zondag 31 oktober 2010

Herfstige zondag

Vandaag zat eigenlijk Bodyworlds in de planning, maar die planning begon halverwege de week al een beetje te rammelen. Ten eerste is het best prijzig, met 16 euro entree. En ten tweede, je mag er maar een half uur blijven. Dat doen ze om te zorgen dat het niet te druk wordt. Nou schijnt een half uur ook wel genoeg te zijn om alles te zien, volgens een collega van mij, maar dan vind ik die 16 euro dus echt best prijzig.Bovendien wil dochter dan ook erg graag mee, en die kost dan met studentenpas weliswaar maar 14 euro, maar da's dus toch 30 euries bij elkaar. En dat voor een half uurtje....

Dus dat voornemen wankelde vandeweek al een beetje, en bovendien begint het nu echt lekker te herfsten en dan is een mooi ritje of wandeling, mits het weer meezit, natuurlijk ook altijd leuk. Dus toen ik op buienradar zag dat het in het zuiden van het land droger en zonniger werd, was de beslissing rap genomen. Bovendien hadden we de beschikking over de tape van afgelopen vrijdag ( Therion!!!) dus dan is een stuk autorijden al helemaal geen straf. Toen we al op de Brienenoord zaten vroeg mijn chauffeur: "Waar gaan we eigenlijk heen?!?!?!" Maakt dat uit als Therion uit de speakers komt dan????


We hebben nog maar eens een keer voor de Taxandria route gekozen. Mijn beschrijving toen was dus niet zo uitgebreid, maar de Taxandria route is dus geen succes verzekerd. Het eerste bordje was zo gevonden, geen probleem, maar , en dat konden we ons van de vorige keer ook herinneren, op een gegeven moment waren de bordjes op, waardoor we een beetje moesten gaan doe-het-zelven. Overigens op een andere plek dan vorig jaar... Maar goed, het is daar overal mooi in deze tijd van het jaar, en er kwam gezellige muziek uit de speakers, wat wil een mens nog meer?

Ow ja, mooie plaatjes..... deze keer wel geheugen meegenomen , dus nu wel mooie plaatjes om de boel op te leuken!

 Twee gedaanten verschijnen uit het licht........

En dé ultieme herfstfoto van 't jaar........

 Tip van de dag: Doe wat er zo uitkomt

Muziek boeken en films

De laatste tijd heb ik echt weer het gevoel dat ik tijd te kort kom. Zoveel leuks om te luisteren,lezen en zien. En er komt alleen maar meer bij.

De muziek lijkt overduidelijk. Star One ( Ayreon) eindelijk binnen gekomen, en tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog maar één van de twee cd's heb geluisterd. Ik wil hem echt beluisteren, en door alle bedrijven heen lukt het me gewoon niet. Verder heb ik nog de nieuwste cd van Beth Hart liggen ( thnx DDQ). Die heb ik gisteren voor het slapen gaan aangezet. En uiteraard prompt bij in slaap gevallen! Maar de nummers die ik ervan gehoord heb klinken prima. Moet me echt nog inluisteren, want 17 november ga ik naar haar concert. Wil uiteraard wel weten wat ze zingt!Alvast een voorproefje



En dan boeken..... Wat ben ik blij met mijn e-reader!!! Geweldige uitvinding. Lekker licht, compact, oftewel makkelijk mee te nemen. Ik heb er al eens eerder over geschreven, mijn schijn(blijk?)baar vreemde gewoonte om overal waar het maar kan te lezen. En overal waar het kan is voor mij een zeer rekbaar begrip Nu is lezen in de lift, tussen twee klanten door en voordat de film begint in de bioscoop nóg makkelijker geworden! Ik ben nu bezig met New Moon , het tweede book van the Twilight Saga en heb daarnaast ook nog een DTF ( geloof dat dat de correcte term was.... death tree format) liggen waar ik in bezig ben, en wel Was hij in de aanbieding van Yvonne Kroonenberg Ik ben echt dol op haar schrijfsels. Zo heerlijk eerlijk zij kan zijn over dingen waar ik best wel dezelfde gedachten over heb. Neem dit stukje:
.......Het kan mij niks schelen of roddelen een kwalijke bezigheid is of niet. Ik vind het enig, bovendien is het nuttig. Door je mening aan die van een ander te toetsen, kom je tot een dieper inzicht. Een roddelgenoot weet nog wel eens een detail waar je niet van op de hoogte was en twee rechters zijn rechtvaardiger dan één.
Het is ook handiger om je ergernis met ene buitenstaander uit te leven dan met degene om wie het gaat.Die is vermoedelijk toch niet bij machtezijn leven te verbeteren........( citaat van Roddelen uit Was hij in de aanbieding van Yvonne Kroonenberg)

Na het luisteren en lezen komt dan het kijken. Gisteren mijn blog plotsklaps in de steek gelaten omdat ik perse naar de film wilde. Ik had mijn zinnen gezet op Foeksia de miniheks Een leuke Nederlandse kinderfilm, en derhalve alleen op woensdag en zaterdagmiddag te zien. Was inderdaad wel een aardige film. En ik had al voor mezelf besloten er een film marathon van te maken, om het te veel leuks/te weinig tijd principe optimaal te benutten. Ik had er dus drie op mijn lijstje staan. Naast Foeksia had ik ook nog Red en Elle s'appelait Sarah. Voor die laatste had ik een beetje vrees, want in de preview stond dat alle zijlijnen uit het verhaal waren gehaald, en dat zelfs het brandpunt was verschoven, zodat het verhaal nog actueler zou zijn. Hmpf, dat voorspelde wat mij betreft niet veel goeds, want ik heb het boek in de vakantie gelezen ( Haar naam was Sarah) en daar was ik helemaal kapot van. Zowel in  de positieve ( fantastisch geschreven), als in de negatieve ( wat een indrukweekend gruwelijk verhaal) zin van het woord. Duzzz, erg benieuwd naar wat er weggelaten zou zijn, en hoe ze dat brandpunt dan zouden hebben verschoven. Nou, ik weet niet wie dat geschreven heeft, maar het boek is bijna letterlijk gevolgd. Uiteraard mis je wat dingetjes uit het boek, maar dat kan natuurlijk ook niet anders. Wat mij betreft geeft ik hetzelfde advies als bij The Reader. Eerst het boek lezen, en dan de film gaan zien. Niet omdat je anders door de film zou worden teleurgesteld, maar door het lezen van het boek had ik wel iets meer insight in bepaalde karakters in de film.Ik wil dolgraag het boek ( nu al) herlezen!


Tip van de dag: Luister, lees en kijk!

zaterdag 30 oktober 2010

Therion !

Mag ik voorstellen: Therion !
v.l.n.r: Johan Koleberg , Nalle "Grizzly" Påhlsson ( tijdens de tour niet aanwezig, zie beschrijving), Snowy Shaw, Thomas Vikström,Christopher Johnsson,Christian Vidal 
en op de voorgrond de dames Katarina Lilja en Lori Lewis

Daar wilde ik eerst mee beginnen, want nu gaat er één grote lofzang van start. Woorden schieten eigenlijk te kort om dit te beschrijven. Echt waar mensen, tranen van geluk schoten echt spontaan in mijn ogen bij het horen van deze band. Met name door de stemmen  van Thomas Vikström en Lori Lewis. Niet dat Snowy Shaw of Katarina Lilja niet kunnen zingen, verre van dat, Maar hoe indrukwekkend Snowy zijn stem ook is, en hij kan er echt ontzettend veel mee, Thomas en Lori bewogen spontaan mijn hart. Dat ook gelijk te groot voelde om in mijn borst te blijven zitten. 

Jeetje, het klinkt allemaal wel melodramatisch, maar echt, zo heb ik het ervaren. Ik geloof als ik het zou moeten vergelijken, dan komt deze ervaring het best overeen met het gevoel wat ik kreeg toen ik de Phantom of The Opera heb gezien/beleefd. Ik denk persoonlijk ook eigenlijk wel dat Thomas Vikström als Phantom helemaal geen gek figuur zou slaan, in tegendeel! 

Om dit blog compleet te maken heb ik wat snuffelwerk verricht om zo wat wetenswaardigheden over alle *band*leden te vertellen.

Johan Koleberg, drums
Kan ik niet echt veel over vertellen. Hij zat ver achter de band, en was derhalve niet echt zichtbaar. Ik ga drummers over het algemeen pas wat vinden als ik ze zie, omdat het zo bij de muziek hoort ( voor mij, sorry als ik iemand beledig!!!)Want als ik ze bezig zie, dan valt me pas op wat een topsport het is, en hoe virtuoos ook drummers kunnen zijn!En dat heb ik deze keer niet gezien, er viel sowieso al te veel te bekijken, om te trachten een bijna onzichtbare drummer te zien......

Waldemar Sorychta, bass
Stond vaak wat afzijdig van de groep, wel leuke interactie met het publiek.Zou misschien kunnen komen omdat hij
Nalle "Grizzly" Påhlsson, die op de Sithra Ahra cd speelt tijdens de tour vervangt omdat die * met een veranderde thuissituatie* te maken kreeg.
Snowy Shaw, vocals
Een super veelzijdig mannetje, deze Tommie Helgesson. Hij heeft in vele bands gezeten ( zoals de meeste van de (tijdelijke)bandleden trouwens), is van oorsprong drummer, maar speelt ook gitaar. Hij is zelfs voor één van de bands waar hij in speelde songwriter geweest. Bovendien is hij ook fotograaf en designer voor een flink aantal bands. Kortom, een man met een gouden stem, die nog veel meer doet dan alleen zingen!

Thomas Vikström, vocals
Over deze man kan ik maar één ding vertellen: IK BEN VERLIEFD!!!!! Haha, onzin natuurlijk, en er valt juist erg veel over deze man te vertellen. Maar toen hij het toneel op wandelde, als een levend geworden cover van een flutrommannetje en zijn gigantische stemgeluid liet horen viel ik toch even helemaal stil.Wat een ongelofelijke stem, die zou zeker niet misstaan in e.e.a.opera was mijn eerste gedachte ( want live nog beter klinken dan op een cd.....)En toen hij na een aantal nummers verder ook nog eens een dwarsfluit pakte en daar een riedeltje op weg speelde kon je me helemaal opvegen ( Of was dat het moment toenie met een heuse draculacape, jaha, echt rood gevoerd, opkwam?!?!?!) Maar goed, dit alles terzijde, voor wat *echte* info.
Als zoon van een operazanger heeft hij zijn talenten zeker niet van een vreemde. Hij heeft al een flinke carrière achter de rug , en heeft rollen gespeeld in het theater, was de hoofdrol in Hoffman's Adventure( eeen opera) en heeft John gespeeld in Miss Saigon. Verder in vele bands gespeeld, waarover hij zelf zegt: "Ik heb bijna elke stijl gezongen, behalve HipHop. Maar daar kan ik wel mee leven.

Christopher Johnsson, guitar
Eén van de oprichters van Therion, en lid van Ordo Draconis et Atri Adamantis ( misschien beter bekend als the Magical Order Dragon Rouge) De oprichter van de Dragon Rouge is Thomas Karelsson die tevens de lyrics voor Therion schrijft. Ondanks dat is hij nooit als officieel bandlid gezien, maar dit terzijde.





Christian Vidal, guitar
Gitarist uit Buenos Aires, waar niet echt veel over bekend is.Speelt goddelijk, en ziet er ook niet onaardig uit






Katarina Lilja,
vocals
Kon niet echt veel meer over haar vinden dan dat ze een zangeres is uit Örebro in Zweden. Ze heeft ook gezongen bij Sobre Nocturne, en is een sessie zangeres ( dus geen actual bandmember) voor Therion. Maar ze doet inmiddels als weer twee cd's en tours mee......

En last but not least.....



Lori Lewis, vocals
Een sopraan uit Mineapolis, en haar passie is: Muziek maken die je raakt ( making music that moves you) En daar kan ik heel kort in zijn. Zij slaagt in haar missie!Huizehoog kippevel en tranen!
Misschien zijn er mensen die niet kunnen begrijpen dat dit soort pokkeherrie, ook nog eens gemaakt door *bewandelaars* van The Left Hand Path ( oftwel the dark side of magic) zo betoverend en prachtig kan zijn. Maar ik heb één van de avonden van mijn leven gehad, en als zij weer naar Nederland komen zal ik zeker mijn best doen om van de partij te zijn! ( Lieve nicht, sorry, ik had je mee moeten nemen. Vergeleken bij dit doet Tarja het wel aardig..... )

Tip van de dag: Ze komen ook nog in België.......Moet je wel snel zijn(maandag Antwerpen)

Bedankt

Ben bezig aan een superstuk over het concert van gisterenavond. Maar dat kost wat tijd omdat het speciaal moet worden..... Het is half af, maar ik wil ook naar de film. Wat wil ik toch altijd een hoop! SWant ik wil ook nog even iedereen die gestemd heeft ( twee hebben zich al met ene berichtje gemeld , special thnx to them!) alvast super bedanken! En omdat dit anders wel een heel saai blogje wordt twee mooie foto's van mijn schattige katers!
Kat in 't bakkie.... ( maar dan eigenlijk plantenbak!)
Mister in red.....

Tip van de dag: Even wachten......

vrijdag 29 oktober 2010

Help mij helpen....

(Prescriptum als je het verhaal te lang of te saai vind, lees dan in iedergeval de laatste alinea en de tip van de dag.....)
 
Ik heb er al vaker over geschreven, mijn werk. Ziekenverzorgende inde wijk, wat mij betreft het machtig mooiste beroep in de wereld. En bij werk horen bazen. Zelfs als je eigen baas bent, heb je ene baas, en misschien wel de strengste die er bestaat

Maar goed, ik werk niet voor mezelf, maar al bijna 24 jaar bij De Thuiszorg Rotterdam. Met wisselend werkplezier mag ik denk ik wel zeggen.Het werk zelf ben ik altijd met heel veel plezier blijven doen, maar de bazen/leidinggevende betrekking is niet altijd over rozen gegaan. En aangezien ik een pittige tante ben, zeker voor dat waar mijn hart ligt, heb ik zo hier en daar in de loop der jaren wel eens een aanvaring gehad.

Afgelopen woensdag was er iets bijzonders. Ik, met nog een heel stel anderen uit onze wijk/regio waren uitgenodigd om met de baas te lunchen. De echte hele hoge baas! Hmmfff. Not really my cup of tea was natuurlijk mijn eerste gedachte. Het is bij Thuiszorg Rotterdam heel goed mogelijk om door te groeien. Ikzelf ben al die jaren geleden aangenomen als huishoudelijke hulp, en heb het ook tot de wijkverpleging weten te schoppen. En zo ook Ruud, onze huidige directeur. Ooit ergens begonnen als wijkverpleegkundige, bij ons ( thuiszorg Rotterdam bedoel ik dan) gekomen als wijkmanager, en nu dus directeur.

En eerlijk is vals, hij kwam niet in één direct makkelijke tijd bij de Thuiszorg. De ene na de andere reorganisatie werd ons door de strot geperst, en dat maakt je als leidinggevende of wijkmanager nou niet direct de meest geliefde persoon.In die tijd heb ik mij dan ook meer dan eens zeer kritisch over het één en ander uitgelaten, en dat kwam niet altijd even vriendelijk over. En ook hier weer, eerlijk is vals, ik kon ook tamelijk venijnig uit de hoek komen. Het ging wel om wat mij lief was, wat mij na aan het hart lag, én waar ik mijn boterham mee verdiende!

Dus lunsjen met de grote baas..... Is dat nou wel zo verstandig?!?!!?!

Ik moet zeggen, het was zeer verhelderend. Ruud stak niet onder stoelen en banken dat er in het verleden dingen toch wel enigzins ehmmm, zal het netjes benoemen, niet zo netjes gedaan waren. Uiteraard hebben wij wel te maken met een overheid, zorgverzekeringen ed, maar wat mij het meest bijbleef wat hij zei, was dat de Thuiszorg Rotterdam de regie van het zorg verlenen steeds verder uit de handen van de professionals heeft gehaald, en dat wij dat lieten gebeuren. Dat laatste heb ik dus niet zonder slag of stoot ( een weer eerlijk is vals, meer dan eens onder de gordel ) laten gebeuren, maar ja, in je eentje kom je niet erg ver natuurlijk. Verdeel en heers is heel lang een strategie geweest, en hou dan maar eens stand. Zeker als je baan je toch echt aan je hart gaat.

