zondag 30 september 2012

Geluckysvogel


Ik wilde de titel met kleurtjes doen. Het was dus de bedoeling dat de c en y rood zouden worden, maar helaas, soms wil ik creatiever zijn dan blogger toe laat.

Maar goed, wat ik met de titel wil zeggen, is dat we Monday omgedoopt hebben in Lucky. Op de een of andere manier bekte Monday niet zo lekker, en omdat wij vinden dat ze een supergeluksvogel is, dat ze bij ons terecht is gekomen, is het Lucky geworden. En geloof het of niet, ze luistert eigenlijk beter naar Lucky, dan naar Monday. Ik geloof dat wij er meer aan moeten wennen dan zij!

Maar hoezo is ze dan zo'n geluksvogel. Tja, da's natuurlijk sowieso een mening, maar als hondje van travellers heb je toch een heel ander leven, dan bij ons. Om te beginnen word je veeeeeel meer geknuffeld. Je mag in huis komen, sterker nog, je mag in bed slapen. En verder wordt er enorm veel met je gewandeld!

Regelmatig naar het bos, en als de bazen echt goeie zin hebben, mag je mee naar het strand. Wat kan een hondje zich nou nog meer wensen.
Ik durf niet echt dichtbij te komen....
Samen durf ik het wel!
Wat is dat in vredesnaam?!?
Tip van de dag: Samen ben je nooit alleen.

vrijdag 28 september 2012

Happy thoughts

Vanmorgen tijdens mijn morningpages tot een goed besef gekomen. Bewust(er) leven heeft zo zijn voordelen! Kon vanmorgen in de tweede instantie ( thuis lukte het nog wel prima) geen happy thoughts opbrengen. Heel vaak is mijn ritje naar het werk een hoogstandje van gezellige gedachten en inspirerende inzichten. Zo niet vanmorgen dus. Tja, en dan zul je zien, dan pikt er ook nog een automobilist voorrang, en toen liet ik me verleiden tot het showen van iets wat ik eigenlijk helemaal niet wil. Geen nood, was niet onzedelijk hoor, vervang de z door een r, dan kom je dichter in de buurt ;-)

"Pfff ", dacht ik, "zit je al niet lekker in je vel, neemt ook het universum/het lot ook nog een loopje met je."

En pats, daar wassie dan toch. Het inspirerende inzicht. Zeker op dagen als deze moet je je niet gek laten maken door "het universum" ( of hoe jij dat dan ook wil noemen) Sterker nog, ik denk dat juist op dagen als deze het universum een loopje met je neemt, omdat je jezelf weer eens veeeeels te serieus neemt.

Alsof het universum niks beters te doen heeft, dan juist jou dwars zitten, tsssss, wie denk je wel dat je bent.

Karma, ja, daar geloof ik dan eigenlijk meer in. Vind ik trouwens ook veel leuker om in te geloven. Enne, wat is er nou mooier, dan die stralende glimlach, als je iemand de ruimte geeft om de zebra over te steken, of die automobilist even voor laat gaan, ondanks dat je zelf eigenlijk voorrang had, maar hij was al zo ver, remmen zou alleen maar vervelend zijn.

Laat dat gas nou gewoon even los, en neem de tijd om een ander eens lekker voor te laten gaan. Zoals ik al zei, niet alles draait altijd en alleen maar om jou!

Uiteraard heeft mijn nieuwe boek alles te maken met deze 2.0 versie van mezelf. Meer uit jezelf halen, door jezelf minder belangrijk te vinden. Zou een mooie slogan kunnen zijn!

Verder had ik vanmorgen een dusdanige rustige route ( op mijn werk bedoel ik dan uiteraard) dat ik mezelf heb kunnen trakteren op nog een stukje lezen in GML, en daar weer de nodige goeie gedachten over te hebben.

Zo zie je maar. Een dag niet zo zonnig begonnen, kun je altijd ombuigen, als je het de kans maar geeft!

