donderdag 31 mei 2012

Zomer in Zeeland, part one

Ik weet het, het is helemaal nog geen zomer. Maar toen mijn vakantie begon, is de zon gaan schijnen. Of misschien beter gezegd, zijn de wolken eindelijk opgelost, en op een mooie witte-watten-wolken na zijn ze eigenlijk nauwelijks meer terug gekomen.

Het begon natuurlijk al op Hemelvaartsdag  En ongelofelijk, maar waar, het blijft maar lekker weer!

Maandag begon onze minivakantie in de vakantie. Op vakantieveiling had Vriend een huisje bij Aquadelta gescoord voor weinig, dus op naar Zeeland. We moesten wel helemaal naar Bruinisse, dus dat was vroeg op pad. Haha, nee, Bruinissse is natuurlijk voor ons maar een prutstukje, maar het -schoolreis-gevoel maakte dat we toch al om tien uur bepakt en bezakt op de scooters zaten. Aangezien we pas om drie uur de sleutel konden ophalen,  hadden we echter alle tijd van de wereld om dat stukje te reizen.

En wat is dat dan toch weer heerlijk. Zonnetje, alle tijd van de wereld, laat het maar gebeuren. Natuurlijk zat vanaf het tanken de stemming er al goed in, maar mijn vakantiegevoel kwam  direct na de Heinenoord tunnel helemaal op gang. De landelijke lucht drong mijn neusgaten binnen, en drong bij mij de gedachte op, dat ik echt beter een boerenmeisje had kunnen zijn.

Ach, misschien geniet ik er juist des te meer van, omdat ik het niet ben!



En omdat we absoluut geen haast hadden, zijn we al snel gestopt. De scooters staan te glimmen in de zon!



Overigens was het maandag nog best een *dun* zonnetje.Wat natuurlijk betekend, dat niet het zonnetje dun was, maar dat er een dun laagje *bewolking* tussen zat. Maar goed, met goede kleding kom je een eind.

Weer een eindje verder nog maar eens stoppen. We hadden tenslotte ook de hond bij ons, en alhoewel hij echt wel geniet van het scooterrijden, hij kijkt graag om zich heen, vindt hij lekker lopen en in het gras scharrelen toch altijd nóg leuker.

We daalden het dijkje waar we langs stonden af, en hoorden al snel ene gespetter van jewelste. Dat moesten we even nader onderzoeken, en wat bleek? Het waren karpers!



Ik had ze 's morgens, toen ik de hond uit liet, thuis achter het flat ook al gezien, maar in deze sloot was het echt super druk!

Nog maar even een artistiek verantwoorde foto, voor we weer op weg gingen.


Al snel zagen we de welbekende mossel, veel te snel eigenlijk, dus dachten we in het dorp nog wat te gaan drinken. Had je gedacht, op maandag om één uur 's middags... Alles dicht!

Dus maar gelijk doorgereden naar het park, waar gelukkig wel wat open was. Daar hebben we op het terras, genietend van de zon gewacht tot het drie uur was. En stipt drie uur hoor. Je kreeg de sleutel ondanks dat ze er al even hingen geen minuut vóór drie uur mee. En wat kunnen mensen zich daar dan over opwinden. Zou vakantie voor hen aangenomen werk zijn dan?

Na het huisje geïnspecteerd te hebben zijn we het dorp weer ingereden om wat boodschapjes te doen. De eerste avond hebben we lekker gekookt in het huisje ( andijvie stamppot) Was trouwens ook de enige dag dat we gekookt hebben hoor.In de vakantie heb je toch wel wat beters te doen dan koken, toch?

Tip van de dag: Vertrek op tijd.

1 opmerking:

  1. Wat klinkt (leest) dit allemaal heerlijk. Gewoon lekker alle tijd van de wereld en er heerlijk van genieten. De vakantie begint dan ook als je de deur achter je dicht doet.

    Ben benieuwd naar deel 2.

    Liefs Debby

    BeantwoordenVerwijderen