maandag 25 juni 2012

Groene hart




Als je dit voor je ziet.....






En dit achter je.....






Dan weet je het. Je wordt conducteur ( sorry verkeerde schakeling ) Maar dan zit je in ieder geval goed, want dan ben je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een toertje met de Kymcoclub aan het maken.


Zaterdag was het eindelijk weer eens zo ver. Eigenlijk zondag, maar wij Kymconauten weten wat goed voor ons is, dus de Toer-operator had hem een dagje verzet. En dat was een hele goede beslissing, want we hebben het op een paar hele kleine drupjes aan het begin van de rit ( eigenlijk in de aanloop naar) na, helemaal droog gehouden. 


Misschien had er ietsje minder wind mogen staan, maar ja, veel wind betekent vaak ook erge mooie luchten. De wolken, afwisselend van wit naar donker grijs joegen elkaar in hoog tempo achterna, en dat geeft toch zo'n prachtige lichtval.


Dat geeft de ene keer een onschuldig, liefelijk, super zomerachtig plaatje...





En vlak daarna weer een heel ander beeld.



En dat de ene Groene Hart toch de andere niet is  blijkt weer uit deze foto. Vandaag de watertoren van de Meije alleen maar uit de verte gezien.


Maar dat maakt het juist zo leuk. Zaterdag ook Bodegraven van een hele andere kant benaderd dan ik doorgaans doe, en dan zie je toch weer stukjes Nederland waarvan je dacht dat ze niet meer bestaan.
Beetje illegaal misschien, maar onze Toer-operator heeft niets te veel beloofd over mooie vergezichten!


En let weer op de wisselende wolkenluchten. Vanaf hetzelfde plekje genomen, vlak na elkaar. Ik kan daar zo van genieten!


Het was trouwens een waterrijke toer. Van het ene riviertje kronkelden we naar het andere. En soms moet je er dan over heen....


Veel, heel veel langs het water gereden...



En soms er over heen, nou ja, in dit geval met de pont dan...


Halverwege de rit hebben we heerlijk zitten lunchen in Uithoorn. We waren per ongeluk op het terras van de buren van het beoogde café terecht gekomen, maar ik heb daar ook zalig gegeten, en ach, als je lekker in de zon zit, maakt het toch eigenlijk niet uit bij wie je zit.

Toto vindt het nog steeds ontzettend leuk om mee te gaan op een toertje. Eerst kijkt hij zijn ogen uit, want hij zit echt wel te genieten, en alsie moe is, doetie ze gewoon dicht!


En wij? Wij rijden gewoon door....


Nog een laatste stop, midden in de polder.( er moet natuurlijk gerookt worden!)




Of gefotografeerd, hangt er maar net van af wat je leuk vindt  Ik vond het zo schattig, dat berken trapje tegen die berkenboom!




Het laatste stukje van de toer, terug naar Haastrecht, waar we ook begonnen waren, hebben we maar over geslagen. Het leek zo vreemd, om vlak langs huis te rijden, om vervolgens weer terug te rijden.

Alles bij elkaar was het weer een reuze genoeglijke dag. Prima beslissing om hem een dag eerder te doen, klein maar ontzettend leuk gezelschap, en weer mooie stukjes Nederland gezien!

Tip van de dag: Kijk goed naar de weerberichten.

1 opmerking:

  1. Genoten van de foto's. Vind ik ook altijd zo prachtig de wolken die zo snel kunnen veranderen. Nu op het moment, als die niet te grijs is kan je echt genieten van de lucht. Toto heeft het ook super naar zijn zin, lekker ontspannen een dutje kunnen doen zegt genoeg.

    Leuk om weer eens een ritje mee te maken.

    Liefs Debby

    BeantwoordenVerwijderen