Tip van de dag: Haal meer uit jezelf , door jezelf minder belangrijk te vinden.

woensdag 26 september 2012

Groots en meeslepend

Regelmatig heb ik in mijn blog gezegd dat leuk niet groots en meeslepend hoeft te zijn. Gelukkig heb ik in mijn blogregels al vermeld dat ik dan wel een sterke mening heb, maar ook dat die soms zo wisselvallig als het Nederlandse weer is. Want ik wil nu mijn leven wel groots en meeslepend maken. Gelukkig heb ik er wat hulp bij, in de vorm van een boek.

                              

Ik ben helemaal enthousiast, en heb steeds als ik het lees een grote grijns op mijn gezicht. Wat een zalig, herkenbaar, inspirerend, glimlach opwekkend boek. Al weken, zo niet maanden loop ik mezelf gek te maken. Ik wil zoooo graag weer wat creatiefs doen, maar in plaats van daar dan mee aan de slag te gaan verzon ik smoesjes, uitvluchten en excuses. Te moe is wel de meest voorkomende.

Mijn gebrek aan energie is wel de ultieme smoes voor mezelf om overal voor weg te lopen, terwijl GEBREK AAN DISCIPLINE uiteraard de echte onderliggende reden is. Als perfect slachtoffer weet ik er soms zelfs anderen er nog de " schuld" van te geven.

Maar dat is nu afgelopen. Uiteindelijk is er maar  1 verantwoordelijk voor wat jou overkomt, en dat ben je zelf. Je bent zelf de auteur van je eigen boek, en meer van dat soort mooie uitspraken. Als ik goed in mijn vel zit, en lief voor mezelf ben, vind ik dat prachtige uitspraken. Als ik weer eens voor mezelf aan het weglopen ben, dan vind ik het bijdehante quotes.

Maar met dit boek, wat zo leuk geschreven is, en waar ik zo ontzettend veel in herken, hoop wil ik weer uit die put van GAZ ( Gebrek Aan Zelfdiscipline) klimmen, en toch groots en meeslepend leven.

                      

Tip van de dag: Zelfs sleur kun je groots en meeslepend maken.


maandag 17 september 2012

Verandering

Toen mijn vakantie begon, was het hoogzomer. Zo hoog, dat ik het vieren van mijn verjaardag moest verplaatsen van in het bos, naar een plek waar toch ook enige schaduw was, omdat anders niet alleen het vlees op de barbecue gebraden zou worden.

En nu is het ineens herfst. De kruidige zomergeuren hebben plaatsgemaakt voor hele andere, maar net zo kruidige herfstgeuren. En hoe komt het toch, dat de zomerzon alles zo anders kleurt dan de herfstzon? Omdat de blaadjes glimmen van de regen, die in mijn vakantie weer amper gevallen is?

Nu hoor ik je vragen: " Heb je dan zo lang vakantie gehad?" Nou, ik heb inderdaad lang vakantie gehad, wel vier hele weken, en dan kom je zomaar van de zomer in de herfst terecht.

Dan is het ineens echt helemaal donker als de wekker afloopt. En kleuren de blaadjes voorzichtig rood. Of oranje, of geel, net welke kleur ze zo krijgen voor ze van de bomen gaan vallen.


Je zou denken dat het na vier weken niet meevalt om weer te gaan werken, maar het was heerlijk vandaag. Helemaal uitgerust, en weer fris en fruitig ging ik de wijk in. Niks meer over van de stress van voor de vakantie. Geen overuren die op je schouders drukken, en bovenal, weten dat al je vaste vertrouwde collega's ook in de wijk lopen. Niet bang hoeven te zijn voor onverwachte telefoontjes met lastige problemen, of klachten over uitzend- of invalkrachten.

Klanten ook weer happy, de vakanties zijn achter de rug. Op naar de kerst....

Tip van de dag: Doe werk wat je leuk vindt, dan is weer beginnen na de vakantie ( bijna ) net zo leuk, als op vakantie gaan.

maandag 10 september 2012

In de extra tijd

Eigenlijk had ik vandaag weer moeten beginnen. De drie weken vakantie zitten er op. Maar omdat ik voor mijn vakantie zoveel overuren gemaakt had, heb ik er nog een weekje extra bij genomen/gekregen.

Dus zit ik nu te genieten in de extra tijd. En plannen zijn er om gewijzigd te worden. Ik zou namelijk even op mijn werk langs gaan om me aan te melden voor welke feestdagen ik zou werken en om mijn fiets op te halen, maar ik had er echt geen zin in. Vanaf morgen schijnt het weer echt slechter te worden, dus wilde ik nog even genieten van dit heerlijke weer.

En zo zijn we bij de Kinderdijk terecht gekomen....

zondag 9 september 2012

Gereserveerd

Ik voel me superrijk. Voorlopig hebben wij iedere donderdag een vast tafeltje in een restaurant. Hoe luxe is dat? Weten dat je donderdags niet hoeft af te wassen, dat er iedere donderdag een gevarieerd 4 gangen menu op je wacht.

Ja, 4 gangen,luxe hè!

Laatst kregen we een A4tje in de bus. Van PROef, het restaurantje wat bij de plaatselijke kaderopleiding hoort. Iedere donderdag serveren zij een vier gangen diner voor de ongelofelijke prijs van 7,50! Wij hadden het menu bekeken, en besloten het uit te proberen.

Groot was onze schrik, toen we bij de school aan kwamen, en die dicht bleek te zijn. Van twee late leerlingen hoorden we dat er niet genoeg reserveringen waren, dus dat het restaurant niet open was. Gelukkig bleek dat we voor het verkeerde dependance stonden, dus even later konden we alsnog aanschuiven.

Eh dit was het menu...

Zalmbonbon & garnalen
Runderbouillon met kruiden en voorjaarsgroentjes
Varkensmedaillons met stroganofsaus & garnituur
Perenclafoutis

Klinkt best dachten wij. Bovendien verheugde ik me al op twee zalmbonbons, daar Vriend niet houdt van dingen die gezwommen hebben.

Dat was echter buiten de waard de kok gerekend, want niet alleen de prijs is niet echt restaurantwaardig, de porties zijn ook niet echt op haute cuisine niveau....

Zalmbonbon?!? Het lijkt wel een zalmtaart!

Maar goed, deze jonge koks kunnen er beslist wat van, want bij de stroganofsaus aten we onze vingers bijna op. Echt een aanrader als je hier in de buurt woont. Iedere donderdag open, maar wees snel, want vol is vol.

Tip van de dag: Kijk eens in de buurt of de plaatselijke kaderschool een restaurantje heeft!




woensdag 5 september 2012

Papegaaienpark Veldhoven

Vorige week heerlijk dagje alleen met mijn camera op stap naar Veldhoven om papegaaien en andere afgedankte dieren te kieken. In dat park zitten uitsluitend dieren die uit huis geplaatst zijn, of afgedankt van andere dierenparken. Uiteraard heeft dit park altijd geld te kort, dus een bezoekje is meer dan welkom. Je kunt nootjes kopen, en je mag de papegaaien naar hartelust voeren. En als je van fotograferen houdt, ben je hier ook helemaal op je plaats!

Papegaaienpark-Veldhoven








Nieuwe regels

Ik vind het toch niet leuk om helemaal niet meer te bloggen, dus ga ik verder in nieuwe stijl. Wat betekend dat precies? Dat als ik leuke dingen doe, of zo af en toe die mooie foto schiet, dat ik die via de iPad toch op het blog knal.

Enige nadeel van bloggen via de iPad is, dat de foto's allemaal onderaan komen. Het wordt dus een soort bloggen Facebook stijl. Kort woordje, en een ( of meerdere/veel foto's)

Of de tip van de dag blijft weet ik nog niet. Ik zie het wel hoe het gaat. Maar kom gerust weer regelmatig langs, want er komt weer wat ......

Tip van de dag: Doe vooral wat je niet laten kunt :-)