zondag 28 april 2013

Als er een schaap over de dam is....

Gister weer een vermoeiend, maar leuk dagje geweest. Schoonzoon heeft een knieoperatie gehad, die niet echt soepel verlopen is, dus tijd voor een bezoekje. Het was schitterend weer, dus absoluut geen straf om een ritje naar Brabant te maken.

Mijn rug wordt echter nog niet erg vrolijk van verre ritten, en zeker niet als de hond aan mijn schouders hangt, dus 's morgens eerst nog een flinke wandeling met de honden in het bos, zodat we die thuis konden laten.

Rond de afgesproken tijd kwamen we aan in Brabant, waar we als echte Zuidhollanders de voorbel luidden. Uiteraard ging de poort open, en konden we, zoals het hoort, door de achterdeur naar binnen. Gelukkig ging het met het been van schoonzoon eindelijk de goede kant op, en na even bijkletsen gingen we lekker de grote tuin in, alwaar het heerlijk toeven was, met het zalige zonnetje.

De grote trekpleister was wel een flinke vijver, waar volgens de gastheer enkele kamsalamanders in zaten. Na enig speurwerk had hij er één gevonden. Pffffff, zie je nou wel, nooit, maar dan ook nooit van huis gaan zonder je camera. Maar lang leve de Galaxy, met zijn meer dan adequate camera. ( omdat ik op mijn iPad blog, foto onderaan)

Op de terugweg zijn we langs Van Cranenbroek. Één of andere megastore, waar we wel altijd een folder van krijgen, maar die voor het leuk net even te ver weg zit. We hebben onze ogen uitgekeken, wat een winkel zeg. Leuk cadeau voor mijn (deze week vijftig jaar wordende ) zus kunnen scoren, en toen rap weer naar huis, waar twee hondjes toch wel op ons zaten te wachten.

Vlak voor de Moerdijk onze reis nog 'even' moeten onderbreken. Er stond namelijk een flink uit de kluiten gewassen lam aan de verkeerde kant van het hek. En langs die weg wordt doorgaan flink doorgereden door de auto's, dus die wilden we uiteraard bij zijn vriendjes terug zetten. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. In de eerste instantie leek het erg makkelijk, en had Vriend hem al vrij snel te pakken. Dachten wij.. De wol was korter en steviger dan hij dacht, en het lam liet zich niet gewillig pakken, en trok hem ondersteboven. Uiteindelijk , met de hulp van nog wat automobilisten, is het dan toch nog gelukt, vooral dankzij Vriend om het schaap te pakken te krijgen, en aan de goede kant van het hek, bij zijn vriendjes, neer te zetten. En zo konden wij met een gerust hart onze weg weer vervolgen.

Alles bij elkaar was het dan misschien een lange, maar leuke dag.

Tip van de dag : Zo mak zijn lammetjes niet.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten