zondag 22 januari 2012

Dragon Tattoo

Eindelijk is 'íe er dan. De Hollywoodiaanse versie van het eerste deel van de Millennium Trilogie Omgedoopt van Mannen die vrouwen haten (Män som hatar kvinnor) naar The Girl with the Dragon Tattoo. Tja, wat zal ik er van zeggen?

Niet al te veel, dit is nl de eerste film sinds mijn Pathékaart geschiedenis waar ik tijdens de film ben weggelopen. Duidelijk denk ik, ik vond hem niet goed. Ik heb vrij recent de Zweedse versie zitten kijken, en kon wel het verhaal herkennen. En omdat het nog zo vers was, leek het een herhaling, maar tegelijk mistte ik bepaalde details, en werden andere aspecten van het verhaal voor mijn idee iets uit hun verband getrokken, terwijl het verband wat juist zo mooi in het verhaal zit, daar kon ik weer niet zoveel van terug vinden.

Geen oordeel dus of de film goed of slecht is. Ik vond het niet veel, waarschijnlijk, omdat ik de andere versie heel erg goed vind, en dat is mijn uitgangspunt. Ik geloof dat ze het verhaal aardig in takt gelaten hebben, dus heb je de serie niet gezien, dan is het misschien best een leuke manier om kennis te maken met het verhaal.

Maar ik zou de Zweedse serie toch aanraden boven deze Hollywood-versie.

En dan wordt het denk ik nu tijd om de boeken maar eens te gaan lezen...

Tip van de dag: Trek je niets aan van een ander zijn oordeel 
 

vrijdag 20 januari 2012

Bingo!

Vanavond was het eindelijk zo ver. We zijn naar de Bingo geweest.Misschien weet nog niet iedereen het, maar ik woon in een 55+flatje. Even voor de duidelijkheid, nee, zo oud ben ik nog niet, maar met de renovatie enige jaren geleden hebben ze van deze flat gelijk een 55+ flat gemaakt. en de mensen die er al wonen kunnen ze er natuurlijk moeilijk  (gelukkig!) uitzetten, dus vandaar.

En dan is er natuurlijk regelmatig Bingo. Niet dat ik daar dan zoveel mee heb, maar het is natuurlijk altijd grappig om het eens te gaan doen. Gisteren hingen de posters er weer ( misschien al eerder, maar gisteren viel ons oog er op) dus hebben we besloten eindelijk eens te gaan. Dochter had het mij ook al zo vaak beloofd, dus hoppa, het moest er maar een keer van komen.

Dochter ook gelijk ge-smst, en die had ook tijd en gelegenheid, dus die ging ook mee.

Om te bewijzen dat we echies geweest zijn, en ik niet zomaar iets zit te verzinnen....


Het was maar goed dat dochter mee is geweest, en de volgende keer mag ze weer mee. Ze heeft gewoon 2 hoofdprijzen weggesleept! Ja, echt TWEE! Voor zichzelf heeft ze een prachtig messenset meegenomen ( mag ik voorlopig nog even gebruiken in mijn nieuwe keuken ) en speciaal voor mij heeft ze een wasdroogrek genomen.

En dan met 40 cent voor een bakkie koffie of thee, en 90 cent voor een wijntje... Hebben we toch ene lollige avond gehad 

Tip van de dag: Doe eens mee an de activiteiten die er in je flat of buurt georganiseerd worden .

dinsdag 17 januari 2012

Raadplaatje

Hebben jullie er ook zo van genoten?

Wat het is?


IJs! Wat de hele dag op de sloot is blijven liggen!

En waarom in de verleden tijd? Omdat het voor mij nog anderhalve maand had mogen duren dit weer, maar helaas, morgen schijnt er al weer een eind aan te komen 

Weer wat warmer, en regen, bah, helemaal geen zin in. De hormonen spelen toch al zo op, en het fietsen ( jaha, vandaag ook volgehouden!) ging net zo lekker.En als het weer gaat regenen heb ik dus echt geen zin meer om te fietsen.

Maar goed, vandaag dus nog volop genoten van de crispy lucht, en het zonnetje, dat op mijn balkon toch echt al heerlijk warm aanvoelde!

Tip van de dag: Goede communicatie en afspraken.... Altijd handig 

maandag 16 januari 2012

Zomaar ineens

Tjonge, net als iedereen er een beetje aan gewend is, dat de natuur zich een beetje vergist, is het ineens toch echt winter. Wat was het koud hè, vanochtend! Ik heb dan gelukkig het voordeel dat ik niet hoef te krabben. Lekker makkelijk, als je helemaal geen auto hebt!

Maar wat was het mooi. Zo'n koude kraakheldere nacht, en het voorrecht dat je dan vroeg je bed uit mag ( haha, moet dus, anders had ik er mooi nog in gelegen) om de nacht langzaam in dag te zien veranderen. Met die diep blauwe kleur, die aan de horizon op de één of andere mysterieuze wijze in wit veranderd. En de vliegtuigstrepen, die doorgaans ook wit langs de hemel afsteken, waren zo mooi zacht roze.

EN toen kwam het ineens. Ik zat op de fiets! Jaha, mijn goede voornemen. Nog maar niet luidop uitgesproken, want ik ken mezelf, maar vanmorgen , ondanks dat ik echt de kilometer-route had, toch maar de fiets gepakt. Heel enthousiast smste ik: Ik ben op de fiets! XxX. Kreeg ik al antwoord: Ohhhh.....En wie ben je dan????
Heb ik weer natuurlijk, ben ik dus zo trots op mezelf dat ik het aan een wildvreemde sms! Maar snel terug gesmst dat ik één nummertje verkeerd gebruikt had, en het smsje naar de juiste persoon gestuurd, die ook heel passend reageerde dat ik zo lekker sportief bezig was!

Enne, verder heb ik toch weer besloten nog maar een extra huisdier te nemen. Met de overpopulatie vleeruizen hier in de omgeving heb ik nu vast maatregelen genomen. Hij moet nog even ietsje ouder worden, voor ik hem echt kan inzetten, dus ik ben er op tijd bij.

Hier is Vladimir:

 Mijn vleerkat!

Tip van de dag: Kleed je warm.

zaterdag 14 januari 2012

Doodslag

Vandaag zijn we weer eens naar de film geweest.The Darkest Hour is in première gegaan, en daar wilde ik erg graag heen. Toen we keken hoe laat die draaide, zag ik dat Doodslag ook al draait, dus besloten we eerst daarheen te gaan, en daarna naar Darkest Hour. Dat kwam met de begintijden zo beter uit.

En wat ben ik daar blij om. Poeh, wat ene indrukwekkende kippenvel-film is dat, Doodslag



Een film waar over gediscussieerd dient te worden, maar waar tegelijk geen standpunt voor te verdedigen valt. Hoe realistisch de film is, daar valt zeker nog wel wat over te zeggen, maar daar waar met de realiteit misschien ene beetje een loopje is genomen, is dat zeker gerechtvaardigd, om het verhaal compleet te maken.

De hele manier waarop de film neergezet is, met een deel helemaal in zwart wit, is meer dan indrukwekkend, en ik heb echt de halve film met kippenvel gezeten. Ik kan niet anders dan concluderen dat dit zeker een must-see is. Ik zou het bijna nog stelliger willen brengen, dat dit verplichte kost op (middelbare) scholen zou moeten zijn, om zo te laten zien, of dit is waar we willen dat de maatschappij heen gaat. En is het werkelijk waar de maatschappij heen gaat.Ik zou volmondig NEE willen zeggen, maar ik kan het niet....

Goed, en na Doodslag zijn we dus nog naar The Darkest Hour geweest.


Een film van heerlijk licht entertainment-kaliber. Tevens een 3D film, maar trouwe lezers van mijn blog weten dat ik daar niet zo warm voor loop. En wederom, in deze film was het meer dan overbodig. Maar goed. Zoals ik al schreef een aardig verhaal over aliens die de boel hier ene beetje komen verstieren.

Beide films waren alles wat ik ervan verwachtte, en achteraf maar goed dat we het in deze volgorde hebben gedaan.Want doodslag is een film die je zo één,twee´drie niet zomaar loslaat....

Tip van de dag: Als( wanneer!!) je Doodslag gaat, zorg voor wat light-entertainment achterna.

vrijdag 13 januari 2012

Vrijdag de dertiende....


Tip van de dag: Pas op vandaag.

woensdag 11 januari 2012

Beetje raar

Wat ben ik toch een ontzettende bofkont. Is er iets speciaals gebeurt? Nee hoor, maar mijn werkweek zit er al weer op, en zoals ik hier toch wel vaker schrijf, ik voel me bevoorrecht dat dat voor mij al op woensdag is.

En als de dag dan ook nog zo:

begonnen is, dan is het toch al goed, dat het verder door de dag sijpelt van de regen.

Ik heb ondanks dat ik blij ben met de kwakkelwinter toch wat last van desoriëntatie in tijd hoor. Als je midden in de nacht, pikkiedonker, wakker wordt en je hoort een merel het hoogste lied zingen. Je om je heen kijkt, en de bloesem al in de boom ziet, dan heb ik er toch wat moeite mee, als ik op de kalender kijk, en daar pas 11 januari op zie staan.  Zo raar.