Maar goed, het tij is aan het keren. Al een poosje. Thuiszorg Rotterdam heeft weer een *nieuwe* werkwijze in het leven geroepen, Thuis in de Buurt. Daarin zijn deze keer kaders ontworpen waarin dat vorm zou moeten krijgen, maar de werkvloer moest zorgen dat het vorm kreeg. En dat het deze keer ernst was/is om de regie weer bij de uitvoerende neer te leggen blijkt wel uit het feit dat wij als team het voor elkaar hebben gekregen om die kaders iets te verruimen, omdat dat voor onze wijk echt het beste was.

Tijdens deze lunch is mij duidelijk geworden dat onze leidinggevende ( die ik al eens tot mijn persoonlijke held had gebombardeerd!) er bergen voor heeft moeten verzetten. En daar hebben wij niet eens wat van gemerkt! Duzzzz, hulde waar hulde toekomt. Wat mij betreft ben ik er weer trots op om voor de Thuiszorg Rotterdam te werken!

En om dat ook te laten merken zou ik iedereen om een gunst willen vragen. Door al zijn inspanningen is onze directeur genomineerd als zorgheld . Mara hij komt nog wat procentjes te kort. IK heb al gestemd. ZOu iedereen dat willen doen. Ik vind dat hij, de Thuiszorg Rotterdam, mijn leidinggevende, en zelf ik het verdienen!

Tip van de dag: Stem op Ruud Jonkman, en geef de Thuiszorg Rotterdam de veer die wij allen die daar werken verdienen!

You are snow

Ik heb een hele grappige site gevonden met allemaal kleine quizjes Kost amper tijd, en het leuke is, ik kan me echt vinden in de verklaringen die ik krijg. Enige nadeel zou kunnen zijn- het is in het Engels. Mara goed. Eén van de quizjes was dus: Welk weertype zou je zijn. Zo eerlijk mogelijk ingevuld, en wat was de uitkomst?!??!

You are Snow
Magical yet potentially destructive
You are well known as fun to play with
People anticipate your arrival but then are quickly sick of you

You are best known for: your serenity

Your dominant state: reflecting 

Vergeet waar ik ik het best om bekend sta. Misschien ooit, maar nu met de op hol vliegende hormonen niet echt, maar vooral het eerste deel van de verklaring vind ik briljant. Kan ik me helemaal in vinden.Ik kan uren op zo'n site blijven.

Kleine extra notitie...... Als je bepaalde testen meerdere keren doet ( vooral die waar je alleen je naam moet invoeren) krijg je steeds een ander antwoord, dus ik zou het niet zien als een wet van Meden en Perzen 

Tip van de dag:( meer een vraag vandaag....) What Type of Weather Ar You?

donderdag 28 oktober 2010

Herrie en rust.......

 "TNT-post, er is een pakje voor U" hoorde ik toen ik de intercom beantwoordde. Ik was eerst even bang dat mijn eter/visite erg vroeg was, maar toen ik dit hoorde stond ik al bij de lift!!!! Yeaaaaaah, eindelijk. Hij is binnen, de nieuwe Star One. 
Pre-release en gesigneerd! Met t-shirt trouwens.Minder belangrijk, maar toch ook wel errug leuk. Wat me wel een beetje in dubio doet staan. Wilde morgen eigenlijk naar concert van Therion mijn mooie Fluwelen heksenshirt met mega mouwen aan, maar ja, wie weet, misschien, heel misschien is Arjen wel bij dat concert. Maar aan de andere kant, een zwart shirt kannie ook niet signeren..... Decisions, decisions.....

Heb hem uiteraard gelijk op gezet, maar ja, mijn eter/visite komt er ook aan.... Dus echies luisteren zal tot morgen moeten wachten.......

En verder is er nog maar één nummer te vinden op youtube, want het album moet nog uitkomen


Overigens, nu ik toch over muziek aan het bloggen ben. Sara Bareilles heeft ook een nieuwe cd. Al een poosje hoor, maar ik heb hem nu ook, bij de (muziek)bieb gehaald vandaag. En dat was dus wel erg grappig, want ik wilde ook wat muziek van Ozark Henry meenemen ( ontdekt op approaching silence's blog) En toen ik dus in de computer ging kijken voor de nummers van de cd's stond Ozark  Henry open.... Dus degene die voor me op de computer gezeten had heeft ook naar muziek van hem gezocht! Hoe toevallig kun je het treffen. Overigens gelukkig niet naar dezelfde cd's als ik, want die waren er nog!
Voor de liefhebbers van minder herrie hier ook nog een nummertje van.... Heel aparte stem heeft deze meneer trouwens, ik vind hem erg lekker in het gehoor liggen


Tip van de dag: Luister eens lekker naar je favoriete muziek

woensdag 27 oktober 2010

Slim?

Vanmorgen toen ik wakker werd merkte ik het al. Ik voelde me weer ietsje beter dan de laatste dagen. Ik had weer ernstig last gehad ( ik of mijn omgeving?!?!!?) van opstandige hormoontjes, maar vanmorgen werd ik dus *anders* wakker.

Gek hè, dan zie ik de wereld ook gelijk heel anders. Ondanks dat ik het op weg naar het werk in het donker een verschrikking blijf vinden, heb ik dan wel weer lol in de dartele witte wieven die zich nog op het donkerste paadje in het bos laten zien. En de onstuimige wind waar ik gisterenavond toch wel een beetje van schrok ( je zou het eens tekeer moeten horen gaan hier op de dertiende) had weer van alles en nog wat losgeschud aan de nu toch wel echt in herfststemming komende bomen. Voorzichtig rijden!Maar dat betekend dus ook meer tijd om te kijken en genieten van wat je ( voor zover het kan omdat het donker is!) ziet.

En ook het weer liet zich van niet zijn allerslechtste kant zien, ondanks de grimmige voorspellingen van de hele dag regen. Duzzzzz, dochter maar smsje gestuurd of ze zin had om vanavond gezellig mee naar de film te gaan. Ik wilde heel graag nog Despicable me zien


En dat was inderdaad een super leuke film. Gewoon heerlijke tekenfilm ( zal wel animatie moeten zeggen, maar voor mij zijn het gewoon allemaal tekenfilms!) Overigens ook nu al twee keer trailer van nieuwe Disney tekenfilm gezien, nl Rapunzel. En die MOET ik gewoon gaan zien. Niks zielig onderdrukt prinsesje en MDP ( = Mooie Dappere Prins) die haar wel even komt redden. Deze Prins vindt zichzelf weer eens meer dan hij is, en dit prinsesje laat niet met zich sollen. En zoals altijd, de dieren ( in dit geval het paard van de prins en de kameleon van de prinses) zijn weer geweldig.Hier nog even vast de trailer( helaas alleen in het Nederlands):


Must zie dus, da's duidelijk! Maar goed, dochter wilde ook nog erg graag Tirza zien, en wat wij wel vaker hebben -we-zijn-er-nu-toch-,( en bovendien was mijn jas nog niet droog) en het sloot ook lekker aan, we zijn nog naar Tirza geweest. Echt een Nederlandse film, verfilmd van een stukje Nederlandse literatuur. Zeker niet slecht, maar wel het genre waar je ook echt wel een beetje van moet houden. Als je eigenlijk alleen van actie oid houdt, sla deze dan maar over. Maar het verhaal zit uiteindelijk wel goed in elkaar, al is het echt een drama in progress.


Alles bij elkaar weer een lekker film avondje. Wat is daar nou niet slim aan zou je vragen? Om te beginnen kwam in de middag toch nog die heerlijke beloofde regen opzetten. Van die geweldige motregen, waar je in een ritje van Zevenkamp naar Rotterdam Zuid helemaal in verregend Maar goed, dat hebben we opgelost door nog een film te gaan zien Enne ehhh, de andere reden merkten we toen we buiten kwamen. Super licht, en wat een herrie zeg.....Oh ja, wij gaan dus altijd naar Pathé de Kuip..... En daar speelde vanavond Feyenoord weer na hun verschrikkelijke debacle van zondag.... Dus 10 redenen om je niet in de buurt van de Kuip op te houden zou je bijna zeggen....... Nou, het viel reuze mee. Er stonden heel veel mensen in gele jasjes, en er reed veel politie rond, maar verder,( en gelukkig rijden we dan op scootertjes ) merkten we er niet veel van. Snel nog zo;n geel jasje aangeschoten met de vraag hoeveel het stond, maar het was nog 0-0.En dat is het nog steeds trouwens....Maar eerlijk gezegd ben ik wel blij dat ik nu inmiddels thuis ben, want ik wil niet weten wat er strakjes na de wedstrijd gaat gebeuren.....

