zaterdag 30 juni 2012

Pimpelpaars met puntjes


Is het skai waar we gisteren een tafelblad mee hebben bekleed. Dochter en ik zijn weer eens aan het klussen geweest in haar kamer.

Langzaam maar zeker begint er steeds meer schot in te komen. Alhoewel, twee *schotten* ( oftewel afscheidingswandjes) zijn nou nog net wat er mist, maar verder begint het echt al super leuk te worden.



Met een hand-tekker, en een enorme lap skai even lekker met de handjes werken.....



En dan is dit het resultaat..... Een mooie grote tafel, met daaronder opbergruimte.



En zo ziet het er verder uit. Ik vind het echt super leuk geworden!Zelfs de ratjes zijn in kleur!.



En een prachtig lila kleed, waar ik stiekem best een beetje jaloers op ben 



Tussen de slaapkamer en de kamer, en van waaraf ik de foto neem ( dat is de garage) moeten dus nog wandjes komen, maar zo stap voor stap komt dat allemaal wel. Gisteren nog even over fotobehang zitten kwijlen, dat dan t.z.t. misschien wel op die wandjes zou moeten komen. Heerlijk hoor. zo je eigen stekkie inrichten...

Tip van de dag: Een mens moet dromen hebben.

vrijdag 29 juni 2012

Flieder,fladder.....

Voor de regelmatige lezer ( met een goed geheugen!) heeft deze titel iets bekends. Maar het gaat deze keer niet over vleermuizen.

Het is allang geen onbekend fenomeen meer. De grote groepen halsbandparkieten, die door heel Nederland vliegen. Volgens Wikipedia voornamelijk rond de grote steden ( Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Leiden en Brussel) Bof ik dus even dat ik daar woon !

Want wij hebben ze dus hier ook, in grote getale. Maar het is zoooo moeilijk om ze vast te leggen. De enige keer dat het me enigszins gelukt is, heb ik iedereen laten geloven dat ik een elfje gefotografeerd had...

Maar goed, daar is nu verandering in gekomen. Vriend is ook erg gecharmeerd van onze vliegende vriendjes, en wilde ze alsmaar op balkon hebben. Met een hond en een kat best wel een opgave dacht ik, en ik had al eerder mezenbolletjes ed opgehangen ( die waren dan wel voor de meesjes hoor), zonder veel succes. Dertien hoog, of de aanwezigheid van huisdieren. Ik weet het niet, maar behalve muizen kwam er niet echt veel op af.

Het eerste wat ik zag was een grote dikke kraai. Die laten zich door niets weerhouden, dat weet iedereen, dus die kwam op zijn gemak wat pinda's pikken. Maar de halsbandparkieten zijn slim. Die hadden dus gezien dat er een kraai bij ons zat, en waar kraaien zitten, is te eten, dus ook maar een kijkje nemen...

En als er één halsbandparkiet over de de brug is....


Al snel was het een gefladder en getsjielp van jewelste.


Er werd zelfs geknokt om de pinda's. 

En als je als fotoliefhebber dit soort foto's kun maken, ben je toch in de zevende hemel ( de dertiende verdieping is daar hoog genoeg voor hoor )


De pret was echter van korte duur, want nog geen tien minuten nadat de vogels zo gezellig op ons balkon bezig waren, hing de beneden buurvrouw aan de lijn. Of wij ons realiseerden dat haar balkon nu helemaal vol pindavliesjes lag?!?! Ik was allang blij dat ze haar balkon niet ondergepoept hadden! Enne, al dat gefladder voor haar ramen, dat kon ze echt niet hebben hoor. Goed, dat eerste argument kan ik me levendig voorstellen. Uiteraard is het vervelend als je gezellige balkonnetje volgestrooid wordt, maar over dat gefladder...Wij vonden dat juist zo gezellig. En vele andere mensen, want met het hond uitlaten werd ik regelmatig aangesproken over hoe leuk het was dat al die vogels zo op het balkon kwamen.

Afgesproken met de betreffende buurvrouw dat we 's avonds bij donkerder worden ( balkon lag nu toch al vol) de pinda-netjes weg zouden halen.Dat zorgde echter de volgend eochtend voor een paar heel teleurgestelde vogels...

Die zaten al te wachten of er nog meer kwam. Ze waren net niet zó brutaal dat ze het van tafel pikten.


Dus hebben we wat er over was maar aan de waslijn gehangen. Vielen de vliesjes tenminste netjes op ons eigen balkon, en konden we toch nog genieten van de prachtige vogels.

Omdat het dinsdag zulk ontzettend lekker weer was, zijn we nog ene poosje gaan wandelen ( op het Brienenoordeiland, maar da's een ander verhaal....), en toen we terugkwamen was alles schoon op.
De volgende ochtend hebben ze nog verwachtingsvol aan de lijn gehangen, en op de balustrade gezeten, maar de schaal met voer op de tafel hebben ze helaas niet aangeraakt. Dat gaat misschien net iets te ver.

Binnenkort ga ik wel kijken, voor een mooie ophangvoerdinges, dan volgen er wellicht nog meer van foto's van deze mooie vogels.

Tip van de dag: Denk aan de buren.....

dinsdag 26 juni 2012

Zeven minuten

Ik wilde dit blog eigenlijk beginnen met het woord soms. Maar gelijk besefte ik dat soms juist helemaal het verkeerde woord zou zijn. En vraag ik mijzelf tegelijk af, hoe lang en ver ik al van mijn eigen *geloof* ben afgedwaald.

Want eigenlijk is mijn overtuiging, dat het leven je precies geeft wat je nodig hebt. Alleen zie je dat regelmatig helemaal niet, omdat je je blind staart op de verkeerde zaken. Op zich niet zo heel erg gek hoor, want sommige dingen zijn zo schreeuwerig en opdringerig aanwezig dat je er af en toe moeilijk doorheen  kunt prikken. En dan moet dat, wat je nodig hebt,zich nog net even luider of talrijker aandienen, om alles weer helder te krijgen.

Dat ik van mijn geloof gevallen ben, dat wist ik natuurlijk al een tijdje, maar de weg terug laat zich maar moeizaam vinden. Met af en toe een aarzelende bekentenis aan mezelf kwam het besef steeds duidelijker in beeld, maar omdat ik de uitweg niet zie( zag?) stopte ik vaak maar snel mijn kop weer in het zand. Wat niet weet, dat niet deert. Maar helaas gaat die spreuk juist niet op, want het deerde wel. Langzaam maar zeker was ik hét aan het verliezen. En hét, is nou juist het belangrijkste in het leven. Wat hét is, valt moeilijk te vangen, want dat kan namelijk voor iedereen iets anders zijn. Maar ik bedoel in dit geval voornamelijk levenslust met hét.

Natuurlijk is overal een verklaring voor, en met zaken die schreeuwerig en opdringerig aanwezig zijn, bedoel ik voornamelijk de overgang met zijn negatieve kanten. De hormonen zorgen weer voor de nodige onrust en helaas vooral negatieve gedachten en gevoelens. De pijn in mijn gewrichten is af en toe zo erg, dat ik van gekkigheid niet weet of ik staan, zitten of liggen moet, en soms wil ik zelfs geen van drieën, maar ja het alternatief ( hangen) is ook niet echt aantrekkelijk.Slapen is ook zoiets. Naar mijn gevoel kan ik het de hele dag, maar een hele nacht doorslapen....Da's weer een heel ander verhaal.

En dan zie je die (kleine) handreikingen, goede raden, en opkikkertjes die het leven je toch heus iedere dag schenkt makkelijk over het hoofd.

Gelukkig is het leven niet voor één gat te vangen, en als je de kleintjes niet meer ziet, dan komt ze met grover geschut. Langzaam maar zeker wordt je dan wakker geschud. Dat begint vaak,zoals ik al schreef, met die af en toe aarzelende bekentenissen naar jezelf, en dat zet dan ineens door met die ene wake-up-call.

En dat wil ik met het volgende verhaal illustreren:

Soms heb ik in mijn werk iets meer dan die professionele klik met één van mijn klanten. Zo ook met deze dame. Er zijn niet altijd woorden voor nodig, maar vandaag kwamen we wel tot een heel diepgaand gesprek. En het was zo'n dag vandaag, want bij een andere klant had ik ook de L ( ja, die letter L) al aangehaald. Want wat goed zijn (wij) vrouwen er toch in om de L van Leven te vergeten, en van alles en nog wat -even- te doen. Zo vertelde deze dame me dus, van toen haar eerste man ziek thuis lag. In februari was zij bevallen van haar dochter, en twee maanden later kwam haar man met operatiewond ziek thuis te liggen. Dat de ziekte terminaal was, werd in die tijd niet zo expliciet besproken, maar zorgen moest ze desalniettemin. Met ook nog ene (oude?) hernia, en dus recentelijk bevallen van de tweede, liep ze maar te rennen. Want dit moest nog gebeuren, dat moest gebeuren, daar moest aan gedacht worden, genoeg te doen, dus rennen.

Op een avond nam haar man haar bij zich, en zei dat hij de hele dag aan het klokken was geweest. Op zich niet helemaal vreemd, als je weet dat hij ook ooit scheidsrechter was geweest, dus klokken was hem niet geheel vreemd. Maar wat hij zei heeft diepe indruk gemaakt. toentertijd op haar, en vandaag op mij...

" Ik heb je de hele dag in de gaten gehouden, en geklokt. Je loopt al de hele dag te rennen, en wat ik kan zien is, dat je zeven minuten hebt uitgespaard......

Wat ga je daar mee doen?!?!?!

En is dat niet wat we vaak doen?Hollen vliegen en draven, om tijd te *besparen* waar we eigenlijk helemaal niets mee doen? Rustig aan, niet even, maar Leven. Geef dat kind in jezelf de ruimte. Om te dansen in de zon, om rustig ene boek te lezen, of een film te kijken, of met je blote tenen door het gras. Wat dan ook, om de rust te nemen , en te genieten van de kleine dingen, die grootse gevolgen hebben.

Dat is wat ik van het weekend al besefte. Ik stop het kind in mezelf weg, en dat trekt hét uit me weg. Ik wil hét terug, en besef, dat kost moeite. Maar zelfs met beperkte energie kun je hét in je leven houden. je moet het voornamelijk willen. Want dat hebben we vroeger volgens mij allemaal geleerd:

Tip van de dag: Waar een wil is, is een weg!

maandag 25 juni 2012

Groene hart




Als je dit voor je ziet.....






En dit achter je.....






Dan weet je het. Je wordt conducteur ( sorry verkeerde schakeling ) Maar dan zit je in ieder geval goed, want dan ben je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een toertje met de Kymcoclub aan het maken.


Zaterdag was het eindelijk weer eens zo ver. Eigenlijk zondag, maar wij Kymconauten weten wat goed voor ons is, dus de Toer-operator had hem een dagje verzet. En dat was een hele goede beslissing, want we hebben het op een paar hele kleine drupjes aan het begin van de rit ( eigenlijk in de aanloop naar) na, helemaal droog gehouden. 


Misschien had er ietsje minder wind mogen staan, maar ja, veel wind betekent vaak ook erge mooie luchten. De wolken, afwisselend van wit naar donker grijs joegen elkaar in hoog tempo achterna, en dat geeft toch zo'n prachtige lichtval.


Dat geeft de ene keer een onschuldig, liefelijk, super zomerachtig plaatje...





En vlak daarna weer een heel ander beeld.



En dat de ene Groene Hart toch de andere niet is  blijkt weer uit deze foto. Vandaag de watertoren van de Meije alleen maar uit de verte gezien.


Maar dat maakt het juist zo leuk. Zaterdag ook Bodegraven van een hele andere kant benaderd dan ik doorgaans doe, en dan zie je toch weer stukjes Nederland waarvan je dacht dat ze niet meer bestaan.
Beetje illegaal misschien, maar onze Toer-operator heeft niets te veel beloofd over mooie vergezichten!


En let weer op de wisselende wolkenluchten. Vanaf hetzelfde plekje genomen, vlak na elkaar. Ik kan daar zo van genieten!


Het was trouwens een waterrijke toer. Van het ene riviertje kronkelden we naar het andere. En soms moet je er dan over heen....


Veel, heel veel langs het water gereden...



En soms er over heen, nou ja, in dit geval met de pont dan...


Halverwege de rit hebben we heerlijk zitten lunchen in Uithoorn. We waren per ongeluk op het terras van de buren van het beoogde café terecht gekomen, maar ik heb daar ook zalig gegeten, en ach, als je lekker in de zon zit, maakt het toch eigenlijk niet uit bij wie je zit.

Toto vindt het nog steeds ontzettend leuk om mee te gaan op een toertje. Eerst kijkt hij zijn ogen uit, want hij zit echt wel te genieten, en alsie moe is, doetie ze gewoon dicht!


En wij? Wij rijden gewoon door....


Nog een laatste stop, midden in de polder.( er moet natuurlijk gerookt worden!)




Of gefotografeerd, hangt er maar net van af wat je leuk vindt  Ik vond het zo schattig, dat berken trapje tegen die berkenboom!




Het laatste stukje van de toer, terug naar Haastrecht, waar we ook begonnen waren, hebben we maar over geslagen. Het leek zo vreemd, om vlak langs huis te rijden, om vervolgens weer terug te rijden.

Alles bij elkaar was het weer een reuze genoeglijke dag. Prima beslissing om hem een dag eerder te doen, klein maar ontzettend leuk gezelschap, en weer mooie stukjes Nederland gezien!

Tip van de dag: Kijk goed naar de weerberichten.

maandag 11 juni 2012

Weer

Ik wil het WEER eens over mijn hondje hebben. Die heeft al veel te lang geen hoofdrol gespeeld in mijn blog.En dat terwijl het toch zo'n bundeltje van vreugde is. Heerlijk, zoals hij altijd ( altijd?, nou, ja, bijna altijd in iedergeval) mijn schoot claimt op het moment dat ik maar rustig dreig te gaan zitten. Wat dat betreft is het echt een Chihuahua. Zwaan kleef aan is er niks bij. Baas probeert hem ook wel eens te verleiden op schoot te komen zitten, maar dat lukt meestal alleen maar als ik niet thuis ben.

Verder lig ik op mijn werkdagen echt helemaal in een deuk. Gelukkig, ik ben niet de enige die met tegenzin zo vroeg het bed uit moet. Vorige week maandag, toen hij dus om 06:15 zijn ( nou ja, mijn dus!) warme bedje uit moest, deed het dat met zo'n tegenzin, dat het gewoon humoristisch was.

Die week ervoor had hij me trouwens ook goed te pakken. Het regende, en al was het al rond negen uur eer ik met hem naar buiten ging, na het voelen van één spet regen, keerde hij zich resoluut om en sprong nog net door de al dichtgaande deuren weer naar binnen. Ik zweer het, hij stond me daar gewoon uit te lachen: "Jij staat lekker buiten, en ik lekker niehiet!!!"

Dat zoiets alleen maar zo werkt, als dat hem zo uitkomt, was later die week wel duidelijk. Ons arme zieltje was ziek, en had almaar aandrang. En opgevoed alsie is, vindt hij het verschrikkelijk zijn behoefte in huis te doen, dus liep ik, ook al niet helemaal vrijwillig, maar wat moet dat moet, vorige week vrijdagochtend om 05:15 ( ja U leest het goed!) met de hond buiten. Vrijdagmiddag toch maar even met hem naar de dierenarts gegaan, en hij bleek een dikke darm ontsteking te hebben. Een dikke spuit en voor 40 dagen pillen verder konden we naar huis. Het goede nieuws is, dat hij al weer zo goed als opgeknapt is.

Tja, zo'n bundel vreugde is soms ook een bundel zorgen, dat hoort er helaas ook bij.

Maar goed, alles bij elkaar ben ik nog iedere dag super blij met ons lieve, aanhankelijke, vriendelijke, en soms knotsgekke hondje. Want ik denk dat alle dieren eigenaren ze wel kennen. De gekke vijf minuten. Als hond ( of kat) zonder aanleiding, zo;n speelgenootje ineens als een dwaas in het rond gaan rennen. En gelukkig heb ik dan zo af en toe ook de camera bij de hand, zoals onlangs is het bos...


Lang leve de sportknop!!!

En wat zijn ze toch scherp hè. Ik heb ze expres op ware grootte gelaten, zodat, als je ze apart bekijkt, je zelfs kunt zien hoe hard hij afzet, en hoe hij het zand opwerpt. Misschien zegt hij het wel bij iedere baas, maar de dierenarts vindt dat we een heel leuk en apart hondje hebben, en bovendien één bonk spieren, maar dat zie je zo ook wel!


En nu ga ik mijn schoot weer beschikbaar stellen aan ons ongelofelijk verwende vriendje...

Tip van de dag: Hou hem scherp.
 

zondag 10 juni 2012

High in low places

Zoals misschien niet iedereen weet, woon ik zo'n beetje op het laagste plekje van Nederland. Alexanderpolder en Nieuwerkerk hebben er ooit om gevochten wie er nu daadwerkelijk het allerlaagste van Nederland is ( wat overigens door Nieuwerkerk gewonnen is) maar ik mag denk ik deze hele omgeving wel redelijk veilig tot het laagste punt van Nederland benoemen.

Maar dat weerhoudt mijn durrepie er niet van om het toch hogerop te zoeken, en ijskoud in ons BOS Highlandgames te organiseren.En wat hebben we het weer getroffen met het weer. Desondanks droegen de Highlandheren toch onderbroeken onder hun rokjes ( pardon, kilts). Maar goed, dat mocht de pret natuurlijk niet drukken, want we hebben toch wel genoten van dit heerlijke schouwspel van ruige mannen!

Kijk even mee...












Verder was er natuurlijk nog genoeg leuks te zien en beleven. Jammer genoeg is het filmpje van deze *band* verloren gegaan, mijn telefoon wil het om de één of andere zotte reden niet vrij geven. Maar neem maar van mij aan dat het geweldig klonk. De Sassenachs uit Dordrecht:




Het was trouwens echt dorstig weer....







En als we het trouwens over zwaarden hebben, deze vind ik dan persoonlijk weer de leukste, bellenblaaszwaarden....





Samen met zus en zwager hebben we nog gezellig een biertje gedronken. Alles bij elkaar was het een hele genoeglijke middag.
De laatste dan dames, speciaal voor jullie...


Tip van de dag: mannen en bier, soms is het de perfecte dagbesteding.