donderdag 17 mei 2012

Just a perfect day

Een stralend blauwe hemel. Da's lekker wakker worden. Zeker als je vakantie net begonnen is. Zoals gewoonlijk weer hard bevochten, met 30 uur werken in drie dagen, maar eindelijk is het zover.

Ik heb dik twee weken vakantie!!!

Dat moest even dik, zo ben ik er aan toe.Naast het werk ook nog het behang-werk bij dochter afgemaakt. Nog een wandje met patroon, en het egale paarse behang. Ik had er een pietsie tegenop gezien, dat patroon behang, maar het zat er eigenlijk zo op. Perfect aansluitend patroon, en heerlijk, totaal niet flexibel behang. Zo wil ik wel meer doen.Maar het zit er allemaal op. Dochter was zelf met hulp hard bezig met de laminaat vloer, dus als het goed is kan ze er morgen slapen. Morgen komt ze hier weer het eea op halen, en zo gaat het er steeds meer op lijken. Zaterdag, als ze tijd heeft misschien even gluren hoe het geworden is.

Maar goed, vandaag begon dus stralend blauw, en met een nieuwe scoot in de kelder kan dat natuurlijk eigenlijk maar één ding betekenen...Een heerlijk dagje er op uit. Fototoestel, boek en portemonnee mee, en gaan.

Het boek heb ik in de Biesbosch uitgelezen ( Tokio van Mo Hayder ), maar het fototoestel is ongebruikt gebleven. De portemonnee is uiteraard nog wel gebruikt, voor snack onderweg. Die hebben we in een dorp wat ik niet bij naam zal noemen omdat het Molenaarsgraaf was genuttigd. En wat hebben we daar genoten. Het was al zalig omdat we zo lekker in de zon zaten, maar soms is op een terrasje zitten nog leuker dan tv of welke reality soap dan ook.

 Achter ons zaten vier mensen die  er een duidelijke  mening over het leven op na hielden. En zij converseerden daar lustig over, met dermate volume, dat wij zonder moeite daarvan mee konden genieten. Zo hadden zij in hun vriendenkring een weduwvrouwtje ( en ja dat is een Quote!) die ging dan op stap met al haar kinderen en kleinkinderen naar Eurodisney. Nou, dat zouden zij toch echt niet doen, want tja, als je met een groepje van meer dan vier personen op stap bent, dan maak je echt niets leuks mee, dan is de groep echt té groot. Alle bijzonder dingen zijn blijkbaar alleen te beleven als je met z'n vieren bent. Dat was wel duidelijk, want alhoewel zij duidelijk een flinke vriendenkring bezaten, was de samenstelling waar zij vandaag mee op stap waren toch wel veruit favoriet. Stel je dit gesprek wel voor met een hete aardappel, of zou dat aan de temperatuur van de bitterballen die bij de glaasjes wijn genuttigd werden hebben gelegen?

Daarna ging het gesprek nog over een gescheiden vrouw ( ex schoondochter van deze of gene, dat werd niet helemaal duidelijk). Ondanks dat ze dan dus gescheiden was bofte ze toch maar wel. Ze had zulke fijne mensen om haar heen die haar opvingen, en alles was ook zo goed geregeld. Bovendien had ze ook wel heel erg prettige kinderen, die helemaal niet blasé waren ofzo. Mij bekroop het gevoel, dat die dame in kwestie dus een heel fijn mens moet zijn. Niet alleen had ze haar kinderen blijkbaar heel goed opgevoed, maar was ze ook zo'n fijne persoonlijkheid, die veel vrienden had. Wellicht echte, omdat zij haar zo goed opvingen..

Daarna ging het nog even over politiek, de schreeuwerigheid van de PVDA-mentaliteit. Tja, dat was toch wel echt bouwvakkers-mentaliteit, en daar bereikte je nou werkelijk echt helemaal niets mee.....

Tijd op op te stappen, en weer te gaan genieten van de mooie omgeving  Via mooie weggetjes door de polder naar de pont van Schoonhoven weer terug naar huis. Alles bij elkaar dus een lekkere dag genieten van het weer, mooi Nederland, met als toegift een stukje docu-drama. Ben het helemaal eens met Lou Reed...



Tip van de dag: Spreken is zilver zwijgen is goud.

2 opmerkingen:

  1. Paars behang is ook niet een gebruikelijke kleur dat gekozen wordt dus een unieke keuze voor je dochters behang :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prettige Vakantie en veel plezier !!!


    Nico

    BeantwoordenVerwijderen