Januari is wel weer ouderwets lang. Ik heb al een aantal jaar dat januari voorbij vloog, terwijl dat dus van oudsher een maand leek, die niet om te krijgen was. Na een maand vol gezelligheid en drukte ( december, met al z'n feesten) was januari altijd kil en lang ( zeker wat het salaris betrof, want december slokte toch altijd meer op dan de andere maanden gemiddeld doen). Maar goed, daar had ik de laatste twee, drie jaar juist geen last van gehad. In tegendeel, januari was dus over eer ik er erg in had.

Maar dit jaar dus weer niet. Zou ook wel met het valse-lente-gevoel te maken kunnen hebben. Einde februari, ok, dan kan het wel eens voorkomen dat je vroege krokussen ziet, dat een vogel zich een beetje vergist, maar kom op zeg. Begin januari!!!

We doen het er maar mee. Eerlijk gezegd kan ik dit beter handelen dan *meters* sneeuw. Het is gewoon raar. En nou ja, laten we eerlijk zijn.... Dan moet ik het toch wel naar mijn zin hebben, want tenslotte ben ik ook een beetje (?!?!?) raar....


Tip van de dag: Raar is leuk

maandag 9 januari 2012

Lekker lang blog.

Ik ben gemist. Dat werd me dit weekend wel duidelijk. Op mijn dochters verjaardag werd ik van diverse kanten vriendelijk, maar dringend verzocht, toch maar weer te gaan bloggen. Het was dat ze toch langs kwamen, anders waren ze wel gaan bellen,mailen of rooksignalen af gaan geven. Of er wat aan de hand was?

Tja, ik kan eigenlijk niks anders verzinnen, dan dat ik nogal , ehhh, gelukkig ben. Ik verlies mijn scherpe randje een beetje. Ok, een beetje, als er zoiets als afgelopen zaterdag gebeurt, dan is het er nog hoor, maar op het persoonlijke vlak kabbelt het allemaal rustigjes door, dus ehhh, ik heb eigenlijk niks te *zeuren*.Ik ben min of meer in een wakende vorm van winterslaap terecht gekomen. Blijft trouwens toch een soort dagdroom hoor, kennen jullie hem nog?

Maar goed, mijn verhalen worden gemist, dus ik zal mijn tuintje op facebook wat meer rust, en mijn blog weer wat meer aandacht schenken.Tuintje op facebook? ( kijk nu heel onschuldige en helemaal niet verslaafd de andere kant op.....) Ja, weer één van die geweldige uitvindingen van het internet. Steeds weer nieuwe opdrachten, waar je leuke nieuwe planten mee kunt verdienen. En Woogoo niet te vergeten. Waar het goed voor is? Nergens voor, het houdt de mensen van de straat, en je lijkt er ineens bergen vrienden bij te hebben. Niks vrienden hoor, ze willen alleen cadeautjes, die je dagelijks kunt schenken, maar goed, tis toch wel schattig hoor, kijk mijn tuintje er eens mooi bij staan:


Nou heeft dochters een site ontdekt, waar je bijna eindeloos geld ( voor de tuin dan) vandaan kunt halen, en ook je verzoeken tot Woogoo enz neer kunt zetten, dus voor mij is de lol er eigenlijk een beetje af. Niks meer bij elkaar sprokkelen, gewoon de hele tijd op linkjes drukken en incasseren. Hmmm, tijd om weer te gaan bloggen, duidelijk!

Wat heb ik de laatste tijd zoal uitgevreten dan? Nou ja, de kerst was geweldig. Het kerstdiner super gelukt, de kalkoen meer dan geslaagd, en de familiedag, met het sinterklaas, ehhh kerstspel was ook onwijs. Heerlijk hoe bepaalde cadeautjes zeer gewild bleken te zijn, en de dobbelsteen wel een erge voorkeur voor bepaalde mensen leek te hebben.Erg hilarisch, we hebben verschrikkelijk gelachen.

Verder zijn we uiteraard ook nog naar de bios gegaan. Misschien niet zoveel als we wel wilden, soms een beetje door het weer, soms door het heerlijke lekkerthuiszijnwakendewinterslaapgevoel tegengehouden, maar nog genoeg leuks gezien sinds de laatste waar ik over geblogd heb.

Zo hebben we Nova Zembla, Carnage, The Help, Mission Impossible en Trespass gezien. EN van die vijf films is vooral The help een Must-See



Van een lach naar een traan,en weer terug in no-time. Sowieso een onderwerp dat de moeite waard is. je kunt het je bijna niet voorstellen dat het er ook echt zo aan toe ging. Een pracht verhaal over moedige vrouwen.

Uiteraard ook gewerkt, en wat ben ik blij dat de *winter des doods* die aangekondigd was het af heeft laten weten. Twee keer met de feestdagen door de sneeuw ploeteren vind ik wel genoeg. Ik kan niet vaak genoeg uiten, hoe dankbaar ik ben voor deze ouderwetse kwakkelwinter! Ik weet het, misschien komt er nog genoeg, maar nu lijkt het zelfs wel lente, ik heb inderdaad al bloesems gezien...

En vandaag hadden we weer een *oeps* momentje. Gelukkig niet ikzelf deze keer... Zoals altijd rond een uur of vier was het druk ter hoogte van het treinstation, dus ik was erg blij toen een vrachtwagen afremde om mij door te laten rijden. Tot ik achter mij een afgrijselijk geluid hoorde... Remde hij voor mij af, of had hij dit toch een beetje zien aankomen....


Gelukkig kon hij op de één of andere manier toch de vrachtwagen nog een pietsie laten zakken, en kwam hij er (wel met flinke schade aan het prefab-beton) toch nog onderuit. Dát zullen de bazen niet leuk vinden.

Als laatste nog wat keuken nieuws. Zo regelmatig wordt er nog steeds het e.e.a. uitgeprobeerd. De ene keer met iets meer succes als de andere keer, en vandaag was zo'n -ene- keer.




Men neme een spitskool ( heel lief meegekregen van een klant....)



Duikelt een recept op van internet ( Ik had dus nog nooit spitskool gemaakt....)




Beetje van mezelf en beetje van internet ( damn, rotuien), en aan de slag.

Dan krijg je dit, en ik kan verklappen, het zag er niet alleen kleurig uit, het smaakte ook zalig!


Zo, iedereen is weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen in huize Hetlevenisleuk, enne, ik ga mijn best doen weer een beetje regelmaat in het bloggen te brengen.

Tip van de dag:Trek gerust eens aan de bel......

zondag 8 januari 2012

Sterke arm der wet..

Meer blauw op straat. Dat is altijd wat we roepen. En ja, natuurlijk, als je op zaterdag op een drukke winkelstraat gaat fietsen behoor je een boete te krijgen.

Toch?


Maar toen het winkelend publiek werd getrakteerd op dit beeld waren de reacties toch unaniem. Dit kan dus echt niet. Ze is niet lekker lui op haar fiets aan het winkelen, ze is gewoon hard aan het werk. In het voorbijgaan hoorde we haar huilen: " Hier moet ik een hele dag voor werken", en we konden onze blik niet van haar loskrijgen.

Dat we niet de enige waren bleek uit dat we door een meneer werden aangesproken, die duidelijk mijn gedachten gelezen had. "Eigenlijk moeten we haar allemaal een tientje geven ", zei hij. "Precies wat ik dacht, "reageerde ik, en we liepen naar haar toe. Twee tientjes scheelt wellicht al op de boete dachten wij. Maar met ons nobel gebaar reageerde er nog iemand, die haar zelfs twintig euro in de hand duwde, zodat er van de boete van 45 euro ( plus 6 euro administratiekosten?!?!) nog maar vijf overbleven voor haarzelf. Prompt begon ze nog harder te huilen.

De bijdehante agent maar uitleggen: "Tja, ze heeft geen ontheffing". Ja, lekker belangrijk zeg. Soms kun je ook gewoon een waarschuwing uitdelen, en iemand die zo overduidelijk hard aan het werk is.... Ik snap best dat ze vele smoesjes te horen krijgen, en ik zelf riskeer ook vaak genoeg een boete. Met mijn werk in de wijk, waar ik soms wel drie keer per dag de hele wijk heen en weer rij, pak ook ik wel eens een fietspadje waar het eigenlijk niet mag. En ik ben blij, dat ik die oudere agent tegen het lijf liep, die wel wat begrip had, en me er met een waarschuwing af liet komen.( lees onder deze link, helemaal aan het eind van het verhaal)

Ach ja, voor sommige mensen is: Befehl ist Befehl, ordnung muss sein. En andere mensen ploeteren om hun kostje bij elkaar te sprokkelen. Nu hoop ik alleen voor deze agent, dat hij niet in haar postbezorg wijk zit. Of ze moet minder rancuneus zijn dan ik.....

Tip van de dag: Soms kun je beter door je vingers kijken, dan ze gebruiken om mee te schrijven.