Tip van de dag: Als je films kijkt in de Kuip, hou dan Feyenoord een beetje in de peiling.....

maandag 25 oktober 2010

Lieve dochter

MMS van dochter......
Achossie, ze heeft een lekke band... Nou ja gelukkig is ze al thuis.....
( dat kon ik zien aan het tegelpatroon onder de band)

"Nee mam, da's jouw scooter!!!"

Gelukkig is dochter errug handig en kan ze zelf scooter banden repareren, en dit kwam eruit....
Tip van de dag: Lang leve handige dochters

How to create a monster......


Gisteren dus alleen de raadplaatjes nog maar geplaatst, dan zal ik vandaag vertellen wat we gedaan hebben. Ik heb het wel al eens verteld, dat mijn dochter zo af en toe mee doet aan modellendagen. En zo af en toe krijgt ze dan nog eens een extra uitnodiging van één van de fotografen om een personel-shoot te komen doen. De vorige keer was niet een onverdeeld succes maar gisteren was het absoluut wel een succes! Een ontzettend aardige en leuke fotograaf, die zelf bijna net zo gek was als wij zijn, dus dat kan niet anders dan klikken!

Het leuke voor zulke fotografen, en ook voor dochter is natuurlijk, als je een heel aparte shoot gaat doen, en dat is het gisteren geworden. Vorig jaar heeft mijn dochter op koninginnendag een trouwjurk gekocht. Zomaar voor de lol, omdatie goed betaalbaar was, en heel bruikbaar voor onze fantasy hobby. En nu is ze dus inmiddels ook modellendagen gaan doen, en dan komt die jurk ook nog wel eens van pas. Het is dan heel leuk als je iets bijzonders hebt.En laten we maar zeggen, dat de jurk inmiddels absoluut zijn geld al heeft opgebracht.

Wat tot de fotoshoot van gisteren leidde. Het leek dochter al heel lang leuk om eens een shoot met verf te doen....En dan is natuuuurlijk zo'n jurk helemaal het einde.Overigens hebben dochter en fotograaf het hele bruidsjurk geheel ook lekker uitgebuit. Achter de fotostudio lag een berg bouwrotzooi, ook altijd een leuke ambiance als achtergrond voor een trouwjurk! En het weer was gisteren eerlijk gezegd perfect! Prachtige donkergrijze luchten en een felle zon, en dan regende het ineens weer dikke druppels. Tussen al die rommel stond ook een gigantische mokerachtige hamer. Ook leuk om een *bruidje* in handen te geven......Ik denk dat er heel wat gave foto's tussen zitten, kan bijna niet wachten.

MAS in actie
MAS en ik hadden de schone ( nou ja, niks schoons aan eigenlijk) om de flessen verf te *bedienen*, en met enkele aanwijzingen van de fotograaf hebben we er een lekkere kledderzooi van gemaakt.

En zoals jullie gisteren dus hebben kunnen zien leverde het ook voor mij nog wat artistiekerige plaatjes op

De eerste foto was een random verfklodder, die wel heel erg artistiek verantwoord zich had neer laten dtruppelen. De tweede de arm van mijn dochter met al enigzins opdrogende verf... En de laatste de *dode trouwjurk* - gebruikt en afgedankt......

Tip van de dag: Met wat verf en een hele boel lef heb je ene super leuke middag!

zondag 24 oktober 2010

Raadplaatje


Vandaag een super leuke dag gehad, maar ben nu ( en het is pas acht uur) helemaal versleten. Daarom morgen pas verslag van wat we vandaag voor leuks hebben gedaan, en vandaag alleen maar drie *raadplaatjes*....
En ik geef één hint..... Het is niet zomaar moderne kunst......


Tip van de dag: Kleuterschool is zo gek nog niet.....