerven 2

Het lijkt een gewoonte te worden. iedere week een keertje *zwerven*. Deze keer was het weer eens met dochter.Ze heeft min of meer vakantie, wat betekend dat baaspaps op vakantie is, en zij wel kan en mag werken, maar het hoeft niet. En zo konden we weer eens gezellig samen op stap.

En zo hebben we vrijdag een heerlijk stuk gezworven. Wederom een vaag idee van welke kant we op zouden gaan, en verder zagen we wel waar we terecht zouden komen. Leerdam, daar is het mooi, wist dochter te vertellen, dus zo gezegd zo gedaan. Vanaf Lekkerkerk naar Schoonhoven, overvaren, stukje dijk, en bij Ameide het *achterland* in, richting Leerdam, en de Linge.


Al snel kwamen we in *echt boerenland terecht* Trekkers met aanhangers vol hooi, of anders vol kinders, want het is tenslotte ook vakantie!



Al snel kwamen we bij de Linge terecht, en aangezien het echt te warm was om te stoppen hebben we voornamelijk gereden, en genoten van al het moois wat deze omgeving te bieden had.


Onderweg nog een potje jam gescoord voor mijn moeder.Eén van de leuke dingen van langs dijkjes rijden. Overal staan tafeltjes, met bloemen, fruit, of zoals hier, zelf gemaakte jam.
Of ineens een creatief gesculptuurde heg.

Toen we de tweede keer aan een heel mooi stukje Linge voorbij kwamen, wat dochter aan het uitzicht, maar ik aan de theetuin de Lingerije herkende vonden we dat het wel tijd was voor een verfrissing.

En is het geen plaatje?




En met een gigantische kop thee hebben we heerlijk in de schaduw gezeten.



Rond een uur of vijf reden we mijn dorrepie weer binnen, net op tijd, want buienradar had al voorspeld dat het rond die tijd zou gaan regenen. Nog gezellig samen met moeders/oma gegeten, en het was weer een zonnige dag welbesteed!

Tip van de dag: Een gezamenlijke hobby geeft dubbel plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten