zondag 9 september 2012

Gereserveerd

Ik voel me superrijk. Voorlopig hebben wij iedere donderdag een vast tafeltje in een restaurant. Hoe luxe is dat? Weten dat je donderdags niet hoeft af te wassen, dat er iedere donderdag een gevarieerd 4 gangen menu op je wacht.

Ja, 4 gangen,luxe hè!

Laatst kregen we een A4tje in de bus. Van PROef, het restaurantje wat bij de plaatselijke kaderopleiding hoort. Iedere donderdag serveren zij een vier gangen diner voor de ongelofelijke prijs van 7,50! Wij hadden het menu bekeken, en besloten het uit te proberen.

Groot was onze schrik, toen we bij de school aan kwamen, en die dicht bleek te zijn. Van twee late leerlingen hoorden we dat er niet genoeg reserveringen waren, dus dat het restaurant niet open was. Gelukkig bleek dat we voor het verkeerde dependance stonden, dus even later konden we alsnog aanschuiven.

Eh dit was het menu...

Zalmbonbon & garnalen
Runderbouillon met kruiden en voorjaarsgroentjes
Varkensmedaillons met stroganofsaus & garnituur
Perenclafoutis

Klinkt best dachten wij. Bovendien verheugde ik me al op twee zalmbonbons, daar Vriend niet houdt van dingen die gezwommen hebben.

Dat was echter buiten de waard de kok gerekend, want niet alleen de prijs is niet echt restaurantwaardig, de porties zijn ook niet echt op haute cuisine niveau....

Zalmbonbon?!? Het lijkt wel een zalmtaart!

Maar goed, deze jonge koks kunnen er beslist wat van, want bij de stroganofsaus aten we onze vingers bijna op. Echt een aanrader als je hier in de buurt woont. Iedere donderdag open, maar wees snel, want vol is vol.

Tip van de dag: Kijk eens in de buurt of de plaatselijke kaderschool een restaurantje heeft!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten