dinsdag 2 oktober 2012

Groots en meeslepend huishouden

Dat ik geen Miep Kraak ben, mag geen verassing zijn, evenmin als het feit dat huishouden niet echt mijn grootste hobby is. Maar soms......

Ik ben nooit erg materialistisch geweest. Geld en spullen boeien mij alleen omdat je nou eenmaal echt niet zonder kunt. En mijn filosofie is dan ook, het liefst zo weinig mogelijk. Spullen dan, want ik zou jokken als ik zei dat ik zo weinig mogelijk geld wil hebben. Maar van sommige huishoudelijke apparaten kan ik het nut wel inzien.

Mijn Truus ( afwasmachine ) bijvoorbeeld. Als die stuk gaat staat er morgen een nieuwe. Sterker nog, misschien zelfs wel vandaag als dat maar enigszins mogelijk is. En verder? Nou ja, de wasmachine natuurlijk, maar die is bijna zo gewoon dat het hoort. Magnetron, liefst combi, ook onmisbaar. Maar dan heb ik het met onmisbare apparatuur wel gehad.

Nou denkt Vriend daar heel anders over. Dus staan er naast de waterkoker ( ok, best wel makkelijk, ergo semi-onmisbaar) twee koffiezetapparaten. Van de Dolco Gusto was de koffie toch te prijzig, dus moest er toch een Senseo komen. Toegegeven, de cappuccino versie is erg drinkbaar, maar wordt nog nauwelijks gebruikt omdat het melkreservoir schoonmaken zo omslachtig is ..... Wat mij betreft had hij er helemaal niet hoeven komen, die acht bakkies koffie die ik per jaar thuis nuttig.... Maar goed. Volgende, de rijstkoker. Daar moet ik dan weer van toegeven dattie errug makkelijk is, en de rijst er erg lekker in wordt, dus die mag op de lijst semi-onmisbaar.

En dan is er gisteren weer een nieuw en groot huishoudapparaat gearriveerd. Iets wat ik zelf, mede door de prijs ervan never had aangeschaft. Toen ik ging scheiden moest ik met aanzienlijk minder rond komen, en heb ik de term consuminderen in het leven geroepen. Al snel verhief ik dit bijna tot een levenskunst, want hoe minder ik 'aan het huishouden' uitgaf, des te meer hield ik over voor leuke dingen ( uit eten, vakantie)

En dan is het dus heel fijn, dat je een Vriend hebt, die daar dus heel anders over denkt. Die wel het nut van al die huishoudelijke snufjes inziet.


















Ik had al gezegd dat  huishouden  niet mijn grootste hobby is, en strijken staat echt ergens onder aan het lijstje, maar na de aanschaf van dit wonder, keek ik gisteren bijna teleurgesteld in mijn strijkmand, omdattie leeg was......

Tip van de dag: Omarm de verschillen, en maak een mix van the best of both worlds.



1 opmerking:

  1. Als je om strijkgoed verlegen zit kan ik nog wel wat aanleveren. Aangezien we net terug zijn van vakantie en de wasmachine overuren maakt wordt de stapel hoger en hoger. Ik wil het best even langsbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen